Måndag..

Usch blev så ledsen och arg igår, eftersom jag inte har nån vanlig kamera så tar jag kort med mobilen. De är 5 megapixelkamera på den så de blir okey bilder. Men igår när jag skulle lägga in alla bilder från julafton så försvann dom. Dom finns inte kvar i telefon och inte på datorn så ALLA bilder är borta! Fy fan säger jag bara! =(
Som tur är har mamma och dom tagit lite kort för annars skulle alla kort från marwins första jul vara borta. Har dock några som vi tog på morgonen men alla bilder när han öppnar paket och är finklädd är borta =( Usch säger jag bara. Nu vill jag ha en ny telefon för min är helt "host host" CP! I morse när jag vaknade så hade jag fått ett sms att de va dags att fylla på telefonen och jag fyllde på den igår! Vart 17 dom pengarna har tagit vägen de är en bra fråga som jag gärna vill ha svar på!
Den gör som den vill tydligen så de är dags för en ny snart, kan lova att funkar den inte som den ska nu frammöver och börjar göra sådär igen då slänger jag den i väggen så kan den bara fara åt *******! Är så arg ch ledsen även om de kanske är en skitsak för andra så är de inte de för mej.

Å sen till råga på de skulle jag ringa försäkringskassan idag, fick plats 212 i kön så de tog bra lång tid innan jag kom fram. Kom fram tillslut iaf.. Nu har jag och marwin lekt med hans nya leksaker lite men han river mäst med allt och tycker att de är roligare, sötisen =)


Söndag..

Julafton spenderade vi förmiddagen vid pappa och eftermiddagen vid mamma.
De va en trevlig julafton tycker jag och kvällen avslutade vi i björbo där vi kikade när dom hade tänt machaller och släkt ner hela byn. Jätte fint va de som vanligt.


Kan ju berätta vad marwin fick i julklapp också:


En läragåbil (nallepuh)
Flygplan
Tågbana
Traktor med djur som låter och åker
Två sätt med sandleksaker
Skor
Mössa
Tre små gosedjur
En Jätte stor elefant (gosedjur)
Piano med massa olika saker
Två aktivitetsfigurer
En träbil
En bil som åker
En krokbil
En lastbil
En liten lastbil
Badleksaker
Kudde
Bänk man hamrar ner pinnar på
Badhanduk
Pläd
Jacka från Tommy Hilfiger (fick han tidigare)
Jeans och stickad tröja från Tommy Hilfiger
Två pyjamaser
En stickad tröja
Fyra tröjor
En munktröja
Långkalsonger
Gosedjur med godis i
Pussel som låter
Skalldra som man kan snurra på
Pressentkort
Pengar
Lego
Legotraktor

De va de han fick, har säkert glömt nå också men TACK SÅ JÄTTE MYCKE FÖR ALLA JULKLAPPAR, dom va jätte fina!

Jag hade också varit snäll så jag fick:

Påslakanssätt
Doftljus
Flytljus
Ljusstakar med ljus
Kläder
Parfymer
Godis
Fritös
Smörgåsgrill
Duschsett från Body Shop
Vardagsrumsmatta
Dammvippa
Norrlands Guld glas
Pressentkort
Pengar

Tack så jätte mycke för dom julklapparna också, blev jätteglad!

På kvällen på julafton va vi och hälsade på min faster med familj också, glömde de.
Juldagen va jag till syrran och jens och niclas kom även dit så vi hade de trevligt. Drack nån öl och så kollade jag och syrran på film medans jens och niclas va i garaget.

På annandagen va jag bara hemma, likaså i lördags.
Idag söndag har vi varit till mamma och marwin kom även hem från björbo då han varit där från torsdag till söndag.

Tack alla för en jättetrevlig JUL!

På tisdag ska de spelar BINGO LOTTO =) haha..
Och på nyårsafton ska jag till syrran, kommer nog bli så trevligt..

Ne nu ska jag lägga lillhern..


 



Tisdag, julafton IMORGON!

Våran dag började i morse, klockan 9 kom mamma/mormor och syster/moster och hämtade oss och då åkte vi till borlänge. Jag skulle ha ett par byxor åt marwin men hittade inte de jag skulle ha då dom bara fanna i 92 som minsta storlek och marwin har bara 74 än. Så de blidde inga =( blev därimot dom sista julklapparna så nu är de färdigt och de vore väl F*N annars för de är ju julafton i morgon! Handlade lite julmat hem också och sen hälsade vi på min gammelmormor och gammelmorfar innan vi åkte hem. Sen blev de ett stopp i stan också för jag och mamma va tvungen in på bolaget. =)
Efter de skjutsade dom hem oss och hjälpte oss att bära upp allt för de va en hel del och vi bor på tredje våningen så de är tungt att bära vill jag lova. Väl hemma så lagade jag lite julmat så de är färdigt, marwin bara gillade de, han smaskade och åt (ja vi tjuvstartade idag). När han somnat slog jag in dom sista julklapparna och sen gjorde jag min underbart goda CHEESCAKE! mmmm så god den är. Den ska med hem till mamma i morgon för våran dag ser nämligen ut såhär:

  •  Frukost vid syrran och jens
  • Pappa på förmiddagen
  • Mamma på eftermiddagen

Så de är fullt upp imorgon. Men de ska bli kul iaf, dock vet jag att jag kommer vara helt slut lagomt till kvällen, de blir jag alltid och förra året va de värst tror jag. Då va jag i 7 månaden med marwin och jag va så trött, somnade när klockan va 7 på kvällen hemma vid mamma. Och den julen är inget jag har som bra minne direkt. Mådde dåligt pga jag och marwins pappa separerat (hans vilja), hade humörsvängningar, halsbränna, ichiasnärven låg i kläm så jag hade jätte ont i ryggen, foglossning så de hette duga, sen mådde jag illa och spydde (vilket jag gjorde nästan hela graviditeten!). Ne de va ingen höjdarjul de inte men i år kommer den bli perfekt! Ser så fram emot morgondagen.

Granen är klädd och jätte fin, en liten vit gran med röda kulor =) Passar oss jätte bra. Kläderna är framplockade och strukna, paketen är packade och klara för färd i morgon, cheescaken står på frysning och är färdig att tas med till mamma. Tror allt är klart nu så de är bara sova, duscha och klä å sej och göra sej i ordning i morgon sen är vi klara för att fira jul! De sägs också att vi ska få snö i morgon och får vi de kommer de bli så mysigt!

Kan också medela att jag har så fruktansvärt ont i ryggen! Hoppas de går över snart!

Sen tänkte jag lägga in en hälsning till Marwins farfar och bonusfarmos i USA, Hoppas ni får en god jul och ett gott nytt år! Vi har skickat ett julkort men de hinner kanske inte komma fram i tid, får hoppas de kommer iaf. Vi skickar lite bilder från julen så ni får se den lilla vildingens första jul. Tack än en gång för julklapparna!

Sen hälsar vi till alla andra släktingar och vänner och familj, hoppas ni får en riktigt GOD JUL!

Sen en sak till, till min goaste, GOD JUL NICLAS! (vi saknar dej!)


 


Måndag..

Igår kväll kollade jag på film, och den va väl sevärd. Efter de diskade jag de som va och sen rev jag ut allt i både min och marwins garderober och vek alla kläder och sorterade ur de gamla, behövdes verkligen kan jag säga.

Sen va jag upp och gjorde välling åt marwin kl 09.00 prick =) och gud va fin himlen va, såg ut som värsta fina solnedgången och himlen skiftade i aprikos, rosa och lila. Jätte fint så idag blir de nog toppen väder skulle jag tro.
En promenad idag kanske? ja de lutar åt de iaf =)

Nu är de bara i morgon kvar sen är de julafton =)


Lördag/Söndag...

Igår kollade jag och niclas på film, käkade god mat (potatisgratäng, rökt fläskfile, sås och grönsaker, mmm va gott) och sen drack vi nån öl, blev inte många men gott va de iaf och trevligt =) Idag har jag och niclas varit på stan en sväng och handlat de sista julklapparna. Sen hämtade vi marwin i gränges för han har varit vid mamma/mormor i natt. Efter de åkte vi och käkade pizza och då spydde marwin upp de igen och ville inte ha nå mer. Konstigt tycker jag, funderade om de va magsjuka på gång men sen sov han i 2 timmar nu på eftermiddagen och efter de så åt han potatisgratäng och grönsaker och de gick ner. Såg dock att han skakade och frös så väldigt, gjorde han tidigare också så han har nog lite feber. Han kommer säkert bli sjuk till julafton =( suck, de vill jag då inte att han ska va. Han har tagit ett vart bad nu iaf så nu är de lite bättre. I kväll ska jag se på film och försöka städa bara marwin har somnat, känner att jag verkligen måste städa idag då de alldeles för snart är jul. De har bara gått så fort iår. Nehepp om jag kanske skulle ta å göra nån nytta här hemma då..

De funkar, wiii =)

Wow, de funkade. Va på tiden tycker jag men de är bra jäkla segt vill jag lova!

Idag har vi hälsat på syrran/moster, när nicla kom hem följde han med hem till mamma och där fikade vi som jag skrev i tidigare inlägg. Syrran och jens följde också med för jens skulle lämna lite bildelar till min morbror.
Innan vi åkte hem passade vi på att åka till Ronny och Jenny så han fick kika på min dator och han rensade ur en hel del skit som inte skulle vara där, dock inge virus för de hade jag inge som tur va.
Sen blev de bara att åka hem och lägga lillherrn som va så trött. Vi kikade på götakanal 2 men den har jag ju sett förut, lite rolig iaf och i brist på annat får man göra de bästa av situationen =)

Nu sitter jag iaf här, kunde inte sova. Tänkte att då kan jag lika gärna prova om datorn blev nå bättre och vist, lite blev den men är de så att den krånglar och blir segare igen så skulle han ta en närmare titt på den och kolla ifall han hittade nå mer, idag blev de bara en snabbkoll såpass att jag kan använda den.

Hm, i morgon då?
Då ska vi nog hem till syrran och jens och göra knäck. Hon frågade tidigare i veckan så de kanske vi ska ta i morgon.  Får göra några utan nötter iaf då jag är allergisk mot dom små rackarna, inge vidare kul eller skönt när man får stora kliande utslag över hela kroppen och halsen sväller igen så man inte kan andas. Ne usch, sånt klarar jag mej ifrån!

Sen måste jag verkligen säga att de är tur att jag har niclas, han är för go på alla sätt och vis den killen!
Saknar verkligen dom jag trodde va mina kompisar ibland, man känner sej så fruktansvärt bortglömt. Nu säger jag inte att jag är så mycke bättre själv på att höra av sej och så men de är tråkigt tycker jag! Synd men sant, man märker verkligen vilka som är ens bästa vänner nr man får barn. Dom riktiga vännerna består medans dom ytligga tynar bort.
Kanske blir de ändring när dom själva får barn, va vet jag...

Usch va jag tjålar men snart är de jul också och sen nyår! Tiden har gått för fort, speciellt december. Vet inte vart vi har gjort av tiden och ingen julkänsla blir de nu heller när snön töar bort. Jag vill ju ha snö så att de är vitt ute och speciellt nu när de snart är jul. Jag vill INTE ha en grön jul! Tyvär får vi nog inte bestämma så mycke om vi får en vit eller grön jul för de är ju ingenting vi kan göra något åt såvidare vi inte åker till nå ställe, typ norrland där dom har lite snö. Vi får nog nöja oss med de vi får helt enkelt, tråkigt men sant. Ska iaf bli så mysigt att få fira jul med min älskade underbara son! Ser iaf fram emot de och all god julmat och allt godis och fika som hör julen till. Bör nog hålla igen igentligen men va 17. de är jul en gång om året så då får de väl vara undantag då. haha.. Jag är för slö för å börja träna också och sen lär jag ju ha barnvakt och de blir en massa krångel så de får väl när allt sånt har löst sej senare. Just nu har jag ingen som hellst motivation till de så då är de ingen idé heller..

På nyår ska jag iaf till syrran och jens, vi ska käka nå på eftermiddagen/kvällen och ha de trevligt. Får se om niclas följer med också vilket jag hoppas. Skulle vara trevligt! Ser iaf fram emot de och de blir nog trevligt skulle jag tro, får se vilka mer av deras kompisar som kommer frammåt kvällen! Skjuta raketer lär vi ju också göra, hihi.. =)

Pladdermaja mia de är jag de. Ne nu ska jag ta å installera nå program på datorn här få se om de fungerar nå bättre..
Trevlig helg ifall de inte funkar nå mer!

Fredag...

Har varken kunnat blogga eller kolla nå annat på internet nu den senaste veckan då de är nå fel på mitt internet. De tar typ 5 minuter för en sida att ladda om den ens laddar så man kommer in. Kommer man väl int på sidan så går allt så segt och bara hälften av sakerna visas. Bra drygt!

I veckan har de väl inte hänt så mycke, köpt dom sista julklapparna (förutom åt syrran och jens som jag inte vet nå vad jag ska köpa åt) sen är de väl de vanliga, lagat mat, kan lägga in två recept iaf och marwin tyckte att de va jätte gott.

De ena är köttbullsgryta med potatis.

Köttbullar
mörötter
lök
cream fraiche
tomat
potatis

Sätt först på vattnet till potatisen. Skala och skär morötterna i stavar. Löken ska skalas och skäras i ganska stora bitar.
Stek köttbullarna och häll sedan i morötterna och löken, bryn lite och tillsätt därefter cream fraichen. Skär en stor tomat i småbitar och tillsätt de i grytan och lite salt och svartpeppar. Låt koka tills morötterna är mjuka.
Serveras med potatis.

Kålpudding och potatis.

Vitkål
fläskfärs
ris
grädde
potatis

Sätt på potatis och ris. Skär sedan vitkålen i bitar och bryn den med lite sirap, lägg hälften längst ner i botten på en ugnsform. Bryn fläskfärsen och krydda med lite svartpeppar och salt.
Blanda ris och fläskfärsen och lägg de över vitkålen avsluta med ett lager vitkål uppe på. Häll på grädde och låt stå i ugnen på 200 grader tills grädden har sugits upp nästan helt. Serveras med potatis.


De tycker vi är gott iaf.

Nu sitter jag vid syrran, väntar på att niclas och jens ska sluta jobbet för då ska vi åka till mamma och äta tårta och fika för min lillebror fyllde 7 år i onsdags.

Ne nu har jag inte tid å sitta här, får hoppas min dator fungerar snart igen..


Hemma igen..

Ser att inläggen publicerat lite som dom vill tydligen.

Vi har iaf varit till borlänge och bytt de där till mamma, nu är jag hemma och håller på att tvätta. Niclas lagar mat åt oss idag =) hihi. inte ofta han lagar mat men idag så slapp jag göra de för en gångs skull även om jag tycker att de är kul. De blir iaf spagetti och köttfärsås idag =) så gott!
Ne nu ska jag käka =)...

Söndag..

Igår va niclas här, vi kikade på postkodmijonären, faddergalan och sen blev de dagissnuten eller vad den heter.
Jag har varit dyngförkyld hela helgen och de är inte bra än. De va nog värst i fredags kväll och igår på dagen, de rann i ögonen till och från men började ge med sej under eftermiddagen igår. Är dock väldigt känslig i ögonen än.

Idag ska jag antagligen med syrran och jens till borlänge en sväng. Måste byta mammas julklapp då den va trasig. Sen skulle jag behöva ett par nya byxor också så de lär jag kika efter.
Men som vanligt så lär jag väl inte hitta några som sitter bra, jaja får väl kika om jag hittar nå.

Lördag...

Igår åkte Marwin till hans pappa och farmor med familj. Jag och niclas käkade och kollade på IDOL och de va ju ingen nyhet att Kevin skulle ta hem de =)
Idag har vi varit i till Niclas föräldrar och han har åkt skoter, jag satt och pratade med hans mamma och hade de trevligt. Vi fick även lite tårta och saft och de va smaskens, hihi.
Efter de åkte vi till borlänge och handlade lite julklappar på kupolen, kikade på ÖB och sen på blomsterlandet där jag köpte lite saker som vi gjorde en fin blomma. Eller de är ju inte bara en blomma utan de är lite mer plock i krukan. Kommer bli så fint när den börjar blomma =)
Efter de käkade vi och sen åkte vi till mamma och hämtade lite saker. Nu kollar vi på faddergalan och jag har precis klippt håret på han och jag tror han vart nöjd iaf. Jag tycker att de blev bra iaf =)
Så skönt att jag har han, va gjorde jag annars om dagarna? Tack sötnos för att du finns och alltid ställer upp för mej/oss!
De betyder jätte mycke!

I morgon vet jag inte riktigt vad de blir, de visar sej nog helt enkelt...

Nu ska vi kika klart på faddergalan, trevlig kväll!


Niclas gästbloggar =)

Tänkte bara lägga in en hälsning, HEJ HEJ MIA OCH MARWIN!!

Idag  har vi handlat julklappar, käkat pizza och glömt hälften vad vi skulle ha. Lite glömsk sådär =)
Ne nu ska vi kika på postkodmiljonären på 4an och ladda hem lite film.
Tack för idag sötnos, hihi..

Trevlig kväll önskar NICLAS =)







Fredag...

...igen. Kan inte förstå vad fort veckorna går. Snart slut på den här veckan också. I natt har jag sovit dåligt, somnade inte förren vid 3 tiden. Har ont i halsen, de kliar i halsen och längst bak i gommen, hostar, huvudverk och ont i lederna samt tät i näsan! USch va jag hatar att vara förkyld och till råga på de har jag den där förbannade blåsan på insidan av underläppen, den vägrar försvinna! Å kliar i munnen gör de så snart tar jag nå å kliar med, fan då. Jäkla förkylning!
Marwins farmor kommer och hämtar honom idag vid 13 tiden om dom inte skulle på möte, då kommer hon efter de isf. Blir kul för marwin å få åka och leka med hans faster Linnea i helgen och samtidigt kan jag ta de lungt och försöka friskna till lite.

Så i helgen händer de inte mycke för min del, ska tvätta på söndag bara men annars händer de inge som jag vet nu.
Nu ska jag duscha...

Torsdag..

Vaknade i morse med världens halsont, kunde knappt svälja. Usch, jag är helldre dyngförkyld än att ha ont i halsen. Hatar de verkligen!
Idag snöar de ute igen, har vi tur kanske vi får en vit jul nu när de inte alls är så långt kvar.
Men iof så kan de ju smälta bort igen så man ska väl inte hoppas på för mycke.
Vad vi ska göra idag vet jag inte, de visar sej...

Eftermiddag..

Idag gick vi ner på stan, de tog 30 minuter att gå i mitt tämpo och då tyckte jag att jag hll ett ganska högt tempo. På stan kikade vi lite och sen fikade vi eller åt frukost. Sen gick vi hem för de började snöa lite smått. På vägen hem började de snöa jätte mycke så hem tog de bara 25 minuter och då är de iaf en bra bit som lutar uppför så de va skönt. 5 minuter är väl inte så mycke men de är iaf nånting.
Sen har vi bara varit hemma och nu har vi nyss ätit. Marwin har varit lite dålig på att äta nu i ett par dagar så då tänkte jag att idag gör jag korvstoganoff och ris fr de tycker han om och han åt en full tallrik med mat. Så de va bra.
I kväll vet jag inte vad vi ska göra. Bara vara hemma och ta de lungt och kolla på bonde söker fru =) hehe..

Nu börjar de redan mörkna, så mysigt..

Onsdag..

Idag är vi vakna lite tidigare. Marwin va vaken redan kl 9 idag så då klev vi faktist upp för en gångs skull. Vi ska ta en promenad ner på stan och kika lite och käka fruckost/fika lite bara jag och marwin. Så mysigt så de ska vi göra nu.

Dagen..

Nu har vi kommit hem igen, har varit till morfar/gammelmorfar och hälsat på lite med mamma och mina småsyskon evelina och jimmy. Trevligt å se han nu när de inte blir så ofta. Handlade lite på hemvägen och nu sover Marwin. Han somnade på en gång så han måste ha vart jätte trött idag. I kväll, eller nu ska jag frsöka städa lite, måste verkligen göra de och de är ju lungt än så länge för klockan är ju inte 22 än.
Så nu ska jag städa lite. skriver mer senare..

Tisdag förmiddag...

Redan tisdag förmiddag och de står inte på förren de är kväller igen. Snön ute töar bort då de är mildgrader här vilket jag inte alls tycker om. Vill ha nån minusgrad och mycke snö, med plogade vägar så man kan va ute och gå.
Idag ska jag iaf städa, de är så dammigt här så de syns verkligen vart marwin har dragit händerna på tex tvn.
Men först ska vi ta en promenad.

Måndag kväll..

Marwin sover och jag har just kikat på ANDRA AVENYN, så himla bra så man kan ju inte slit sej. Så nu får jag vänta till på söndag innan jag kan se dom nästkommande tre avsnitten.
Marwin sover så sött och jag ligger och kollar på äntligen hemma på tv samtidigt som jag kikar lite på internet. I brist på annat så, hehe.

Har världens blåsa på insidan av underläppen också och de gör skitont. Känns som om de kliar, precis som när ett sår läker sen svider de på samma gång. Och den sitter precis så att kanten på tänderna skaver på den och de är inte alls skönt. Gör jätte ont att borsta tänderna, usch.  Får hoppas den försvinner snart.

Annars då, hm. lägger in en bild iaf för jag har nog inte så mycke att skriva idag mer än att de är 15 dagar kvar till den 23e och då ska vi klä granen här hemma. Sen är de julafton och då kommer tomten. Ska bli så kul å se hur marwin reagerar och hur han tycker att de är. Ska bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot de i år. Julen blir så mycke mer när de är barn med i bilden. Man ser hur glada dom verkligen bli och de bara lyser i gonen av glädje. Jag känner den känslan av att se mina småsyskon som är 7 respektive 8 år och hur bra kan de då inte kännas när man ser de i ens eget barn. Måste vara så underbart. Så de ser jag verkligen fram emot och de är inte alls långt kvar nu. På onsdag är de bara två veckor kvar och de går ju så fort!



Mammas goaste sötnos! Så fin i sin nya tommy hilfiger jacka som han fått av hans pappa och den söta mössan som hans farmor har köpt. Syns de att jag gillar vitt och brunt kanske? =) Älskar dom färgerna, så himla snyggt!

Vad gillar ni för färger?

Ne nu ska jag lägga mej i soffan en stund sen ska jag nog ta och sova en stund. Känner på mej att Marwin kommer sova bra i natt så jag får passa på att sova ut då =) Tycker verkligen synd om alla som inte får sova nog mycke. Man blir helt slut i kroppen och huvudet så sömn de behöver man vad folk än säger. Man fungerar inte lika bra om man har sovit dåligt men sen vet jag själv som ensamstående förälder att ibland har man inte så stort val än att vara vaken mycke och sova lite. Man vänjer sej men sen kommer de en gräns när man helt enkelt inte orkar länge. Då är de nog skönt att ha någon som kan byta av en en stund iaf så man får vila lite. De finns självklart dom som har sambo och pappan till barnet med oftare men de kan bli jobbigt även för dom så man behöver sova även om man är två. Alla barn är ju trotts allt inte lika enkla som min son är fr han är väldigt enkel att ha att göra med. Sen är han vid sin pappa och farmor med familj varannan helg fredag till söndag och de är ganska skönt även om jag saknar honom. Man behöver tid för sej själv.
Jag vet att jag behöver de ibland, de behöver alla någon gång.
Marwin sover oftast till 7-8 på morgonen, äter välling själv och somnar om till halv 10-11 och de är verkligen skönt för mej som är kvällsmänniska och väldigt morgontrött. Tror min son också är lite morgontrött eftersom han sover så länge på morgonen =). Igår kväll va de dock inte kul, han började skrika rakt ut och låg och skakade helt hysteriskt så jag tog upp honom och han sov. Blev livrädd innan jag förstod att han drömde. Fick han att vakna till slut och då va han jätte ledsen så till slut somnade han i min famn medans jag vyssade han till sömns. De är ju så mysigt men man blir ju så rädd när de blir sådär för man vet ju inte om de är nå annat. De kan ju säkert vara de men som tur var var de bara en dröm den här gången. Oj vad jag skriver.haha..

Föresten är de nån som vet vad de är fr fel om texten hamnar till höger när jag skriver om jag inte har den centrerad. De går inte å få den som vanligt att den börjar från vänster. Nån som vet vad de är för fel?

Nu ska jag lägga mej på soffan, Trevlig kväll!

Nu så..

Nu har jag tid att skriva lite.
Igår va vi ju till pappa och hälsade på, trevligt. Men när vi skulle åka sen så va de så halt så vi kom inte upp för backen. haha. Så jag, pappa, inger och min kusin axel fick putta så vi kom upp till slut. Niclas och min faster har ju ryggskott så dom kunde ju inte putta nå. =) va lite kul.
Tog de iaf lugnt igår kväll och la mej tidigt. Skönt de med.
Idaghar vi varit ute och gått en sväng jag och marwin medans niclas va till kotknackare[?], handlade lite och sen gjorde jag mat. Blev ris och kyckling"gryta". Såndär enkel med kyckling och sen häler man i unkle bens färdiga sås med grönsaker. Dock tillsatte jag lite mer wookgrönsaker.
Niclas går här och har ont nu iaf, han ska till jobbet snart men skipper köra då dom är en bil kort eftersom den åkte av i persbo i fredags. De va den med en massa pizza och paj så dom är ju en kort. Så inatt åker han med en jobbarkompis och hjälper honom. Dock kommer han bara få ondare i ryggskottet men han får väl försöka då.
Nu ska jag leka lite med marwin sen ska vi fika och äta lite bulle jag och marwin =) Smaskigt


Måndag..

Jahapp då va de måndag igen då. Vi har legat och dragit oss i sängen så vi klev upp nyss.. Så skönt å slappa ibland bara och mysa. Kollade ut nyss och de snöar ute idag igen, bra att de kommer mycke snö men dom får gärna ploga så man slipper pullsa i snön för de är inte särskilt lätt å köra barnvagn i fler dec med snö. De är bra jobbigt =)
Idag får v se vad de blir för nått, har inget planerat än så länge.

Söndag kväll..

Skriver ett snabbt inlägg nu innan jag ska sova. HAr nämligen världens huvudverk så jag ska gå och sova redan nu.
Idag fick niclas köra oss till pappa så vi kunde hälsa på dom. Min faster och mina två goa kusiner Axel och Olle va också där och hälsade på. Vi åt lite äppelpaj och vaniljsås, mums =)
Sen kom vi hem, gick en sväng sen hem och lagade mat. Spagetti och köttfärsås blev de idag. Sen gick vi en sväng till och de va jätte skönt ute. Lagomt kallt.
Anledningen är att Niclas har fått ryggskott och ska till kotknackaren/kotknäckaren (eller hur de heter) i morgon. Han måste röra på sej men har jätte ont så de går lite segt. Han är helt sne och de syns verkligen. Tycker så synd om honom. Usch, stackarn. Får hoppas de blir bättre efter han varit iväg i morgon iaf.
Sen nu på kvällen har jag gjort brownies och vi har kikat på robert gustavssons film grogg. Rolig tycker vi, haha..
Ne nu ska jag sova. Natti natti..

Söndag...

Idag gick vi upp vid 9 tiden, då hade marwin skitit ner sej så de va bara upp å byta. Men då hade han inte vaknat nå i morse så de va bra endå tycker jag. Idag ska vi åka och hälsa på pappa/morfar en sväng. Få se hur mycke dom har gjort klart i stugan eller huset kanske man ska kalla de nu när dom ska bo där.
Ska duscha nu så jag hinner inte skriva nå mer. gör de senare.

Mammas gosegull!

Salme och en väninna till henne va förbi för ett tag sen med julklappar åt mej och Marwin som hon hade köpt. Salme är ju i USA vid marwins farfar när de är jul. De är föresten Marwins plastfarmor för er som inte vet de. Hon hade en jättefin porslinsnalle med tomtekläder och den älskar Marwin. Han är helt fachinerad av den =) Sen fick vi ett kuvert men de öppnar vi på julafton. Tackar så jätte mycke för de och vi skickar över lite bilder från julafton åt er sen =)

Sen tog jag och niclas en promenad i snövädret. Blev en kort en men de va iaf skönt å gå en sväng. Så vi passade på att gå förbi affären när vi gick hem och köpte en dricka. Eller jag köpte en, hihi. Så gott med dricka ibland om den är riktigt kall =)

 

 

Mammas älskling. Nu ska vi kika på stjärnor på is =)
Trevlig kväll!

Lördag eftermiddag..

Redan eftermiddag och snart slut på den här dagen också. Suck, va tiden går fort.
Vi har iaf varit och hälsat på min faster med familj som bor någon minut härifrån bara. Fikade lite, saft och bulle. mmm =)
Axel 10 och Olle 6 (mina goa kusiner)  lekte med Marwin och Axel är så gullig mot honom. Han har bra hand med barn. Jisses, tyckte inte de va länge sen han va nyfödd och jag brukade sitta barnvakt åt honom och nu är han 10 år. Ja va tiden går fort. Dröjer inte förren Marwin är där han heller om tiden ska springa iväg så här fort i fortsättningen.
Sen handlade vi lite på hemvägen och ikväll blir de potatisgratäng och sen blir de vad man nu ska kalla de[?] de är iaf stimlat kött, kycklingbitar och wookgrönsaker sen beasås till de. Riktigt gott..



Strimlat kött (går bra med de man gillar bäst)
Kycklingbitar (jag föredrar salladskyckling)
Wookgrönsaker classic
beasås
potatis
grädde
lök

Skala och skär potatisen i skivor, skär löken i småbitar. Varva potatis och lök och avsluta med potatis. Krydda med salt, peppar och vitlök (om man gillar de), häll på grädden och lät stå i ugnen på 200 grader tills den är klar.
Stek köttet och kycklingen, krydda med kycklingkrydda, paprikapulver, vitpeppar och lite sweetchillisås (inge starkt om barn ska äta de) servera med beasås.

Enkelt och gott, mitt egna recept =)

Ikväll ska vi kika på stjärnor på is och bara ta de lungt. I morgon ska vi med min faster och mina kusiner och hälsa på pappa/morfar. Sen på kvällen vet jag inte vad de blir.

Sen måste jag bara säga att Sofies kommentar i förra inlägget va klockren. hihi..
Så sant som de va skrivet. Tur de finns några smarta barn här i världen iaf =)
Vi måste ses nån dag för nu var de allt för länge sen!

Fredag kväll / Lördag morgon..

I kväll har jag tvättat lite, Niclas har passat Marwin medans jag fixat de. Sen har vi käkat lite godis och kollat på tv, bla IDOL! Och jag måste ju bara säga att de är ju Kevin som kommer ta hem de där. haha =)

Jag skrev de här inlägget igår men de blev tydligen inte publicerat.
I natt har marwin sovit från 20 tiden igår till 7 i morse, då åt han välling och sen sov han till halv 10 tror ja. Jag sov själv till 10 medans han satt och lekte med sina leksaker i sängen men jag tyckte jag hörde han runt halv 10 iaf. Han har nämligen några leksaker i sängen ifall han vaknar tidigare så kan han sitta och leka en stund själv och de gör han så gärna så. Sen när man kliver upp sitter han och är jätteglad.

Marwin ska iaf få ta ett bad snart, han luktar inte så frächt tycker jag. HAn bajsade nämligen ner sej igår så de va skit ända långt upp på ryggen och typ ingenting i blöjan. Knepigt sånt där.
så jag fick tvätta av han då men tycker fortfarande de luktar. Om de är inbillning eller om de gör de vet jag inte. Jag tycker de känns som om de gör de iaf. Sen till råga på allt så fick jag väcka han igår kväll innan jag la mej för då hade han kissat ner sej helt. Så jag fick byta både blöja och pjamas. Blöjan va nästan torr så han måste ha kissat uppåt. Pojkar kan ju göra de så han måste ha gjort de igår. De blir ofta så när han ligger på mage och sover. Då kissar han ner sej ofta och de spelar ingen roll vilka blöjor man har. Har provat dom flesta.
Jaja, nog om de.

De snöar ute nu igen. Fint när landskapet blir snötäckt och helt vitt. Så har vi tur får de ligga kvar och kanske får vi en vit jul. Vore ju kul för alla barnen om vi fick en vit jul tycker jag. Vad ska annars tomten åka på för nått när han kommer med alla julklapparna? haha.. ja ni förstår vad jag menar.
Får hoppasd vi får en vit jul..

Nu lär jag bada herrn..

Hoppas ni får en trevlig dag i de fina snövädret =)

Fredag..

Igår åkte vi till mamma och hämtade lite hostmedicin åt marwin sen när vi kom hem gjorde jag lite pasta med carbonarasås och de tyckte marwin väligt mycke om. De blev lite sent så han åt de en halvtimme innan han skulle sova och de va riktigt lyckat må jag säga. För han åt först mat kl. 19.15 ca sen en halvtimme senare 19.45 en flaska välling sen somnade han. Sov till halv 8 i morse och åt då lite välling sen sov han till 11. Så skönt å få sova ut ibland och de behövde han också nu när han är sjuk.

Idag blir vi också inne så marwin kanske blir lite bättre snart. Så idag ska jag plocka lite här hemma, laga lite mat senare som idag kommer bestå av kyckling och ris med currysås. De ska bli så gott =)

Ne nu ska jag ge marwin lite lunch bestående av kilikorncarne och mackaroner. Inge starkt så de går bra att äta för han.


Snart...

Snart kommer niclas så då ska han få köra oss till mamma en sväng. Marwin måste nämligen ha lite hostmedicin för han hostar så hemskt mycke. Sen har han bara sovit ca en timme på hela dagen idag! De är väldigt lite för att vara han.

Tordag..

Då har vi klivit upp ännu en dag, hit redan torsdag säger jag bara. Helt otroligt. Fattar inte vart tiden tar vägen för den bara springer iväg. Marwin är fortfarande jätte snorig och nu hostar han också. Han är allmänt gnällig och inget duger. Så de är väl inte så kul för nån av oss men de går förhoppningsvis över snart igen.  Så idag blir de till hålla sej inne med, vet dock inte vad vi ska sysselsätta oss med men de visar sej. Vi får leka och busa lite, kika på tv och sen de vanliga, äta mat, byta blöja mm. Sen kanske han ska få bada lite idag också. Han badade iofs i söndags och igår men han tycker att de är skönt så de blir nog att han får ta ett bad idag också.

Förövrigt så han marwin somna innan jag han göra nå pannkaka igår så han har ätit de nyss och tyckte att de va lika gott som vanligt. Idag ska jag nog göra pasta och karbonarasås.  De är ju så gott och enkelt.

Ne nu ska vi busa lite..

Grattis!

Idag säger vi många GRATTIS till min barndomsvän LINDA som blir 20 år idag! GRATTIS GRATTIS gumman!
Hoppas du får en bra dag..



Nån som vill ha en katt?

Någon som vill ha en charmig och go katt eller som vet någon som vill ha en katt?
Det är en kastrerad hankatt, för tillfället innekatt men vill man ha honom som utekatt så går nog de bra också.
Han är ca 1½ år gammal, går på lådan och kissar inte inne! Kelsjuk och vill gärna ha nån att gosa med.

Jag är kattvakt för tillfället då han som äger katten aldrig är hemma. Så vill du/ni ha en charmig och söt kissemiss eller vet du/ni någon som vill de skriv en komentar och lämna gärna namn och en mailadress eller telefonnummer så kontaktar jag eller ägaren er!







Onsdag eftermiddag..

Nu har marwin fått lite mat i sej, han åt mos och ugnstekt falukorv som jag hade i frysen sen vi åt de förut. De är så bra när de blir mat över för då är de bara värma de när han är hungrig. Jag ska göra pannkaka senare hade jag tänkt och då kommer niclas och gör oss sällskap, mycke trevligare/roligare med lite vuxet sällskap också när man ska äta. Jag ska nämligen prova om han sover bättre om han äter fler mål mat om dagen. Som de är nu äter han bara två riktigt mål mat om dagen sen gröt, frukt och välling morgon och kväll. Får se om de blir bättre för han vaknar på nätterna nu, om de är för tänderna, förkylning eller vad de är vet jag inte men de är ju värt att prova iaf om de är för att han inte äter nog mycke om dagarna. För övrigt är han lite grinig idag, ramlar och gör illa sej hela tiden och snoret rinner fortfarande. Men de går förhoppningvis över snart.

Men lite bus och kolla lite på tv de gör orkar han iaf, mammas snorande skrutt =)

  




 
Sen har mammas knodd lärt sej stå själv en liten stund, kortet blev dock helt konstigt men man ser att han står själv iaf =) Så duktig så!

Detta skitväder!

Föresten, är de bara jag som blir arg på detta jäkla väder. Igår kom de snö igen, de kom ca en decimeter och de va så fint. Sen igår när jag gick och la mej, va är de jag ser. jo då regnar de ute. Så idag hade snön sjunkit ihop.
Tänkte jaja, nu går väl snön bort eftersom de är töväder. Kollade ut nu och då snöar de igen. Inte mycke men de snöar.
Kan vi inte bara få snö nu så kan den få ligga kvar! Jag vill ha riktig vinter men tyvärr ser de ju inte ut som om vi får nån sån nå mer. Allt är lixom förskjutet. Vintern kommer sent, snön kommer inte förren i november och den brukar komma redan i oktober. Den ligge rinte kvar och de är inga riktigt kalla dagar, kanske nån enstaka. i år fick vi snö så sent som den 17e maj och då ska de inte vara snö, då ska våren vara här och sommaren börja närma sej. Somrarna är inte särskilt varma, de regnar mest eller är alltmänt grått och kallt. Liknar mest höst tycker jag. Sen har vi en lång höst. Från augusti till november ungefär. NEJ så vill inte jag ha de. Jag vill ha vinter när de ska vara vinter, sommar när de ska vara sommar osv. Tyvärr är de ju inget nån kan göra något åt. Ne, de vore nått å bo utomlands. Fin sommar och vinter när de ska vara vinter. Eller varför inte sommar året om? Skulle passa mej fint så kan man åka och åka skidor i bergen samma dag som man badar nere i havet. Ja de vore nå för mej de.
Drömma kan man ju iaf, eller hur?

Marwin har nyss badat iaf, nu ska han försöka sova en stund för han orkar knappt hålla ögonen öppna längre!

Onsdag..

Igår Tog niclas med sej Marwin till volvo när han åkte dit så jag fick städa lite, marwin är ju som jag kanske sagt förut livrädd för damsugaren och skriker och grinar tills jag slår av dej och ställer undan den igen. Så jag passade på att dammsuga och plocka ihop lite och duscha. Skönt när man får göra saker ifred och inte har en liten en på ena armen och dammsugaren i andra. Sen va vi till Borlänge och handlade lite, niclas köpte endel julklappar men de fattas några fortfarande. När vi kom hem slog jag in dom åt han då han själv inte är sådär särskilt duktig om man får tro på han själv.
Sen gick jag och marwin ner till affären och handlade lite mat, de fick bli kycklinggryta och ris igår. Går fort och är enkelt och gott.

Kyckling (färdig salladskycklin använder jag)
Paprika
Minimajs
Lätt matlagningsgrädde
Ris
Sweetshillisås

Sätt på riset först. Skär sedan paprikan och minimajsen i lagomt stora bitar och stek de. Tillsätt kycklingen och krydda med sweetchillisås i lagom mängd. Tillsätt sedan grädden och låt koka tills riset är klart.


Sen har jag ett till recept på liknande som jag brukade göra mycke förut som är ännu godare.

Kyckling
Paprika
Minimajs
Bambuskott
Vattenkastanjer
Kokosmjölk
CousCous

Till den här använder jag kycklingfileér som jag skär i lagomt stora bitar. Medans du steker kycklingen så skär paprikan och minimajsen, tillsätt de och bambuskotten och vattenkastanjerna när kycklingen är genomstekt. Krydda med lite paprikapulver, (lite salt om man vill och inte har barn), peppar, sweetchillisås. Tillsätt kokosmjölk och låt koka. (Jag använder lätt kokosmjölk) Sen är de bara göra couscousen medans grytan kokar för de tar bara 5 minuter för couscousen att bli klar.


Riktigt gott tycker jag och självklart är de mitt eget recept som vanligt. Går aldrig efter recept utan jag gör mina egna och de blir oftast mycke bra då jag är ganska påhittig och gillar att laga och exprementera med maten.
Och jag använder nästan jämt lättprodukter, haha.. tycker de känns bättre på nå vis =) Jag är ju inte sån att jag gillar fet och flottig mat såvärt mycke. Men de är en smaksak..

Sen tänkte jag slänga in lite bilder då de har blivit lite dåligt med sånna nu ett tag igen..

Älsklingen i sin nya jacka som han fick av hans pappa. Jätte fin Tommy Hilfiger jacka.

   
Massor med bus, och självklart måste man ju knappa lite på mammas dator också =)

  
På myshumör är han också ibland, lika så nyvaken. Så söt han är min son!

Nu ska jag försöka få marwin att sova en stund, han är så förkyld. Snoret rinner, han är gängig och gnällig. Dålig i magen och jag tror nog att tänderna spökar lite med. Stakars min älskling. Får hoppas han blir frisk snart!

Tisdag..

Ja idag är de tisdag och tro de eller ej men klockan är 08.16. Så tidigt! För oss iaf som sover till minst 10 nu för tiden.
Jag tvättar nämligen idag för de behövdes. Niclas passar Marwin som förövrigt sover så sött som vanligt den här tiden.
Är verkligen tacksam för att jag slipper väka han och släpa med han till tvättstugan när de är så tidigt. Dessutom sparar jag en massa på min rygg som tar en del stryk när man ska släpa på både tvätt och honom samtidigt. De blir bra tungt.
Jag har iaf käkat frukost nyss och nu väntar jag bara tills jag ska gå bort och slänga i tvätten i torktumlaren då jag inte har tid att hängtorka tvätten.
Dessutom blir kläderna så mycke mjukare om dom torktumlas tycker jag, dock sliter de ju mer men de får väl vara så då.

Sen ska Niclas åka till Volvo och kolla varför en lampa lyser, tror de va de iaf sen ska vi åka och handla lite. Vart vi ska åka är inte bestämt än så de visar sej helt enkelt.

Nemen, nu vaknade min lilla knodd, ska mysa lite med han innan jag ska gå ner till tvättstugan igen..


Måndag..

När marwins pappa lämnade marwin igår så hade han med sej en jacka som han hade köpt i USA åt marwin, Jätte fin så de tackar vi för.

Idag har vi varit hemma bara, Marwin somnade sent igår och vaknade flera gånger under natten. De är nog kanske fler tänder på g, vad vet jag.

Snart ska vi iaf åka och handla så vi får lite mat i magen, vet dock inte vad de blir än. Middagen igår för mej bestod iaf av en smörgås. Haha, hade totalt glömt av att äta och inte va jag hungrig heller så de fick bli en hemma gjord macka med tunnbröd, räksallad, skinka, tomat och sallad. Riktigt gott faktist och enkelt om man är själv och inte orkar eller har någon lust att laga mat.

Sen har min son börjat skrika så de skär i öronen. Han skriker men han är inte ledsen eller någonting utan han testar bara rösten och de gör verkligen ont i öronen ibland. Men de är väl en sån där period som snart går över skulle jag tro.
Han uttrycker sej ju iaf =) haha..

I morgon ska vi åka och handla lite julklappar, eller vi ska följa med niclas för han ska handla. Men vad vet jag, jag kanske hittar nå jag vill ha de vet man ju aldrig. Ska bli skönt å göra nå annat än å bara vara hemma =)
De är tur jag har en så underbar vän, för han är verkligen de. Han gjorde inte som många andra och totalt glömde bort mej när marwin kom utan han tycker att de är jätte kul med marwin och har inga som hellst problem med de som vissa andra verkar ha. jaja, nog om de. Sånna vänner växer iaf inte på träd och de finns endast ett fåtal av sånna i min närhet!
Tack för att ni finns och inte glömmer oss!

Nu ska jag göra mej i ordning, har nyss duschat efter en tupplur på soffan medans marwin sov. Skönt ibland när man är så där jätte trött som jag verkligen va idag.


RSS 2.0
Test