Dag 13 - Den här veckan

Den här veckan händer följande.

Idag tisdag = hemmadag, städa och tvätta samt diska, mottionscykla.
Onsdag = Dagis för Marwin, lek och bus här hemma, mottionscykla.
Tordag = Dagis för Marwin, Party Lite visning, mottionscykla.
Fredag = Tomteland.
Lördag = Inget planerat, mottionscykla.
Söndag = Inget planerat, mottionscykla.

Så ser den här veckan ut än så länge iaf.


Helgen.

Har inte hunnit sitta vid datorn nå i helgen knappt. Fredags va vi till borlänge och handlade lite julklappar och mat.
Va nästintill tomt i alla skåp, kyl och frys så nu är de påfyllt igen. Hittade några juklappar och födelsedagspressenter åt Malissa iaf.
Slog in packeten medans IDOL va så de blev gjort. Gick och la oss ganska tidigt för usch så trött jag va.
Lördagen va Marwin och lekte med Oliver så här hemma tapetserades sovrummet klart och taklisterna är på plats. BAra nya golvet och golvlisterna som ska dit. På kvällen gjorde jag 2 cheesecake och 2 tårtor. sen va de bara gå och lägga sej för kl va halv 11 när jag va klar.
Söndagen började med mys i sängen, lite paketöppning för Malissa sen frukost. Sen städade vi hela huset och lagomt tills min syster och jens kom så satt vi oss och åt. Va ju tvungen å få nått i magen innan alla andra kom. Äta fika och tårta utan att ha ätit mat är ingen höjdare.

Syster och jens hade ju kommit redan och sen kom mamma, danne, evelina och jimmy så då blev de mer paketöppning och lite fika och bus. Sen hade vi en stund tills de skulle komma fler gäster så då tog vi de lugnt, Malissa sov en stund så hon va pigg tills dom andra skulle komma.
När dom kom så blev de mer paketöppning och fika och bus.
När dom hade åkt blev de sängen för dom små som somnade på en gång.
Kollade lite på tv och sen kom jag på att jag va tvungen å se sista avsnittet av Ensam mamma söker som jag hade spelat in så de kollade jag på innan jag la mej.

Natten däremot har varit allt annat än bra! Marwin ropade först, Så jag va upp och kolla till han och han ville inte sova men han somnade om ganska snabbt endå. Han precis somna om och då började Malissa gnälla. Va upp och gav henne välling och la henne igen. Gick 5 min sen började hon grina och jag va upp igen men hon hade nappen. La mej igen  och tänkte att hon somnar nog snart men efter en stund fick jag nog och gick upp med henne. Bytte på henne men blöjan va nästintill torr så hon låg i min famn en stund och myste. Hon va tyst och inge grin och skrik. Trodde nämligen att hon hade ont i magen men de hade hon inte. Efter ett bra tag så gick jag in med henne i sängen igen och hon somnade efter 5 min kanske. Så jag la mej IGEN och han precis somna när hon började grina IGEN. BAra gå upp igen och ge henne nappen och tillslut somnade hon. Efter de vaknade hon tack och lov inge mer. Marwin däremot vaknade vid halv 7 men då sa jag åt han att han skulle sova en stund till och de gjorde han som tur va. Usch så trött jag va!

Nu leker iaf barna och kollar på musse piggs jul därimellan.
Jag ska gå och plocka ihop lite hade jag tänkt nu sen lägga Malissa så hon får sova lite middag.


Lite bilder på födelsedagsbarnet som igentligen fyller i morgon den 30e.

 
 

De får räcka med bilder för de går så segt att ladda upp nu. Men de va en trevlig dag iaf och tack till alla som kom och firade våran sötnos!

Dag 12 - I min handväska

Ja i min handväska finns de massor med saker!

Smink, våtservetter, blöjor, penna, anteckningsblock, diverse kort, örhängen, almanacka och lite sånna saker. Skulle dock behöva en större och en ny väska för min är så sliten. Dragkedjan har börja gått sönder så de är dags snart för en ny.

Dag 11 - Mina syskon

Jag har 3 syskon, två systrar och en bror. Anna-Karin 20 år, Evelina 10 år och Jimmy snart 9 år.
Jag är otroligt glad att jag har syskon, kan inte tänka mej att växa upp utan dom och speciellt nu på äldre dar så är jag ännu mer tacksam över att jag har syskon.
Dom är underbara och jag är så tacksam och glad över att just dom är mina syskon!

Evelina och Jimmy med Marwin för några år sedan!


Anna-Karin och Malissa, tagen 28/11-10
(svårt å ta en bild på en som bara rör sej så den är lite suddig)

Dag 10 - Det här hade jag på mej

Eftersom att jag ligger efter med listan pga julklappshandling, kalasförberedelser och kalas så har jag inte bild på de jag hade på mej. Men eftersom de va städdag och bakdag i lördags så hade jag ett blått linne och rosa mjukisbyxor. Inte alltför snyggt men desto skönare!


Dag 9 - Min tro

Min tro låter jag vara oskriven för jag är väl inte direkt så troende att jag lägger energi på sånt som att gå i kyrkan, be osv. Så de får vara ett oskrivet kapittel.

Dag 8 - Ett ögonblick

Ett ögonblick jag mins speciellt mycke är första gången jag fick se Marwin. De va verkligen moment of my life!
De går inte att beskriva de, finns inga ord som gör de ögonblicket rättvist!

När jag fick Malissa va också ett stort ögonblick men jag va så slut, de va så intensivt då jag enbart hade verkar i 4 timmar sammanlagt. De va jobbigt och jag kommer inte ihåg lika mycke just i de ögonblicket för så slut va jag.

Men de är mina bästa ögonblick i livet!

Dag 7 - Min bästa vän

Min absolut bästa vän heter Emma. Hon är drygt en månad yngre än mej och vi har känt varandra sen födseln, om man nu kan känna nån redan då, hehe =).

Hon är en fantastisk kvinna, en genomsnäll, glad, omtänksam, snygg och humoristisk människa. Alltid mån om andra. För många år sedan gick hennes pappa bort och efter en tid så flyttade dom till Östersund. De va inge kul alls, vi träffades sällan , dom gånger hon va ner och hälsade på släkten träffades vi. Vi har haft våra gräl om man säger så men de slutar med att vi är vänner oavsett och vi blir sams. Jag kan prata med henne om allt, få tipps och råd, bara tjåla skit eller vad de nu än är. Även om de går långt imellan gångerna när vi pratar med varandra så känns de som om de va igår. Nu bor hon i Umeå, många många mil härifrån men när vi väl träffas är de underbart. Jag älskar att umgås med henne. Hon är min absolut bästa vän och har alltid varit de. En fantastisk kvinna!


Emma och Marwin när hon va och hälsade på i sommras.

Dag 6 - Min dag

Klockan ringde halv 7 i morse. Klev upp och gjorde mej i ordning, plockade fram frukost.
Väckte Marwin kl 7 och gav han frukost. Plockade fram deras kläder och som skulle fram sen väckte jag Malissa.
Gav henne frukost och sen klädde jag på dom. Iväg till dagis, lämnade Marwin och sen åkte vi hem en sväng. Åkte in till stan halv 10 så jag och Malissa tog en vända på stan och kikade. Handlade lite fika till kvällen sen hämta Marwin och hem igen. Lekte lite och sen lagade vi lunch. Efter de la jag Malissa, Marwin lekte och jag kikade lite på tv tills niclas hade vaknat. Somnade på soffan, blev nog säkert 1 timmes sömn iaf, så skönt.
Klev upp, plockade ur diskmaskinen och i med nästa omgång. Plockade ihop lite annat också och de jag skulle ha med mej på mötet. Halv 5 ca åkte jag, tankade och sen vidare till Borlänge. Hämtade upp Pernilla och vidare till kvarnsveden. Träffade en hel hög Party Lite konsulter, fick nya katologen och en hel del information. Finns så mycke fint i nya katalogen så en del ska nog hamna här hemma, haha. Halv 10 lämnade jag Borlänge och begav mej hemöver. Mamma och mina syskon och en kompis till dom åkte hem och här sitter jag nu med världens huvudverk och kollar på bartenderskolan. Ska gå och sova snart för de behöver jag verkligen. 

Natten som va va inte den bästa direkt då Malissa vaknade flera gånger och Marwin va vaken 1½ timme mitt i natten. Malissa hade ramlat och slagit i näsan i rumsbordet idag när jag va borta också så hon blödde näsblod. Igår ramlade hon och fick blåöga så vi får väl se hur näsan ser ut i morgon. Stackarn gör alltid illa sej men de är inte konstigt för hon springer snudd på och de går fort för att vara 11 månader bara.  

Ne nu lär jag gå och lägga mej. Natti natt.


Dag 5 -Vad är kärlek

För mej är kärlek något vackert, något som kan beskrivas i både ord, känsla och handlingar. Kärlek är något alla vill känna, ge och få. De finns så många olika saker man kan känna kärlek till och de är inviduellt för varje individ. Hur stak kärlek man känner är också inviduellt men jag kan säga som så att kärleken till mina barn är STOR, större än nån annan kärlek! Den kärleken jag får av dom betyder mycke för mej. Och självklart så betyder min familj och mina vänner oerhört mycke för mej och kärleken till dom är oerhört stor den med. Kärlek är något jag inte skulle kunna leva utan!

Mina barn!

Om ord kunde beskriva min kärlek till er så skulle de va dom mest underbara, faktastiska och bästa orden men min kärlek till er går inte att beskriva. Jag älskar er så oendligt mycke, ni är mina ögonstenar, min styrka, mitt liv. Ni betyder allt för mej. Utan er är jag inte hel, ni är de bästa som hänt mej!
Jag älskar er Marwin och Malissa! <3



The Hills!

Sitter och kollar på



Är helt looooost i de. Som tur är kan vi spela in programmen så jag kan se de när jag har tid.
The Hills och One Tree Hill kan jag se om och om igen och jag tröttnar aldrig. Dags att köpa boxarna kanske, haha =)

Lördag-Söndag.

Visningen igår gick sådär. Va jätte nervös men fick iaf godkänt om man säger så. Fick de jag skulle säga sagt och fick en hel del sålt. Så de får jag väl vara nöjd med. Går ju såklart lättare ju fler visningar jag har så de blir nog säkert bra. Resten av kvällen blev de inte mycke gjort.

Idag har Malissa varit vid hennes farmor och farfar så vi passade på att greja lite i sovrummet.
Så  mycke mer har de inte blivit gjort idag heller, en ganska lugn helg har de varit.
Och snart kommer älsklingskillen hem också. Hans farmor är på väg med honom! Som jag har saknar min lilla kille! <3 Får dock se hur han mår när han kommer hem för han hade spytt 5 ggr i natt och spytt ner allt men hans pappa sa iaf att han va pigg idag endå. Har han däremot sovit i bilen på vägen hem nu så blir de inte kul i kväll med läggningen. Är de så, så får vi passa på att mysa i kväll när Malissa har somnat =).

Så nu ska jag plocka ihop lite, invänta Marwin och sen ta de lungt framför tvn.
Hoppas ni har haft en bra dag.


Dag 4 - De här åt jag idag.

Idag blev de enkel mat, inge avancerat alls.
Frukost blev de inget,
lunch - pasta med bacon sås, stekta champinioner, zuccini och purjolök.
Middag - ingen.
Kvällsmat -ingen.

Lördag.

Jag har packat allt som jag ska ha med mej på Party Lite visingen som är kl 15. Är otroligt nervös och hur de kommer gå de har jag inte en aning om. De är så mycke å lära sej och komma ihåg och mitt minne är inte de bästa direkt. Men jag försöker iaf och hoppas på de bästa. Så de ska jag spendera min eftermiddag med. Sen tror ja att jag ska gotta till de och äta lite kinamat i kväll. Är så fruktansvärt sugen på de.

Vad ska ni hitta i denna lördag då?


Dag 3 - Mina föräldrar

Min mamma heter Rose-Marie och min pappa heter Stefan. Dom träffades i unga år, fick mej när mamma va 22 och pappa 23. Dom gifte sej 1989 när jag va ett år gammal. Vi bodde i ett litet rött hus med röda knutar i en liten by. Pappa jagade/jagar en del, en snäll pappa men som ändå hade strikta regler när jag va yngre (jag förstår varför nu när jag har blivit äldre), han är väldigt dålig på att komma ihåg typ födelsedagar och sådant. Mamma är en genomsnäll person, kan prata med henne om allt. Hon finns där för mej 24/7 och även om vi har haft våra bråk så blir de alltid bra igen. Dom gick skilda vägar 1999 och hade då varit ett par i 16 år om jag inte mins fel. Tycker att jag har bra föräldrar, jag har haft en bra uppväxt trotts att de blev på olika håll några år innan jag flyttade hemirfån.


En runda på stan!

Nu är vi äntligen hemma igen. Åkte hemifrån vid 12.30, Marwin ville ha hamburgare från mc donalds så de fick de bli idag till lunch. Mötte Marwins goa farmor vid 15 tiden så han åkte med henne. Mammas älsklingskille, saknar han fruktansvärt mycke när han är borta! <3 Sen har vi varit in på lite olika ställen och kikat. Jysk, dollar, åhlens, lindex, kappahl, leksaksaffären, lidl mm. Blev endel med hem iaf, några julklappar, lite bra att ha saker och sen mat, blöjor och div. Har kollat lite vad som ska köpas till barnen, dels i födelsedagspressent åt Malissa som blir 1 år den 30 nov och sen åt Marwin i julklapp. Dom andra får jag nog köpa i borlänge för de fanns inte här de jag sökte tyvärr.
Nu ska jag plocka in lite saker och busa med Malissa lite innan de är dags för sängen för henne.
Ska laga lite mat också och idag blir de apelsinmarinerad kycklingfile, ugnsrostad sötpotatis med olivolja och flingsalt, stekta färska champinioner, zuccini och bea. Sen ska jag dricka en ice coffe och äta mascarpone glass framför IDOL.

Men trevlig helg på er.

Fredag.

Idag åker Marwin med hans farmor till Björbo, leka lite med faster Linnea innan hans pappa hämtar honom och dom åker till Lima. Jag ska handla massa, är slut på allt nästan, behöver även lite saker till party lite visningen i morgon så de ska jag och Malissa roa oss med i dag på eftermiddagen. Är så sugen på att handla lite julklappar nu också men de får vänta tills efter den 25e.

Den 3e dec är de iaf klart nu att jag, barna och mina småsyskon Evelina och Jimmy åker till tomteland. De är Tomtelands Julfestival då. Får hoppas de blir bra väder. Ska bli kul iaf, har inte varit dit sen jag va liten och varken mina småsyskon eller mina barn har varit där så de blir nog kul för dom.



Nu lär jag greja lite. Trevlig helg =)

Dag 2 - Min första kärlek

Min första pojkvän va jag tillsammans med som 14 åring, kan väl inte säga att de va kärlek direkt, mer så att vi umgiks och så. Min andra pojkvän trodde jag att jag va kär i men de visade sej även där att de inte va riktig kärlek.

Min första RIKTIGA kärlek träffade jag hösten -05. De va på den tiden jag körde a-traktor. Jag hade sålt min och va på jakt efter en ny a-traktor. Den här gången ville jag ha en duett. Hittade en i Björbo så jag och en dåvarande vän ringde på den. Mamma skjutsade upp och så vi kunde kolla på den. Väl där så va väl duetten inte riktigt vad jag hade tänkt mej men däremot ägaren föll jag för direkt, kände hur hjärtat slog annorlunda och de va då jag förstod att han kan jag inte släppa, jag måste få kontakt med han igen. Jag köpte a-traktorn och när vi hade tankat och gjort klart och skulle åka så dog den bara. Ingenting fungerade. Va bara att ringa han som jag köpte den av igen och han kom dit och kollade. En säkring hade gått pga att han inte hade gjort en ordentlig eldragning till cdn. Hehe. Iaf så fixade han de och vi begav oss hem. Flera av hans kompisar stod vid vägen där han bodde när vi åkte förbi och jag minns hur pinsamt jag tyckte att de va. På väg hem så fick vi gashäng hela tiden så man va tvungen att köra på ett vist vis för att de inte skulle bli de. En bit på väg hem så dör a-traktorn och jag och min dåvarande vän som va med vart livrädda. Kolsvart va de ute och mitt i skogen, ringde i panik till han jag köpt den av och han kom. Han körde a-traktorn till grangärde så vi fick åka med han som körde honom till oss. Satt och väntade på förra ägaren och hans kompis som åkte duett och de tog en stund. Sen såg vi dom, hjärtat slog snabbt, jag blev jätte varm och pirrig i magen. Vi tog oss iaf hem och jag hade redan bestämt mej, jag skulle kontakta honom igen.

(5 år gammal bild)


Hittade faktist på honom på Lunarstorm haha. Vi bytte msn och pratade. Vi pratade hela nätterna fast båda skulle upp till skolan. Efter att ha pratat på msn ett tag så frågade han om jag ville komma och hälsa på och de va klart jag ville de. Tro mej jag svävade på moln tills jag samma dag skulle åka till honom. Va så nervös så jag skakade. Tänk om jag skulle göra bort mej, om jag inte alls va den han trodde eller vad som hellst. Pinsamt att träffa hans famillj, skulle dom va hemma? De va många funderingar i bilen när min syster och hennes kille körde mej till honom. De va en lång väg att åka, kändes som flera timmar. De va inte långt ifrån att vi vände på vägen dit, så nervös va jag! Men min syster och hennes kille tyckte att jag skulle ta chansen. Dom släppte av mej hemma vid han och han mötte mej i dörren. Jag fick en varm lång kram och jag trodde mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet på mej. För första gången kände jag att de va annorlunda mot dom två jag hade varit tillsammans med innan, de kändes så mycke bättre, de kändes så mycke mer. De går inte att förklara den känslan! Vi besökte en vän till honom och hans tjej senare på kvällen, promenaden dit och hem va underbar. De va lite kyligt men hans hand värmde min och jag blev varm i hela kroppen, både på vägen dit och hem. Jag va glad att han inte va blyg av sej. På vägen hem träffade vi på några av hans vänner som va ute och åkte och han höll mej i handen endå. Han skämdes inte eller nånting och de kändes verkligen så himla bra. 

Dagen efter va vi på hockey och kollade med hans vänner och jag höll på att missa ljutsen hem. Eller jag gjorde de, morfar åkte hem igen men fick vända efter en bit och åka tillbaka och hämta mej. De hade blivit ett missförstånd om tiden. Vi kramades och sa hej då och jag åkte hem.

De va början på mitt liv kändes de som. Vi pratade och jag va upp till honom några gånger under slutet på året. Vi firade nyår hemma vid han och de kunde inte ha blivit bättre.

I Januari, bara några månader efter att vi hade träffats så började jag må dåligt, gick i skolan och jobbade men jag hade ingen ork till att träffa honom. Jag fick sen veta varför jag inte mådde bra, jag va gravid i vecka 12 när jag fick veta de. Fick en akut tid till falun eftersom jag va tvungen att göra aborten så fort som möjligt. Då va de de bästa beslutet för mej och barnet. Jag ville gå klart skolan och ha en utbildning först. Jag grät, har aldrig varit så ledsen och knäckt tror ja. De va hemskt. När jag vaknade upp så kände jag att de va fel, jag hade tagit bort mitt barn! Jag har alltid sagt att jag inte vet om de va en tjej eller kille, de har känts bättre så men dom senaste åren har jag slutat ljuga för mej själv för jag fick veta att de va en pojk. De va hemskt men de kändes bättre att säga att jag inte viste vad de va, de kändes som att de inte kändes lika mycke om könet va okänt.

Vi träffades inte på  2½ månad men han märkte att nånting va fel så han sa att han ville prata med mej.
Han kom hem till mej och kramade om mej hårt och sa att jag kunde prata med han om allt. Jag började gråta när jag berättade som de va. Han sa att hade jag bara berättat hade han funnits där för mej och följt med mej. Jag vet nu i efterhand att jag skulle ha berättat på en gång, han skulle stötta mej i vilket val jag än gjorde. Han va min ögonsten, min själavän, min bästa vän, ja allt du kan komma på va han. De fanns ingen bättre än honom. 

På den vägen är de. De gjorde oss starka och vi höll ihop ett bra tag, tyvärr inte så länge som jag önskade när de väl tog slut. Men han är Marwins pappa och en underbar pappa åt honom. De som gör ont i mej är att jag vet vad jag valde bort den där dagen i mars. Jag har en son nu och jag kan aldrig sluta fundera på hur mitt första barn skulle ha varit, hur han skulle ha sett ut och hur hans personlighet hade varit. De är något jag får leva med och jag är idag Otroligt lycklig över mina två små knoddar som finns med mej här idag. Dom är mina ögonstenar!

De va min riktiga första kärlek.


Men som ni vet så har jag olika pappor åt min son och min dotter, behöver nog inte föklara så mycke mer då detta inlägg skulle handla om "min första kärlek".


Dag 1 - Pressentera mej själv.

Jag föddes den 1 augusti 1988 på Falu BB i Dalarna. Åt och sov den första tiden som dom flesta och va ett väldigt lugnt barn. Fick en syster i juli 1990, när vi växte upp va vi som hund och katt, kom inte alls överens. Jag va väldigt blyg som ung, kunde inte säga nej och gjorde som jag blev tillsagd istortsett. Jag bodde med min mamma och pappa i ett litet rött hus med vita knutar, nära till mina kompisar som jag lekte med ofta.
Dock flyttade min bästa vän till Östersund i tidiga år och de va inge kul alls. 
1999 skildes mamma och pappa, mormor dog i cancer och de blev en omställning för oss alla.
När jag började 7an släppte blygheten och jag "fick min egen vilja", va nog inte lätt att tas med alla gånger hemma. Min syster och jag började komma bättre överens och vi umgicks mer och mer.
Bodde vid mamma men flyttade till pappa en tid under högstadiet.
Va ute och festade relativt mycke som ung sen insåg sen att de inte va de liv jag ville ha.

Som 16 åring flyttade jag hemmifrån, gick transportutbildningen och trivdes som fisken i vattnet.
Jobbade som truckförare på eftermiddagar, helger och sommrar under den tiden jag gick i skolan så de va fullt upp.

Nu är jag 22 år gammal, fick mitt fösta barn som 19 åring, jag va själv med honom. Träffade sedan min nuvarande när jag va 20 och fick en dotter som 21 åring. Bor i en enplansvilla i ett lugnt område, fortfarande hemma och är mammaledig men planerar att börja jobba i jan-feb om jag hittar nått jobb. Vill köra lastbil men de funkar tyvärr inte med dagistider osv så de får bli något annat, vad vet jag inte än.

Dom flesta beskriver mej som en glad och possitiv tjej som alltid har leendet på läpparna. En lugn tjej men som även kan få en himla humör när hon blir arg. Tycker inte om att "sopa saker under mattan" utan vill lösa de på en gång. Kan lätt bli sur för stunden om jag inte får som jag vill och är jag bara hemma hela tiden blir jag fruktansvärt uttråkad.


Liten snabb sammanfattning om mej.

Blogglista.

Under 30 dagar kommer jag att beta av listan nedan. Gör den ni också vettja!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Jobb? Studera?

Bjuder på den här minst sagt dåliga bilden som är tagen med mobilen idag.
Har tyvärr inga andra på lager för tillfället.


Barnen leker på Marwins rum och dom är sams för en gångs skull =).
Jag sitter och funderar på jobb. Vad vill jag jobba med efter föräldraledigheten som faktist snart är slut. Vill jag börja studera igen? Vad vill JAG göra med mitt liv, vad vill jag fördriva dagarna med?
Jag vet inte ärligt talat.

Jag har funderat och funderat i flera månader nu. Att börja studera skulle vara kul samtidigt som jag känner att, orkar jag verkligen med de nu? De blir trotts allt inte en högre inkomst om jag studerar, snarare lägre. Och de vill jag inte ha nu. Så jag har kommt fram till att jag vill jobba iaf ett tag först. Jag vet ju dock inte vad jag vill jobba med så jag är öppen för allt. Jag vill ha en stadig inkomst nu! Sen va de ju nästa problem. Finns de nå jobb här i den här lilla staden? Jag vet att de är svårt att få jobb här och de gör ju inte saken bättre precis. Hittar jag ett jobb någon annan stans så blir de till att pendla. De blir längre dagar på dagis för barnen och längre restider för mej, mindre tid tillsammans med barnen. Men de är ju ett jobb och en inkomst. De är skitsvårt tycker ja. Så många funderingar fram och tillbaka och jag kommer ingenstans i mitt funderande.

Ne nu lär jag leka lite med barnen, tänka på nå annat en stund för de här gör mej tokig när jag inte vet.




Bloggen.

Har kollat lite i bloggen här sen jag började med den här bloggen för lite mer än 2 år sedan. De är väldans stor skildnad på hur jag skriver idag och hur jag skrev då tycker jag. Men de kan va kul att kunna titta tillbaka ibland och se hur vi faktist hade de och vad vi gjorde mm. Lite synd att jag tog bort bloggen jag hade innan den här bara för de hade varit kul å läsa den idag. Men så är de, man lär sej av sina misstag. =)

Nu ska jag leka lite med barnen, va ska ni göra?

Julklappar.

Sitter och spånar på lite julklappar men har några jag inte kommer på nå till. Har ni nå tipps får ni väldigt gärna dela med er!


Tjej ca 11 år
Tjej ca 15 år
Tjej ca 5 år

Dom behöver jag hjälp med. Tackpå förhand =).

Förmiddag.

Tänkte skriva god morgon men de är snarare god förmiddag nu.
Vi ahr varit vakna sen före 8 och de tog emot att gå upp idag. Va så himla trött, kunde inte somna igår och lagomt när jag väl hade somnat så vaknade Malissa och skulle ha mat så de va bara kliva upp och sen försöka somna om igen men de tog ett tag. Är på tok för tankspridd på kvällarna.
Låg och kollade på gamla kort i telefonen när jag inte kunde sova och de är så många känslor som kommer upp. Tiden när Marwin va nyfödd och hans första månader är väldigt känsliga för mej. Jag älskar att kolla på kort sen barnen va små och jag kan sitta i timmar och bara titta på mina underbara barn.
Men som sagt så är tiden när Marwin va liten väldigt känslig än, mina vänner och familj vet varför.
De kommer och går, vissa dagar tänker jag inte på de så mycke medans vissa dagar tänker jag på de mest hela tiden. Jag vet att jag har ett bra liv, men de kommer alltid komma upp saker ur mitt "förra" liv om man säger så. Spåren finns kvar och jag kommer alltid bli påmind av de, de är inget varken jag eller någon kan göra något åt, de är bara tiden som kan göra de.

Men men. så är de ibland och jag är knappast ensam.

Nu ska jag kika vilken dag vi ska åka till Tomteland, lär planera in de så jag inte är upptagen =)

Vinterjacka.

Sitter och letar vinterjacka, har min tunna jacka än och den är på tok för kall om de blir några mer minusgrader. Har kollat flera dagar nu, även kollat i butiker tidigare men inte hittat nån där. Jag vill ha en som funkar till vardags men även som jag kan ha när jag ska åka skidor och skoter. En som inte är för varm och inte för kall, tål väta ganska bra, den ska vara lite längre och inte midjekort för de gillar jag inte när jag ska åka skoter och skidor. Inte för buggy och inte för tajt modell, snygg lär den vara också. SKitsvårt å hitta en som uppfyller allt. Nån som har nå förslag på nån jacka?

Lär köpa nya täckbyxor/termobyxor också men de får bli senare för vinterskor lär jag också ha nya. Men barnen går ju i första hand så huvudsaken att dom har de dom behöver =).

Tisdag.

Ja god morgon.

Här hemma har vi ätit frukost och barnen leker nu. Marwin fick vara hemma från dagis idag för han har hostat och varit vaken i natt. Vädret är helt underbart, klarblå himmel och -3,5 C och snön ligger vit på marken.
får nog ta oss en sväng ut senare för även om Marwin har hosta så behöver han lite frisk luft. Förövrigt ska jag försöka städa lite idag och tvätta frammåt kvällen. Vad vi ska göra mer vet jag inte just nu, de visar sej =).


Julkort!

Hallå Hallå!

Har knäppt lite kort på barnen till julkorten och jisses säger jag bara. De va då inte de lättaste idag! Dom kollar åt olika håll, kan inte sitta still, grin och gnäll, ja allt ni kan tänka er gick fel när jag skulle ta kort. Tog säkert 50 st om inte mer och endast 1 blev okey. Så de får de bli. Sitter och gör julkorten nu så dom är hemma i tid tills dom ska skickas till nära och kära.

Snart ska jag ta och göra middag hade jag tänkt, blir ugnsrostad potatis med olivolja och flingsalt, fläskkare marinerad i hemmagjord marinad och diverse grönsaker samt bea. Gott!
Så de ska jag sysselsätta mej med en stund framöver.
Men nu hinner jag tyvärr inte skriva nå mer, Marwin ropar att han vill ha ny blöja så.
Men trevlig kväll.

Ny vecka.

God morgon!

Här hemma har vi varit vakna sen strax före 7. Ätit lite frukost och myst med tända ljus har vi hunnit med, klä på oss och barnen har kollat lite på "stora maskiner" och dom verkar aldrig tröttna. 
Idag ska vi bara vara hemma, jag ska rensa ur barnens garderober och plocka ur allt som dom inte kan ha. Onödigt att de ligger och tar plats! 
Ska nog tvätta lite också men de är ju så tråkigt å vika in och hänga tvätten men tyvärr ett måste. 
Sen får vi helt enkelt se vad resten av dagen bjuder på här hemma. Tö väder ute så de är blött och slaskigt och de är väl inge vidare kul å gå ut och bli dyngsur på en gång även om lite frisk luft vore skönt. Som sagt så får vi se.

Nu ska jag iaf gå och bygga lite tågbana med Marwin för han ropar. Tomten kommer med mycke tågbana så jag kan bygga jätte långt säger Marwin. Hm, de återstår att se vad han kommer med.

Ha en trevligt dag, de ska vi ha. 

Helgen.

Gårdagens händelser bestog av bobåkning, fika, lek och bus för att sen avslutas med lite mys, fruktsallad och tv tittande. En helt okey dag.

Idag har vi faktist bara varit inne än så länge, städat och plockat ihop lite, busat och lagat mat som idag fick bli kyckling med röd currypasta och ris. Malissa sover för tillfället och jag ska bygga lite tågbana med Marwin.
Åker nog en sväng i kväll och hälsar på nån kanske, skönt å komma ut lite och inte bara sitta hemma.
Sen blir de nog inte så mycke mer i dag skulle jag tro.

Eller, jo jag ska fundera ut om jag ska köpa jackan jag har kollat på ett tag. Vill så gärna ha den men 1999:- känns så dyrt då Malissa fyller år den 30e och sen är de ju jul snart. Ska fundera på de iaf.

Hoppas ni har haft en trevlig helg och får en fortsat trevlig dag och kväll.

Avåkning!

Jisses vilken dag de har varit idag. Barnen har bråkat massor hela dagen och vid 17 tiden så skulle niclas åka till jobbet, jag och barnen skulle åka till stan och handla lite. Kom i en kurva och de gick rakt så vi åkte av vägen. Som tur va gick de inte fort och de va ett dike utan träd och stenar och sånt och snön dämpade allt så de blev ingen kraftig smäll heller. Barnen märkte inte ens att vi hade åkt av förren marwin blev fundersam över att jag va ledsen. Blev jätte rädd eller chockad, jag vet inte. Allt hände på några sekunder. De gick iaf bra med oss, ingen gjorde illa sej och som sagt så märkte inte barnen nånting så de va en "bra" avåkning om man nu säger så. Blev heller ingenting på bilen vad jag kunde se idag men bärgaren fick komma och dra upp oss. Så vi hade verkligen tur i oturen. Huvudsaken är iaf att jag och barnen klarade oss och de gjorde vi, mycke tack vare att jag tog de så lugnt tror ja. Hade jag åkt fortare hade de nog gått riktigt illa för då hade vi nog hamnat i skogen. Hade aldrig förlåtit mej själv om något hade hänt barnen! mina älsklingar! <3 

Nog om de. Barna sover iaf nu och jag kikar lite på tv. Ska bara ta de lungt och lägga mej snart, är så himla trött.
Hoppas ni andra får en trevlig kväll iaf.

Dagen..

Efter dagishämtningen idag så passade vi på att vara ute. Tog båda barnen med mej och gick en sväng, Marwin på boben och Malissa i pulkan. När vi kom hem igen så märkte jag att jag hade tappat bilnyckeln som jag hade i fickan så de va bara traska tillbaka samma väg igen och tack och lov så hittade jag den. Lagade lite mat och sen gick vi faktist ut igen på en promenad och lite bus i snön innan vi gick in. De va riktigt skönt ute idag, klarblå himmel och lagom kallt. Blev riktigt sugen på å åka lite skoter och skidor men de är lite för lite snö för de än.

Sen har vi kikat lite på "stora maskiner", en film Marwin hade med sej hem från farmor sist och han kan kolla på den gång på gång och tröttnar aldrig. Barn är ju för goa ibland!

Nu sover barnen, Malissa somnade först så jag och Marwin läste lite bok innan han somnade han med. Marwin har fått som rutin att han säger: Älskar dej, go natt. Stäng inte dörren hårt, blir så mörkt i mitt rum då.
De säger han varenda kväll utan att jag ens hinner säga god natt åt honom. Min lilla kille! <3
Fick verkligen kämpa för dej och jag är så glad att jag har dej idag, du och Malissa är mina ögonstenar! Älskar er så mycke! <3

Nu ska jag faktist ta en lång varm dusch, sen kolla på halv 8 hos mej (pausar de så kan jag se de när jag är klar), efter de blir de såklart robinson. Lär ju se min barndomsvän Marcus! Hoppas de går vägen för han i kväll, tycker verkligen att han är jätte duktig! Jag skulle aldrig ha klarat av de iaf.

Nej nu va de duschen, trevlig kväll =)


Torsdag.

Hej hej.

Idag va vi vakna i tid för en gångs skull. Brukar alltid bli så stressigt dom dagar som Marwin ska till dagis, dels för att jag inte alls är någon morgonmänniska och dels för att speciellt Marwin ska sega sej med frukosten. Han vill inte till dagis så då äter han i snigelfart. När han väl är på dagis tycker han att de är jätte kul och han trivs så de är nog bara för att han är trött på mornarna.
Jag och Malissa har iaf hunnit handla lite, skönt när de inte är så mycke folk så jag tycker absolut att de är skönast att handla på morgonen, gå och strosa där med pensionärerna, hehe =).
Nu är vi hemma iaf, ska underhålla Malissa lite tills de är dags att hämta Marwin vid 11.

Hoppas ni får en trevlig dag.

Äntligen snö =)

Nu har jag lite tid över så tänkte skriva några rader.
Snö har vi fått här hemma och de blev så ljust och fint ute, julkänslan kryper sej på och de står väl inte på förren de är dags att baka, dekorera och pyssla i massor. Älskar ju som sagt julen och allt den medför för er som inte vet de =). Vad som har hänt idag? Lämnat och hämtat Marwin på dagis, lekt i snön ute och dom vanliga vardagsbestyren som laga mat, diska, roa barnen, byta blöjor mm. Ja ni vet hur de är när man har två små underbara liv. Vissa dagar är barnen på bra humör och vissa dagar på sämre och idag va de en av dom sämre dagarna även om de avlöstes med glada skratt och mys ibland. Nu sover iaf mina trötta barn så jag passar på att kika lite på tv, bara ta de lugnt en stund.

I morgon är de dagis för Marwin, jag och Malissa ska passa på att handla lite under tiden för nu är de tomt på de mesta här hemma.

Ne nu ska jag som sagt ta de lite lugnt och kolla lite på tv.

Slänger in nån bild från idag på mina hjärtan <3








Som jag älskar er! <3

RSS 2.0
Test