Firat morfar och sista april.

Idag har vi varit och firat min morfar, barnens gammelmorfar som fyllde 65 år idag. Alltid lika kul när alla träffas, gammelmormor och gammelmorfar, morfar, mamma med respektive, mina småsyskon, mina två morbröder med respektive och barn. Så kul när alla är samlade.
Marwin va överlycklig när han fick sitta i traktorn han så då va hans dag räddad, hehe.

Sen åkte vi en sväng till saxdalen och kikade och då följde mamma, mina småsyskon och gammelmormor med dit. Hade dock ingen vagn med mej åt lillskruttan så jag fick bära henne men de gick bra de med. Blev inte nån lång stund iaf.
Även där va de massor av traktorer så Marwin hade fullt upp att titta på dom och när dom ställde upp snögubben på brasan vart han lite fundersam.

När vi åkte hem så såg vi även brasan här i hagge, såg verkligen så mysigt ut för dom hade tänt dom stora facklorna vid parkeringen och sen va de machaller runt omkring, jätte fint.

Nu sover båda barnen sött och jag ska kika lite på tv, tänkte bara uppdatera en snabbis och lägga in lite bilder.

Marwin kör traktor =)


Marwin och mommo i saxdalen vid brasan.


Slänger självklart in en bild på älsklings tjejen också, mammas lilla skrutta.
Så stora och fina ögon hon har, helt klarblåa när man ser dom nära.


Älskar verkligen mina barn nå oerhört mycke!



Hinner inte slänga in nått längre inlägg n...

Hinner inte slänga in nått längre inlägg nu. Idag ska vi till morfar, barnens gammelmorfar för han fyller 65 år idag. GRATTIS morfar!


Besöker Mamma/mormor.

Sitter hemma vid mamma/mormor, åktw hit när vi hade hämtat Marwin på dagis. Va så länge sen nu.
Marwin kommer nog somna gott i kväll, så som han har härjat och lekt.
Har även hjälpt mamma att framkalla lite kort, va en hel del kort jag inte hade själv så jag skulle få kopior och sen va de några som jag ska framkalla själv sen. Blir alltid lite nostalgisk av att kolla på gamla kort, så många minnen som kommer upp. Antar att de är just därför man har kort, så att man ska kunna påminnas när minnet inte kommer ihåg och att kunna visa andra saker man har gjort. De är verkligen nått speciellt att sitta och kolla i fotoalbum, mycke roligare än att ha de digitalt, de blir jussom inte samma känsla.

Lär väl åka hem snart, dags för min middag och sen ska Marwin lägga sej om inte alltför länge.

Klockan är redan kvart i 1. Vi har precis...

Klockan är redan kvart i 1. Vi har precis vaknat, jag och lilltjejen passade på att sova en stund. Så skönt men jag tror nästan att jag känner mej ännu tröttare nu än innan, kan iof va pga värken i magen, axlarna och ryggen. Tröket som kommer varje månad! JaJa. Inte mycke att göra åt. Har iaf precis ätit lunch, kycklingsoppa fick de bli idag. Ska snart åka och hämta älsklingskillen på dagis.


Utveckling.

Har ju glömt att skriva hur de gick på utvecklingssamtalet jag va på igår ang Marwin.

De gick bra iaf och jag tänkte skriva lite om vad de stod/sas.

Grovmotorik: Upplever att M inte har några som helst problem med motoriken utan rör sej obehindrat både ute och inne.
Han deltar i rörelsepass så länge vi inte sätter på "vårat" rörelseband som innehåller sång tillsammans med rörelser, då sätter jam sej ner och vägrar att delta.
När vi är ute bli M gärna skjutsad på cykel av någon av de äldre barnen. Just nu springer han ofta upp och ner från killen tillsammans med Oliver och Elias.

Finmotorik: Tycker om att bygga med klossar, stora och små, klarar att bygga torn av den. Leker mycke med både stora och små bilar. Äter med gaffel eller sked och hanterar de bra.

Språk: M härmar mycke nu, han upprepar mycket av de vi vuxna säger och hans språk har utvecklats otroligt mycke på kort tid. Han lär sej nya ord hela tiden och pratar hela tiden.

Begrepp och förståelse: M förstår vad vi säger och klarar av att ta enkla uppmaningar som han får.
Upplever att han förstår vad som händer kring honom.
Har sett att han är intresserad av lastbilar och traktorer, ja i stort sett alla stora fordon.

Socio-emotionell: just nu leker M mest med Oliver och Elias.
Han är alltid glad och possitiv på förskolan. Han har glimten i ögat.
M har otroligt fina egenskaper.
Blir aldrig några konflikter kring M.

Sen står de lite om vad dom gör på förskolan och hur dom gör vissa saker men de behöver jag inte skriva upp.

Måste säga att jag är riktigt stolt över min lilla kille, så duktig! Är så stolt över att han är just min pojk, att han är mitt barn och att jag får vara hans mamma. Är så lycklig över de!

Är lycklig över att vara Malissas mamma också såklart, lika bra att skriva de så de inte missförstås trotts att detta inlägget handlade om Marwin.

Nu blir de sängen. Natti.

Onsdag.

Idag har vi inte gjort så mycke. Åkte och åt lite glass på eftermiddagen och sen har vi bara varit hemma.
Jag har sorterat alla barnkläderna så nu ligger dom sorterade i storlekarna i kartongerna. Har precis alla kläder kvar efter Marwin och de efter Malissa men de är ju inte så mycke. Skulle väl kanske inte behöva ha allt kvar men jag kan ändå inte riktigt släppa taget och göra mej av med dom. Älskar att sitta och plocka med dom små söta kläderna. Och kanske att dom kommer till användning nån gång i framtiden. Inte än på länge men de skulle va mysigt med en till när barnen är lite äldre. Men man vet aldrig, de får framtiden avvisa.

Sen har jag kikat lite på tv och myst med min lilla tjej. Marwin sover ju och han myste jag lite med innan han somnade. Skönt att få lite egen tid med barnen var för sej ibland. De behöver både dom och jag.

Nu ska jag kika klart på andra avenyn sen plocka lite till och hänga tvätt.


Äter glass


Kiknar nästan av skratt, så glad liten tjej =) Hehe, snyggt med mössa :P

Natten har varit allt annat än bra. Börj...

Natten har varit allt annat än bra. Började med att Marwin vaknade och va ledsen så jag gick in till han. Då ligger han på golvet borta vid fönstret så han har gått i sömnen nu igen när vart rädd när han vaknade. Han hade kissat ner sej så de va bara byta pyjamas och blöja. Medans jag la kläderna i tvätten gick han och la sej i min säng och lyckas väl ramla ur den och bli ledsen. Malissa vaknade av de. Så från halv 2 till kvart i 4 va hon vaken så varken jag eller Marwin fick särskilt mycke sömn. Nu är har på dagis och Malissa ska få sova en stund.


Ett nytt så de andra syns...

Lär lägga in ett till så att de jag skrev innan syns.

Nå fel?!

Verkar som att de nya inlägget jag skriver blir med vit text så att de inte syns. Är de så för fler att texten i de nyaste inlägget är helt vitt?

Nån som vet vart man ska ändra i kodmallen/stilmallen?

Just i denna stund

sitter jag och dricker en ice coffe. Så gott! Och för å inte glömma att nämna så dricker jag den ur min nyfunna kärlek med tillhörande sked. Hittade den på ica idag för ca 25 kr. De står visserligen CHOCOLATE på den med de spelar då ingen roll, älskar muggen endå!

 

Färgen är gammel lila typ. super fin färg men färgen på bilderna är lite missvisande.

Till middag idag åt vi något riktigt gott.
Typ som lasagne fast lite annorlunda.

De som är i är:
Aubergine
Zuccini
Köttfärs
Bacon
Purjolök
Grädde
Grillkrydda
Paprikakrydda
Ost

Skiva auberginen och zuccinin, skär purjolöken.
Stek köttfärsen, purjolöken och tärnad bacon och krydda med grillkrydda och paprikapulver.
Häll lite grädde i botten på en ugnssäker form, bara så pass att auberginen inte bränner fast.
Sen varvar man med aubergine, köttfärsröran och zuccini och längst upp avslutar han med ost.
Sen på med lite grädde och in i ugnen på 225 grader tills auberginen är mjuk.

Kan ätas med ris eller pasta om man vill de men vi äter de utan, bara som de är. Riktigt gott och till och med Marwin äter grönsakerna vilket han vägrar göra annars.


Nu på kvällskvisten har jag lagt barnen, Malissa sover men Marwin ligger och tjålar i sängen än!
Så har jag passat på att sortera ut en hel del gamla papper och reklam och skit som inte är till nån nytta så de ska kastas. Finns ju ingen anledning att spara på skit som ändå aldrig kommer användas.

Nu ska jag fortsätta plocka lite, ska sortera lite barnkläder som legat på vinden och en hel del skor som också ska läggas i kartonger så de inte blir förstört.


Så ska den se ut.

De funkade ju att blogga via mobilen. Härligt. Slipper de gå så många dagar imellan om jag inte har tillgång till datorn =) Va dock tvungen att ändra pixlarna på bilden för den va för stor så den gick inte att rotera annars så den blev suddig såg jag.

Så ska den se ut igentligen! Får lägga in bilder som är mindre om jag ska blogga via mobilen så slipper dom bli suddiga.

Älsklingskillen! Bild från nån dag sedan. ...

dsc01703 (MMS)

Älsklingskillen! Bild från nån dag sedan. Va tvungen och prova om de funkade.


Bvc besök

Lämnade Marwin på dagis idag sen hade vi utvecklingssamtal. De gick bra och han är så omtyckt så av både barn och personal. Han utvecklas som han ska och tjålar mest hela tiden. Hehe, mammas lilla älskling!

Sen har vi varit till bvc, vägt och mätt lilltjejen.

Idag 5 månader
Vikt: 6750g
Längd:65 cm
Huvud: 41,9 cm

Jämförde lite med Marwin och när han va 3 månader låg han på samma vikt som Malissa gör nu vid 5 mån.
Vikt:6750g
Längd:61,5 cm
Huvud:41 cm

Marwin va dock 65 cm lång när han va 4 månader så han låg lite före i längden, vikten med för den delen men de kan ju vara som så eftersom att han är kille och Malissa tjej. De kan ju skilja en hel del då.
Jag va visserligen en knubbis när jag va liten så Marwin ligger väldigt likt mej. Gämförde mina och hans och dom är väldigt lika så han har väl fått de efter mej antar jag.


Nu är vi iaf hemma, Malissa springer i gåstolen och jag kikar lite på internet en snabbvända.


Helgen som varit.

Får bli ett snabbt inlägg till nu, Marwin har vaknat och kom just uppstraskandes och ville sitta här bredvid men vi lär gå och sova så han orkar upp till dagis i morgon. Så jag också orkar upp för den delen.

I fredags va vi till Zara, Stefan och sötingarna Amelia och lilla Alexander. Marwin och Amelia lekte för fullt och småknoddarna sov en hel del. Sen va de Kapri visning, damkläder. Blev inget köp för min del den här gången men nästa kanske. Thomas hämtade Marwin på kvällen så han har varit där i helgen. Saknar verkligen honom när han är där! Min lilla älsklingskille!
Va jätte kul att träffa dom iaf och de ska inte gå så långt imellan till nästa gång!

Lördagen va vi bara hemma, jag tog en rejäl sovmorgon, blev dock väckt ett antal gånger.
Köpte hem lite chinamat och kollade på tv på kvällen.
Söndagen va seg bara, lite kalas för Mathias som fyllt år och sen kom Marwin hem igen. Äntligen =).
Myste lite på kvällen och grillade sen somnade barnen skönt på kvällen.
Blev lite tv innan läggdags.

Idag har vi varit ute länge. Va och köpte lite blommor och växter/grönsaks plantor till växthuset så jag har fixat med de. Vid 3 tiden kom de två st och kollade på Malissas gamla vagn så nu är den såld. Så skönt!

Blev lite pizza och dollar, sen va vi även förbi och köpte en ny trehjuling och cyckelhjälm åt marwin. Den han har är inge vidare så han fick en ny idag. Han blev så glad så!

Nu på kvällen har jag bara grejat lite med bloggen och tjålat med Sabina och nu lär jag kila i säng som jag skrev i början.

Får skriva mer sen.

Slänger in en gammal bild så länge =)



Ny butik!

Tänkte slänga in ett litet snabbt inlägg, får uppdatera mer senare bara lilltjejen har somnat för hon är inte på sitt bästa humör just nu.

Såg att de öppnat en ny butik på stan.



Ligger på Eriksgatan 9.

Ska själv kika in så fort jag får tid!
De är min faster Anette och en tjej som heter Sofie som har butiken.
Ska kika in så kan jag skriva vad jag tycker sen, älskar ju vitt, gammalt och nytt så de är nog en butik för mej =)

Just

i skrivande stund leker Marwin med lastbilen, Malissa sitter i gåstolen och leker. Jag har just kikat igenom korten jag hade beställt som kom idag. Så i kväll ska jag passa på att sätta in dom i albumen.
Marwin är inne på 4e albumet och Malissa på sitt 2a redan och ändå känns de som att jag alltid tar för lite kort.
Jämt om vi gör nånting speciellt eller är nånstans så är de aldrig några bilder tagna, jag är jätte dålig på å komma ihåg de! Tyvärr.

Ska även packa om lite saker och lägga ner en massa i kartonger i kväll. Vill inte att sånt som ligger på vinden ska bli förstört direkt så jag har endel jag ska lägga i kartonger som inte ligger i de nu.
Skönt å få de gjort.

Sen för å inte glömma lär jag gå en stund på träningsbandet också. Dom senaste dagarna har jag inte gjort nånting vare sej med mat eller motion så de lär bli nån ändring på de nu för annars lär jag inte nå mitt mål till 30 augusti! Och jag vill verkligen nå målet, de är bara väldigt stor brist på motivation hela tiden. Hur gör man för att få bättre motivation och lust? Nå förslag nån?

Nej nu lär jag ta lillfröken för hon börjar bli trött.


Utmanad.

Har blivit utmanad av Sabina =)

Tio saker ni inte vet om mig:

1. Jag är otroligt morgontrött
2. Mitt första barn va planerat
3. Jag älskar god mat (Behöver den dock helst inte!)
4. Jag har haft 3 förhållanden
5. Jag har kört epatrakor (a-traktor) hahaha
6. Jag hatar att köpa nya kläder
7. Jag biter på naglarna, suck
8. Jag va ute hela nätterna när jag va yngre
9. Jag umgicks oftast med killar bara på yngre dar
10. Jag har liftat



Jag utmanar Emma

Torsdag.

Igår va jag till borlänge och skulle kika efter skor, jacka och byxor. Hm, gick i alla butiker på kupolen men hittade ingenting av de jag skulle ha så jag gav upp. Åkte till falun  ist och de va visserligen lika dåligt där också men fick med mej ett par skor hem iaf. Hämtade Marwin på dagis och sen tog jag en runda på stan i hopp om att hitta iaf en jacka men tji fick jag för de. Fanns ingen alls!! Skitdåligt!
Så jag får gott och väl ha min gamla sletna vinterjacka ett tag till. Den är visserligen inte jätte varm så de går väl men de är ju så tråkigt när man verkligen behöver nått å inte hittar de man vill ha.

I morse lämnade jag Marwin på dagis som vanligt iaf, åkte hem och lilltjejen sov så hon sover än.
Jag har passat på att lägga in bilder som jag hade på en skiva på ett usb minne ist. Och jag måste då säga att gud va mycke minnen som kommer upp när de är en massa gammla bilder. Blir riktigt rörd av vissa.

Ska fortsätta lägga in bilderna som är på datorn i mappar nu och sen in på usb minnet så jag lär fortsätta med de.

Sötisarna!




Fina miner dom gör ibland =)


Dåligt med sömn.

Då va de tisdag morgon då. Kunde inte somna igår så klockan va nog närmare 2 när jag lyckades somna. vid 4 va de bara upp och ge lilltjejen mat och när kl va strax efter 5 kom Marwin in och la sej bredvid mej. Låg och myste lite och när klockan va 10 över 6 så ville han gå upp. Han går aldrig upp så tidigt annars! Så de blev inte mycke till sömn idag tyvärr. Är inte särskilt pigg alls men har ätit lite frukost och ska gå in i duschen snart så då kanske jag piggnar till lite. Marwin sitter och äter frukost än och Malissa sover så jag ska passa på medans de är lugnt för sen ska Malissa ha mat och båda ska göras i ordning innan vi åker mot dagis.

De är föresten strålande solsken ute, inte ett moln på himlen. Dock inte särskilt varmt men tempen höjs nog under dagen för nu är de 1 grad bara. Va dock 0,3 grader när jag kollade för en stund sen så de blir nog helt klart varmare iaf.

Nej nu kallar duschen.

Fika med Sofie, Fredrik och lilla Signe idag =)

Kväll.

 Vi har varit ute nu på eftermiddagen och de va riktigt skönt. Malissa sov i vagnen och Marwin lekte med traktorn.Nu sover barnen, jag kikar lite på tv men ska också gå och sova snart.

I morgon väntas dagis för Marwin och jag och Malissa ska upp på stan en sväng, kika efter lite saker sen ta en fika med Sofie, Fredrik och lilla Signe. Ska bli så kul!

Hörs i morgon.


Marwin håller lillasysters hand när hon sover =) Sötis!

Trött?

Hm, de va vist en liten kille som va lite trött. När jag hade bytt på Malissa så låg Marwin på köksgolvet med nallen under huvudet och snutten som täcke och sov. Sötisen!


Drömmar.

Har fått sån huvudverk! Är nog dags att äta lite lunch, kanske ska passa på att sova en liten stund medans barnen sover middag idag. Vore skönt.

Kom på att jag hade något jag skulle skriva men glömde va de va i förra inläggen. Kom på de nyss.
Jag har börjat drömma mycke om nätterna och jag kommer ihåg vad jag drömmer också.
Jag sover väldigt lätt när jag sover för Malissa vaknar och tappar nappen titt som tätt och sen äter hon oftast mellan 1-2 och sen vid 4-5 så de blir inte så mycke sammanhängande sömn. Jag drömmer inga marddrömmar direkt men de är mycke från mitt liv innan jag fick barn. Minnen dyker upp och ibland kan jag drömma om samma händelse två nätter i rad bara de att den första är de som de har varit och i nästa så är de annorlunda, mer som en dröm. Ska nog kika upp vad de betyder att jag drömmer sånt, lite kul å se tycker jag.

Återkommer med de när jag har kikat upp de.

Underbara väder!

Måndag igen och idag är vädret på topp, solen skiner och de är inte ett moln så långt mitt öga kan nå.
De är väl så typiskt att de ska vara toppen väder på vardagarna men inte på helgerna, visserligen är vi ju lediga på vardagarna också men de vore ju kul om man kunde hitta på nått i de fina vädret när andra är lediga också.
Men men, de fina vädret lär väl komma på helgerna nån gång tycker jag =).
Förövrigt så springer lillgrabben i pyjamas än och jag har mjukisdressen på mej än. Har inte ens orkat gå in i duschen än men ska göra de snart. Vi blir nog dock hemma idag men ut ska vi gå. Hoppas de blir lite varmare ute också för nu är de bara 6-7 grader.
Känner mej faktist lite slö idag men förhoppningsvis piggnar jag till lite snart =)

Nu vill lilltjejen ha min uppmärksamhet så de ska hon få.


Bild från förra veckan när vi va i lekparken.


Ny design.

Håller på att dixa med designen så jag kommer ha den här gratis designen tills den nya är klar.


Söndag.

Marwin kom hem från farmor med familj igår eftermiddag. Han hade träffat faffa och salme som hade kommit hem från USA. Han hade också fått en jätte fin skjorta, en liten brandbil och en väska. Tack så mycke!
Så när han kom hem begav vi oss mot borlänge.
Kollade lite på kupolen om jag skulle hitta en ny jacka, skor och byxor men hittade inget som föll mej i smaken. Får åka dit nån dag i veckan när Marwin är på dagis så jag kan gå i lugn och ro och kika när de inte är så mycke folk för igår va alla parkeringar istortsett fulla så de va jätte mycke folk och de är ju förhoppningsvis inte på en förmiddag mitt i veckan =)
Va meningen att vi skulle hälsa på gammelmormor och gammelmorfar men de blev inte så, va tvungna att åka hem med lilltjejen för hon va så trött på att vara ute bland folk, åka vagn och bil så de får blir en annan dag vi åker dit.

Nu på förmiddagen har jag bakat matbröd med linfrön i, jätte gott faktist.
Sen har jag tvättat också, blir ju en hel del när man har en liten tjej som spyr ner sej så man får byta 5-6 ggr om dagen vissa dagar. Blir lite tvätt då.
Marwin har lekt en massa och setat och målat. Än så länge är de mest streck bara men han säger att de är timmersläp, traktor, katt, sol mm så de är väl de då =)
Ska snart laga lite lunch som idag får bestå av kycklingkebabgryta med zuccini, ris och grönsaker.
Och efter lunchen ska vi ta oss en promenad, de är välbehövligt!

Nej nu lär jag fortsätta här.

Helg.

Idag är de fredag, äntligen!
Vaknade dock i morse och de va vitt på backen igen men solen skiner och himlen är blå så de dröjer nog inte fören snön är borta igen.
Marwins farmor kommer och hämtar honom om 1½ timme ca, hon ville låna honom till i morgon =)
Så på eftermiddagen ska jag ta en promenad med lilltjeen hade jag tänkt, handla lär också göras.
Men nu ska jag ta en dusch.

Onsdag

Dagen idag blev ganska lik dagen igår. Åt frukost och gjorde oss i ordning och sen åkte vi till dagis, lämnade Marwin där och sen parkerade vi vid konsum. Gick ner på stan och där passade jag på att uträtta lite ärenden och kika lite i butikerna som finns där. Har hittat ett par fina skor åt Marwin men de får vänta till barnbidrag alternativt lön. Dom är inte dom jag vill att han ska ha för dom finns inte i hans storlek än så dom får vänta till sommaren så får dom här jag har hittat nu duga, dom va superfina dom med.
Sen har jag kikat på lite kläder som ska inhandlas åt barnen, lite lättare att kolla när man inte har en tvååring som springer åt alla håll =)
Sen gick vi via högberget tillbaka, hade solen på mej hela vägen så ni kan tro att de blev en aning varmt!
Gick iaf förbi farmor och farfar på vägen med de va bara farfar hemma så vi får gå dit nån dag när farmor är hemma också. Sen hämtade vi Marwin på dagis och åkte hem, lagade lite mat som blev falukorv, mackaroner och grönsaker sen gick vi en promenad till.
Marwin gick HELA första halvan som är ca 2 km. Han hade gått längre om de inte va för att vi går stora vägen tillbaka och där vill jag gärna ha honom i vagnen så han inte blir påkörd. Folk kör som idioter titt som tätt så de är lika bra. Han va iaf jätte duktig som gick så långt =)

Nu håller jag på att tvätta och barnen ligger i sängen och ska sova, Malissa har nog somnat för de är tyst inne vid henne men Marwin ligger och tjålar =)

Jag ska hänga tvätten och sen tvätta en till maskin i kväll hade jag tänkt och sen ska jag kolla på Andra Avenyn!


Kärlek!




Tisdag.

Idag började vi dagen med lite mys och sen frukost. Efter de begav vi oss mot dagis och lämnade Marwin.
Vidare hem till mamma och där gick vi en promenad runt björkås på 25 min.
Åkte in till stan efter de och parkerade bilen vid ludvika gård (konsum) och sen gick vi mot stan, tog vägen via högberget hem så promenaden blev iaf 1 timme och 15 minuter.
Hämtade Marwin på dagis och sen åkte vi hem. Åt lite mat som idag bestod av kyckling, grönsaker och pommes.
Inge pommes för min del men igentligen skulle jag lika gärna kunna äta de för vägen står still!!!! Suck.
Tog iaf en promenad på 30 minuter efter maten och resten av kvällen har vi myst bara.

Så många prmenader idag men de är ju så skönt att va ute och gå i de fina vädret så de är lika bra att passa på, och sen är de ju bara ett pluss att man får röra på sej lite =)

Nu på kvälskvisten har jag tvättat klädseln till nya vagnen, ja Malissa har fått en ny vagn nu för hon vill inte nå gärna ligga helt ner för då ser hon ingenting. Är nöjd med vagnen iaf och den går så himla lätt. Blev en Emmaljunga, inte ny men ny för oss iaf =)


I morgon blir de också dagis för Marwin och när vi har lämnat han ska jag och Malissa ta en promenad om vädret tillåter.


Sitter och kikar lite nu angående sista helgen i maj. Funderar på att åka till sthlm då, gå på astrid lindgrens värld, bo på hotell och shoppa lite. Vore så skönt att bara komma bort över helgen och göra nått med barnen. Vist Malissa är väl lite liten för att förstå men Marwin skulle nog tycka att de va kul.
Lite semester och komma bort ifrån vardagen behöver alla, tål att funderas på iaf.




Syskonkärlek!


Natti natt.

Slänger in ett sista inlägg innan de är dags för sängen.
Har en hemsk huvudverk nu så de är väl på tiden att sova.

Ska som sagt ta en promenad i morgon förmiddag men de är ju så tråkig väg att gå. Den är ca 4 km och sen finns de jussom inte så mycke mer ställen att gå på. Skulle vilja ha en längre strecka för nu tar de bara 30 minuter ungefär att gå om man går lite lagomt sakta som jag gör, haha.
Funderar på att gå i stan när jag lämnat lillherrn på dagis kanske. Där finns de ju lite mer ställen att gå på.
De finns säkert mer här också men jag vet inte riktigt vart.
Äh nu är de bara slummer så nu säger jag god natt.

Nu är



lillfröken vaken igen, antar att de va pga att hon behövde ny blöja hon inte kunde fortsätta sova.
Btw, jag bara älskar både jackan och mössan, så fina och passar min lilla tjej jätte bra =)


Underbara barn

Nu sover båda barnen. Lugnt och skönt en stund. Kan faktist vara skönt att vila huvudet några minuter då och då även om de är underbart när barnen är vakna.

Igår när jag skulle sova låg jag och tänkte, samma tanke slog mej idag när vi åkte in till stan på förmiddagen.
Även om livet inte alltid är på topp, även om jag inte alltid är pigg och glad varje dag så är de en sak jag är varje dag oavsett hur allt annat ser ut. Jag är lycklig över att vara mamma, att få se mina barn växa upp och göra både framsteg och misstag. Jag är så lycklig över att jag är tvåbarnsmamma, mamma till mina underbara barn.
På nätterna när Marwin vaknar och kommer intassande med snutten och nallen och vill ligga bredvid mej och sova blir jag otroligt glad. Vist är de bra om han sover i hans egen säng men de är ju så mysigt dom där nätterna när han kommer och vill sova bredvid mej. Han ska ligga så tätt så man knappt kan röra sej men de är ändå den där speciella känslan av att han känner sej trygg när han ligger där. Lika när Malissa somnar i min famn, de är också så mysigt. När vi hittar på saker tillsammans eller bara är hemma och busar ger mej energi oavsett.

Jag är bara så glad och tacksam över att jag har mina två små friska barn, att dom är dom dom är.
Jag älskar mina barn mer än nått annat i livet, för mej finns inge finare än mina barn.
De är helt UNDERBART att vara tvåbarnsmamma!!


Malissas förlossning.

                                                 
                                                              Malissa nyfödd.


Gick 3 dagar över tiden, vaknade måndagen den 30e november halv 6 av att jag hade värkar. Hade lite småvärkar på kvällen innan och sista kände jag runt två på natten. Men som sagt vaknade halv 6 på morgonen. Låg kvar till kl 6 och då ringde jag mamma och sa åt henne att ta med telefonen ifall de är dags.
Tog därefter ett varmt bad och värkarna va helt okey även om dom gjorde ont.
Kl 07.20 ringde jag mamma och bad henne åka från jobbet och komma för de va nog dags, började få jätte ont och när hon kom strax efter 8 va de brottom. Marwin åkte med henne hem och vi skyndade oss till falun.
Väl där va jag öppen 5 cm och hade värkar med 2 minuters mellanrum.
när vi hade varit där i ca 40 minuter vart jag så himla kissnödig så jag va tvungen å gå på toa, alla va upptagna förutom i duschrummet som låg längst ner i korridoren så vi fick gå dit. Jag gjorde de jag skulle och när jag kom ut från toan va de kört. hade två värkar på rad och de gjorde så ont så jag skrek rakt ut vilket gjorde att bm kom. Hade så ont så jag fick lägga mej på den där gamla sängen som stod i duschrummet och dom undersökte mej. Öppen 10 cm sa dom och sen tog de 3 krystvärkar sen va hon ute.
Han inte ens tillbaka till rummet så dom fick köra in mej på rummet en stund efter att hon kommit ut.
Vist gjorde de ont men de va en betydligt "skönare" smärta eller hur man ska beskriva de mot när jag fick marwin.

Malissa Elisabeth Karin Eriksson
född 30/11-09 kl 10.10 vikt: 3440g längd 50 cm

Så de gick fort må jag säga och de va skönt i sej för jag han aldrig bli så trött som med Marwin när jag fick ligga där i 13 timmar innan han ville kika ut.

En lika underbar känsla som när Marwin kom. Känslan när barnet kommer upp på bröstet för första gången är obeskrivlig! De spelar nog ingen roll hur många barn man får, känslan finns där varje gång.


                                             
Tror den är tagen ca 2 veckor innan förlossningen. Även här ser man mina ränder =)
De syns även tydligt att jag har en tjejmage här och magen med Marwin va en pojkmage.
De syns väldigt väl.


 Några timmar efter förlossningen.



Marwins förlossning.


                                                           
                                                                       Marwin nyfödd!

Marwins förlossning började med en förstoppning torsdagen den 28 februari -08. Fick åka till Falun vid 20 tiden på kvällen på koll och fick även lavemang, mindre kul men jag hade sån värk pga förstoppningen så de va nödvändigt. Fick iaf åka hem runt 01 på natten den 29 februari och på vägen hem började verkarna komma. Va hemma med verkar hela natten och hela dagen innan vi åkte till Falun igen, kom dit runt 20 tiden. Trodde att dom skulle skicka hem mej så jag ville inte åka i onödan trotts att jag hade jätte ont.
Väl där undersökte dom mej, öppen 2 cm. Tiden gick och jag hade väldigt ont. Ledsen va jag också pga svek och de gjorde de hela svårare. Grät konstant hela tiden och kunde inte riktigt konsentrera mej på de jag skulle.
Fick ryggbedövning till slut och de va nog en av dom värsta upplevelser jag varit med om. De gjorde så fruktansvärt ont.
Och inte gjorde den saken bättre heller. Va öppen 6 cm och då stannade verkarna av. Så jag passade på att gå och kissa men de kom inget, satt bara och skakade på toaletten så bm fick hjälpa mej därifrån. Eftersom jag inte kunde kissa pga ryggbedövningen så fick dom tappa mej och den bm jag hade då va inte försiktig. Hon va så hårdhänt så jag skrek rakt ut för att de gjorde så ont vilket resulterade i att hon skrek åt mej att hålla tyst för att jag störde andra som va där. De va altså dom sista tre timmarna innan han kom som jag hade henne. Innan hade jag en helt underbar bm men hon gick av sitt skift tyvärr. Fick verkstimmulerande dropp och de satte tillslut fart på verkarna, men bebisens hjärtslag gick ner väldigt mycke när verkarna kom så två läkare och två bm kom in och undersökte mej. Öppen 9 cm bara och bebisen mådde inte så bra när verkarna kom så läkaren sa att är inte bebisen ute om 5 minuter måste vi ta sugklockan. Jag är livrödd för den! Efter 2 minuter är jag öppen 10 cm och efter exakt 5 minuter från de att läkaren undersökt mej är han ute. Min lilla kille!
Vart så rädd så jag vet inte vart all kraft kom ifrån. Jag bestämde mej för att sugklockan skulle inte användas på mej! Och så blev de. Fick sy 3 stygn sammanlagt och jag är otroligt glad att de gick så fort på slutet. 
Känslan när han kom upp på mitt bröst är obeskrivlig, jag va så lycklig! Jag viste inte att de skulle bli en pojk men jag hade känt de på mej.


Thomas Marwin Erik Eriksson kom
Kl. 08.50 , 50 cm lång, 3600g och 34 cm i huvudomfång.

Är otroligt glad att mamma följde med mej som stöd.


                                     
Magen med Marwin, 4 veckor innan förlossningen.               
Och nej jag skäms inte över mina ränder som många gör. 
Jag har fått den chansen att få barn och de är inte alla
som får de, bara de gör att jag inte bryr mej ett dugg
över mina ränder, jag har ju som sagt fått
något mycke bättre än en snygg mage =)

  En trött mamma några timmar efter förlossningen.

Förlossning.

Tänkte jag skulle ha en ny kategori här på bloggen. Förlossning och allt som hör därtill.
Så därför kommer jag publicera mina förlossningsberättelser, kan va kul att läsa sen ifall man glömt något och så. Sen tycker jag dessutom att de är något väldigt speciellt just förlossningen, de är en magisk känsla även om de gör ont. Jag är otroligt glad att mina förlossningar har gått så bra som dom gjort och att jag sluppit snitt och sådant. Men även om de skulle ha blivit de så är de huvudsaken att barnet och mamman mår bra.


Måndag.

Måndag idag och solen har varit framme hela dagen, riktigt toppen väder och riktigt varmt har de också varit. Jätte skönt.
På förmiddagen gjorde vi oss i ordning och åkte in till stan, till stora lekparken i stadsparken. Marwin tryckte att de va jätte kul så de va tur de. Vi gick en sväng upp på stan också och när vi skulle in på lindex så passade väl Marwin på att springa iväg och in på kappahl. Suck!
Va bara gå efter han och vart är han? Jo han står vid Sofie, hehe.
Kul å se henne igen för nu va de länge sen och så himla kul å se lilla tjejen Signe också. Supersöt liten tjej dom har fått och så mycke hår! Båda mina har ju varit flint nästintill haha.
Sen gick vi och lekte lite till i lekparken innan vi åkte hem.
Här hemma satt vi ute och fikade på trappen och sen cyklade Marwin, eller cyklade och cycklade, han är för lat för att trampa så antingen får man skjuta på eller så springer han med fötterna i backen. Men tids nog lär väl han också sej att cykla antar jag. Ingen idé att köpa nån ny cykel så länge han inte vill lära sej så han får ha mina småsyskons gamla trehjuling så länge. Sliten som bara den men den funkar iaf =)

Sen har vi bara målat och busat resten av eftermiddagen.
Jo Malissa har ätit lite gröt också, eller de va inte lite. 1½ dl banangröt åt hon och de är mycke för lilla henne tycker jag men hon smaskade och åt tills hon blöev mätt så va bra. Kul att hon tycker om de.

I morgon blir de dagis för Marwin och jag och Malissa ska passa på att ta en promenad på förmiddagen hade jag tänkt. Hoppas att vädret blir bra i morgon också, vore skönt.


Annars då, kanske ska kika om jag hittar nå nya skor och en vårjacka snart. Har bara vinterskorna och vinterjackan och de börjar bli på tok för varmt. Har väl iof fler skor men vill ha ett par vanliga lågskor, gympadojor eller nått. Och en vårjacka har jag inte ens så de lär jag införskaffa.
Funderar på att åka till sthlm snart, kanske gå på astrid lindgrens värld och sen shoppa lite för barnen behöver också lite nytt till våren och sommaren. Skor behöver Marwin också och jag tror han ska få en ny jacka också. Den har han börjar bli lite i minsta lagret. Vi får se hur de blir, annars får de bli en tripp till nått av dom närmare ställena.


Torsdag

Påsken har varit relativt bra här hemma. Va till mamma med familj och åt middag i lördags, i söndags va vi och hälsade på morfar i falun. Han fick komma hem nu i tisdags så förhoppningsvis är de på bättringsväg.
Annars har vi inte gjort så mycke, mest varit hemma tror ja. Har så dåligt minne så har vi gjort nå annat så är de avglömt iaf, hehe.
De är skönt att påsken är över nu iaf, blev endel onyttigt äta fast jag inte skulle de!! Va så nöjd veckan före påsk, allt flöt på bra och de gick verkligen bra. Gick ner 4,7 kg på 4 dagar men så kom påsken och då gick jag upp närmare 2 kg igen, grrrr! Men nu är de på väg åt rätt håll igen och nu ska jag ligga i.
Har satt upp ett mål till sista augusti och de ska jag nå! De går inte att bara tokbanta och gå ner i vikt fort på en gång för då går jag upp de igen och mer därtill. Jag behöver en jämt viktnedgång på lång sikt och med ett mål längre fram kan jag nå de, de är jag säker på!

Så nu ska jag klä på lillskruttan, stoppa hörlurarna i öronen och gå en rask promenad. Tror jag ska gå motsatt håll mot vad jag brukar göra, blir mer uppför på slutet då.

Så nu lär jag gå om jag ska hinna innan gullet ska hämtas på dagis kl 14.

Jag har länge undrat vart Malissa har fått sitt hårfäste ifrån och då hittade jag den här bilden vid mamma.
De är jag när jag är ca 1,5 år tror ja så nu har jag fått svar på mina funderingar.
De är mej hon har ärvt de av.
(ser för den delen ut som en pojk, haha)




RSS 2.0
Test