Måndag

Nu va de ett tag sen, har varit mycke med både mamma och morfar som är/varit sjuka. Morfar ligger fortfarande i falun och de är osäkert om han kommer bli bra igen. Hjärtat på dom båda.
Marwin har iaf varit i björbo i hgelgen och jag och malissa har mest gjort ingenting, bara tagit de lungt.
Sen har lagt om dieten och försöker träna men har noll motivation till de =( Vet inte hur jag ska göra. Vill ju inte drabbas av en hjärtinfarkt jag med så jag måste göra något åt de men de är svårt!
Har inte så mycke mer att skriva nu.

Lägger in lite bilder iaf.

Lilltjejen står i soffan
 

Påväg in på charlies lekland och inne på leklandet.  Blev inga fler bilder för dom blev helt suddiga.
    

Sen måste jag bara lägga in två bilder jag tycker är så söta men dom är inte nya =)

Marwin         
 
Malissa


Marwin är lite rundare i ansiktet men jag tror Malissa blir rundare och rundare?



Utkast: Mars 23, 2010

Vaknade halv 8 i morse när klockan ringde, kollade ut och ser att de snöar igen. Hade de inte varit för att Marwin skulle till dagis idag så hade jag dragit täcket över huvudet och somnat om igen men de va bara kliva upp.
Barnen åt frukost sen gjorde vi oss i ordning och åkte till dagis.
Nu sover Malissa och jag kikar på tv, bara skit så jag ska nog passa på att vila en stund.


Lapptäcke

Sitter och kikar efter billiga kuddfodral men hittar inga bra.
Ska sy ett lapptäcke till sängen hade jag tänkt, eller ett överkast kanske men heter de lappöverkast då eller heter de lapptäcke? Ska sy ett överkast iaf med lappteknik. Lär köpa tyg till de bara så jag får ta de nästa gång jag är till borlänge. Dom har ju så mycke olika och så mycke fina tyger inne på rosa huset i Borlänge så jag åker helldre dit och köper än här i stan. Får helt enkelt sy egna kuddfodral också, då matchar dom ju överkastet, hehe =)
Ska även sy nya gardiner till Marwins rum hade jag tänkt men de får nog bli lite längre fram.

Har sytt ett litet lapptäcke åt marwin men de är inte färdigt än, ska strykas på bilder på honom på de så de kan jag visa när de är klart.




Helgen

är över igen. Marwin skulle ha åkt till hans pappa i helgen men han är/va sjuk så Marwin fick stanna hemma.
Fredagen va de lugnt, vi va bara hemma. Lördagen va vi till Charlies lekland i Borlänge och de va då de sämsta skiten jag varit med om, Lek och Bus landet i Örebro är tusen gånger bättre! Kikade lite på kupolen innan vi åkte hem och de blev ett par taits (stavning?) med kjol åt Malissa men inge mer.
Vi skjutsade förbi Marwin vid mamma när vi åkte hem för han skulle sova där och gissa om de va en kille som va glad. Han älskar att vara med mormor med familj så igår när jag skulle hämta han skulle han stanna sa han. Men han fick följa med hem och halv 7 somnade en trött kille på soffan bredvid mamma. Antar att han har haft fullt upp när han varit vid mormor,.

Sen måste jag bara påpeka en sak!

Lördag 12 grader och strålande sol
Söndag -4 grader och snöstorm (1½-2 dm snö)
Måndag -6,5 grader och strålande sol

Va är de för jäkla väder? 12 plus ena dagen och snöstorm nästa! Nej nu vill jag ha VÅR och de står ju inte på förren vi ska ställa om klockorna till sommartid, mitt i vintern? Ja de ser så ut för den här snön verkar aldrig ge sej.

ne nu ska vi äta lite frukost, god morgon!


Barnen

sover sött båda två nu. Jag passar på att ta de lugnt i soffan framför tvn med en stor kopp capuccino med vaniljglass i, så gott. Väntar nu på att Andra Avenyn ska börja.

Har världens huvudverk, som alltid på kvällarna. Tror jag dricker på tok för lite vatten om dagarna.
I morgon är de torsdag och sen är de fredag. Ser fram emot fredagen faktist. Ska passa på att kika på lite kläder åt barnen men de får bli i stan på fredag bara. Får åka till borlänge någon annan dag och kika där för jag kollade hemsidorna men där har dom inte alls lika mycke som i butikerna tycker jag så jag kikar där först.
Skulle själv behöva ha massor med nya kläder men de är ingen ide att ens försöka hitta nått. Jag tappar humöret och suget på en gång när jag ska kolla på kläder åt mej själv och för å inte tala om när de ska provas, suck. Måste försöka bli av men mina sista 7 graviditetskilon för de här är inte kul!
Med Marwin gick jag inte upp nånting men med Malissa gick jag upp 15 kg och dom vägrar försvinna. De är frustrerande!

Lär ta en huvudverkstablett nu..


Eftermiddagen

Nu på eftermiddagen har vi varit ute en sväng, skönt väder!
Dock kommer de tydligen mer snö snart så våren ser inte ut att komma än tyvärr.

Nu sover båda barnen och jag kollar på halv 8 hos mej. Funderar på om jag ska beställa kläderna åt barnen via nätet eller om jag ska åka till borlänge och handla på fredag. De är ju roligare att gå i affärerna och man kan göra lite mer fynd men frågan va bara om jag har tid och ork till de. Får klura en stund till.

Malissa har varit lite gnällig nu på eftermiddagen och kvällen men ingen feber än så länge.
Så nu sover båda barnen sött, hur länge återstår att se.


kika klart på tv nu.


Strax

Ska strax hämta skrutt på dagis sen blir de till att laga lite mat och sen går vi nog ut en sväng i de fina vädret.
Skulle behöva städa men de har jag ingen som helst lust med nu, får ta de i kväll.


Bvc

Nu har vi precis kommit hem från BVC besöket. De gick ganska bra men Malissa blev lite ledsen efter vaccinationssprutorna. De va ju två som skulle tas nu. När Marwin va liten va de bara en. Så nu har hon blivit stucken i båda låren men hon somnade i bilen på väg hem. Så nu är de bara vänta och se om de dyker upp feber eller någe annat men jag hoppas såklart att hon klarar sej helt.

Vikt: 5800g
Längd: 62cm
Huvud: 40,5 cm

Hon följer sin kurva fint =)

Nu sover damen och jag ska kika lite om jag hittar nå vårkläder åt barnen.


Likheter?

Måste bara lägga in dom här två bilderna, tycker faktist att mina barn blir mer och mer lika för varje dag som går.
Men även på dom här bilderna tycker jag att dom är ganska lika, eller är jag helt ute och cycklar?

 Marwin   Malissa
 
Marwin    Malissa
 
Malissa är visserligen lite äldre än vad Marwin är på dom sista bilderna men jag tycker ändå
att de finns en likhet mellan dom =)
Mina älskade barn!!


Förälder.

Nu är brödet färdiggräddat och ligger nu för att svalna. Jag har kikat på familjen annorlunda såklart och jag förundas över att dom klarar av så många barn samtidigt. Vist är de mysigt med barn, absolut men jag skulle nog inte hinna med så många barn samtidigt, iaf inte när dom är små. När dom närmar sej tånnåren och klarar sej mer själva så är de kanske en annan sak men jag blev och tänka på dom familjer som får 5-6lingar. Dom är ju alla små samtidigt, de är nog en utmaning kan jag tro. Jag tycker att dom gör ett toppen jobb iaf, alla föräldrar gör ett bra jobb (så länge inte barnen far illa och sådant såklart). Att bli förälder är nog de största som händer i livet. Man är inte längre man och kvinna utan även mamma och pappa. Man har två roller i livet som man ska få att fungera ihop. Oftast kommer man in i de ganska fort men för många så blir de inte alls som man har tänkt sej. De finns så många som känner att De här va inte rätt just för mej nu, jag kanske skulle ha väntat. Medans andra känner att de här är helt rätt, de här är jag och så här vill jag ha de. Alla känner vi olika över att bli föräldrar och de finns inget rätt eller fel.

När jag fick mitt första barn va jag ensam. De va så många tankar, så många tårar av längtan, rädsla, ensamhet, glädje och förväntan. Samtidigt som jag va rädd så kände jag styrkan innom mej. När förlossningen väl satte igång viste jag inte om jag va redo för de men som alla vet så är de bara följa med och barnet kommer oavsett.
Förlossningen va jätte jobbig, både psykiskt och fysiskt. Jag grät mej nog igenom hela förlossningen, av både smärta, rädsla och svek. När min son sen kom till världen va de den lykligaste stunden i mitt liv, jag glömde allt för ett tag och bara omfamnade min son. Jag grät, av lycka, all smärta försvann.
Sen Marwin kom till världen har mitt liv blivit rikare, bättre på alla sätt och vis.

Nu har jag även fått en dotter. Den här gången va allt annorlunda. De gick fort, gjorde inte lika ont, inget svek eller rädsla. Allt gick så fort att när hon kom att jag knappt han förstå vad som hänt men lyckan va enorm även denna gången. Mina barn gör min vardag, dom får mej att le även dom dagar när jag är trött och slut och bara vill lägga mej och sova, dom får mej att kliva upp på morgonen trotts att jag är sjuk och jätte dålig. Trotts att man igentligen inte orkar så kommer den där styrkan fram som gör att man ändå orkar. Man klarar så mycke mer än man någonsin trott att man skulle göra. Man utsätts hela tiden för nya utmaningar och prövningar. Vissa klarar man medans vissa får man kämpa med. De är livet och de kan inte bli mer underbart än när man får barn.

Om man är ensam eller med partner så tror jag att livet blir vad man gör de till. Vill man klara något så gör man de. Att bli förälder är ingen ålder, oavsett om man är ung eller medelålders så är föräldraskapet lika även om man har olika förutsättningar.

Jag förstår dom som får många barn, att dom får känna den där underbara känslan flera gånger och får ännu en individ att älska, en ny familjemedlem. De är verkligen speciellt för man ska absolut inte ta en graviditet och ett barn förgivet. De har jag aldrig gjort och kommer aldrig göra. De finns så många underbara människor som försöker och försöker och som gång på gång får ett negativt besked. Dom som skulle bli toppenföräldrar men som inte kan bli de på egen hand trotts hjälp. Så ta aldrig de för givet att bli gravid för de kan komma en dag då de blir svårt även om man är frisk, även om man har varit gravid tidigare.

Mamma Och Marwins hand           Mamma Och Malissas hand
 
Så små dom är och så fort dom blir stora!
Ta vara på varje minut, varje sekund för snart är dom vuxna.


Eftermiddagen

har vi varit ut en sväng i de sköna vädret. Åt korvstroganoff och ris till lunch och till middag blev de redd grönsakssoppa för Marwin ville ha soppa. Va väl kanske ingen direkt middag men han är mätt och belåten så de är huvudsaken.

Bara Marwin har lagt sej nu i kväll ska jag baka lite bröd, de är nämligen slut så om vi ska få nå frulle lär de bakas. Jag bakar nämligen brödet så vi slipper köpa för de blir man inte mätt av och sen blir man hungrig på en gång igen. De är ju mest luft i de tycker jag och dessutom är hemmabakat bröd godare och de är billigare i längden, hehe.
Sen ska jag kolla på sista avsnittet av familjen annorlunda, stjärnkockarna går ju samtidigt så de får jag spela in och kolla på efter om jag har tid. Och såklart halv 8 hos mej före, de glömde jag nästan =).

Nu pusslar Marwin och Malissa sover en stund. Hehe låter som om Marwin inte gör annat än å pussla men vissa dagar är de de enda han gör nästan. Något avbrott för tv och traktorer/lastbilar finns de väl också såklart.
Mammas kille! Han har verkligen blivit så stor nu. Pratar för fullt gör han också.

Nu ska jag mysa lite med Marwin innan läggdags och kolla på Timmy (lammet/fåret på svtB).


Semester

Ja någon liten minisemester kommer vi att göra i sommar. Har kollat runt lite och de jag vill åka på i vår/sommar är.

* High Chaparal Truck Meet 12 juni
  * Nordic Trophy Elmia 25-28 augusti

Eftersom Marwin älskar allt med motorfordon, lastbilar, traktorer mm så är de inte så svårt att hitta på vad vi ska besöka. Stockholm Truck Meet och Elmia går man ju bara en dag på. Så när vi ändå åker till sthlm så ska vi nog passa på att göra något mer, skansen eller junibacken (astrid lindgrens värld) kanske? Eller vet nån om de finns nå annat sevärdigt för barn i sthlm?

High Chaparal Truck Meet är ju också bara en dag men jag pratade med mamma nyss och dom kanske ska med ner och då blir vi iaf kvar 2 dagar och sen kanske vi stannar efter vägen om de är något vi vill se/göra, alternativt åker via Ullared hem om jag får bestämma, haha. Skulle passa mej fint och de är ju bara 8 mil ifrån high chaparal så de är ju inte alls långt. 
Vi får se helt enkelt.
Någon djurpark ska vi iaf besöka, vilken de blir får vi se.

Inte dom ställena många skulle ha som mål men vi tycker att de är kul och de är ju trotts allt vi som ska ha kul.
Jag tycker att de är perfekt att de inte är så långa vistelser åt gången utan jag tycker att de är bättre med flera kortare resor när barnen är så små. då har man någonting att se fram emot flera gånger än att de bara blir en resa. Självklart så skulle jag ju mer än gärna åka på längre resor också men de blir nog när barnen blir lite större och förstår lite mer.
En resa till ett varmare land skulle inte heller sitta fel men Malissa är lite liten för de än tycker jag så kanske nästa år.

Ser verkligen fram emot den här våren, sommaren =)


Ny vecka

Måndagen har kommit och vi har ätit frukost för någon timme sedan, natten var ganska bra. Två mål mat och ett blöjbyte men annars har Malissa sovit bra. Så skönt att de börjar gå bättre om nätterna nu för usch så trött man blir om man inte får sova ordentligt. Nu Marwin målar, pusslar och leker med traktorn för tillfället, allt på samma gång hehe. Malissa sitter i gåstolen och kikar på lite leksaker.
Jag ska kolla panduros hemsida och möjligtvis beställa lite saker där, får se hur jag gör eller om jag åker till kupolen och köper de på fredag när Marwin har åkt till björbo.

Idag ska vi nog inte göra så mycke, inte vad jag vet iaf. Fint är de ute iaf och de lockar väldigt mycke att gå ut i de fina vädret så vi kanske tar oss en promenad lite senare när jag har orkat duscha. Håret är verkligen katastrof idag, haha.


Slut på helgen.

Söndag kväll är här och helgen är över. I fredags blev de en vända till borlänge, kikade lite på stan där och sen kupolen. Inga köp för de får vänta. Lördagen va vi hemma halva dagen sen åkte vi till uvbergsbacken och åkte bob. Marwin tycker ju att de är så kul. Malissa satt i pulkan en stund och njöt av de. Hon är förvisso bara 3½ månad och ska väl igentligen inte sitta upp men har man en dam med stark vilja så. Hon får inte ont av de iaf så då går de bra en stund. Sen kollade vi på melodifestivalen och åt lite friterad banan och glass. De har nog blivit ett beroende, haha. Men de är ju så gott!
Idag har vi också bara varit hemma och tagit de lungt, lekt en massa och Malissa har varit så nöjd hela dagen. Hemligheten? Gåstolen. Japp, jag har tagit fram gåstolen så hon sitter där i, med en handduk bakom ryggen. Hon bara älskar de och hon tar sej nånstans också, dock bara bakåt än så länge men de är bra endå för å va så liten.
Så länge hon är nöjd och glad så är jag de också.

Nu på kvälskvisten har syster och jens varit här så dom har pusslat och byggt tågbana med Marwin.

Jag har kikat lite i panduros nya katalog och ska inhandla lite därifrån, lite pyssel som jag och Marwin kan pyssla med nu innan påsk.


Älsklingstjejen!
     

Älsklingskillen!

  
 


Båda mina älskade barn!


Ne nu ska jag fortsätta kolla på Wipeout, haha.


Goa barn..

Marwin har lagt sej och Malissa sitter i babysittern och är nöjd.
Jag ska kika efter lite saker på nätet få se om jag hittar de jag söker.

I kväll är de ju sveriges värsta bilförare och de får jag ju inte missa men innan de är de halv 8 hos mej och de följer jag oftast, hehe..

Mammas älsklingar är bara för goa!


Just nu

håller Marwin på att smälla en massa ballonger och tycker att de är jätte kul. Haha sötisen =)
Dom hade föresten firat han på dagis idag och ätit glass sen hade han fått en mjuk bok med en berättelse i som handlade om mamma Anna-Maria, Pappa Thomas och Marwin. Haha måste ju erkänna att jag fick mej ett gott skratt iaf och gud va jag inte tycker om mitt namn! Usch.


Hemma igen

Blev en sväng till rusta och jysk när vi hade varit till ishallen. Syster Evelina ville följa med så Marwin blev glad när jag hämtade han på dagis. Han ville nämligen leka med moster igår men då va hon vid en kompis så nu leker dom för fullt här hemma.

Endel av korten jag har beställt har kommit så de ska jag sätta in i albummen i kväll hade jag tänkt, få se om de finns tid till de.

Har hittat ett matbord jag vill ha, de är inte så stort men jag tycker verkligen att de är jätte fint. Passar mej perfekt =)


Ni får ursäkta den dåliga kvaliten då jag har förminskat bilden i paint :P


Rubrik...

Nu är Marwin på dagis och Malissa sover en stund. Vi ska snart åka in till ishallen en sväng och kolla när mina småsyskon åker skridskor för dom har friluftsdag (stavning?).
De är ju fint väder idag också så man blir på bättre humör då, känner sej lite piggare.

Funderar på att gå upp på stan och kika en sväng också medans jag ändå är i stan.
Ska dock inte inhandla något med kika skadar ju inte.

Jag ska nämligen handla lite bara "lönen" kommer, vill ha 4 nya kuddar att ha på sängen,
en hallmöbel och 2 lampor till fönstrena. Sen blir de nog lite kläder åt skruttan om jag hittar nå fint.
Marwin har så mycke kläder nu som han fick i julklapp och födelsedagspressent så han är inte i behov av något nu iaf. Eller möjligtvis nån ny pyjamas kanske men inge annat.

I morse när jag skulle byta blöja på marwin sa han att han ville kissa på pottan så han gick in på toa och satte sej där men sen ångrade han sej, han skulle inte kissa. Sötisen!
Kan säga att de är ett stort framsteg att han satt där utan kläder och blöja för han brukar vanligtvis tvärvägra å sitta där. Så de va en början iaf, resten kommer när han är mogen för de.

Ne nu ska jag ut i de fina vädret och åka.


Måste bara

lägga in dom här bilderna på Malissa, hon älskar att sitta och stå, ligga vill hon helst inte göra alls.
Dom ska väl helst inte sitta och stå när dom är så pass små men vad gör va gör man när hon inte vill ligga?
Här hemma får hon iaf variera så hon inte får ont i ryggen och benen när hon står och sitter.


Älsaklingstjejen!
 

 

Nej nu lär jag rusa =)


Tidig morgon

Klockan 5 va de dags att kliva upp i morse. Malissa ville ha mat och väckte Marwin så han kom in och la sej i min säng han också. Efter maten ville såklart inte Malissa somna om men jag fick iaf Marwin att somna om så han sover än. Han ska till dagis idag och då behöver han sova för han blir jätte trött annars.
Hehe trött är de fler än han som är/blir, jag är inte de minsta pigg och utvilad idag men med en god frukost som bestod av nybakat bröd (bakat igår), oboy och lite yoggis så ska jag nog klara av dagen endå. Brödet blev faktist inte så tokigt som jag bakade igår, kommer inte ihåg va de hette nu men de va gott iaf och mätt i magen blir man också så de uppfyller ju kraven iaf, hehe.

Damen som inte vill sova, pigg? japp.


Nu ska jag gå och göra mej i ordning. God morgon och hoppas ni får en bra dag.


Dagens lunch

för mej och Marwin blev..


Mexicansoppa med nudlar och brockoli.

Eller som Marwin säger SÖPPA =)


Malissa

sover nu, hon är inge vidare pigg alls. Men febern har inte kommit än iaf, hoppas verkligen att den inte kommer heller. Skruttan har pyjamas på sej än =)


Sovmorgon onsdag..

Vaknade nyss, fick lite sovmorgon till halv 9 idag vilket inte händer ofta.
Jag är glad om jag får sova lite längre nån morgon bara och ännu gladare när de är som idag när barnen år på strålande humör och vädret jätte fint. Sen kom vi ju till de där som gör mej lite vrång, Malissa är sjuk så vi lär hålla oss inne. Så himla tråkigt å bara vara hemma, vill hitta på nått om dagarna.
Bara våren kommer har jag lovat mej själv att hitta på mer saker med barnen, försöka umgås mer med vänner och så att Marwin får leka med lite barn på fritiden också. Som de är nu umgås vi aldrig med nån som har barn vilket resulterar i att Marwin leker själv eller med mej jämt. Visserligen leker han med mina småsyskon ibland och med hans faster Linnea som är 4 år varannan helg men endå. Så de ska de bli ändring på!

Marwin ville ha en kaka nyss så eftersom han har ätit frukost så fick han en kaka trotts att de är tidigt.
Han sträcker fram kakan till mej och säger.
-smaka!
Jag tar en liten tugga och säger tack, börjar tugga och då säger han.
-sput ut!
- inte ska jag spotta ut den heller?!¨
-jo sput ut.

Haha han är för go min lilla kille, pratar som bara den gör han också =)

föresten han spydde ju igår morse men sen gjorde han de inge mer på hela dagen, va jätte pigg och lekte så jag undrar om de va för att han hade druckit mycke vatten i kombination med slemhosta som fick han att spy?
Eftersom han va hur pigg som hellst och lekte igår, åt som vanligt och inte spydde nå mer.

Malissa hostar mycke än men ingen feber, snorar gör hon också men bara till och från. Så de blev inge BVC idag för hon skulle få 3 månaders vaccinet och de får dom ju inte ta när dom är sjuka så de får bli nästa vecka om vi håller oss friska vill säga. 

Ne undra vad vi ska hitta på idag då?
Hoppas iaf att mina kort kommer idag som jag har framkallat. Blir ju en hel del kort och de är ju billigare och smidigare att beställa lite varje månad ist för allt på en gång sen. De blir både billigare och mindre jobb så här.
Tiden går ju så fort, vill bara stanna tiden ett tag men månad efter månad springer förbi. Jag vill ju kunna njuta och inte känna den där stressen att tiden går för fort. Malissa är redan 3 ½ månad!!


Ne nu ska jag tvätta lite, de är ju trotts allt ett måste.


Sjuklingar.

Gårdagen va lugn, åkte och kikade en sväng på jysk bara, blev dock inget fynd.
Hela kvällen spenderades på soffan istortsett. Trött och slut efter natten mellan sön-mån då Malissa inte sov mer än 2 minuter i streck ungefär. Tappade nappen hela tiden och bara grinade och hostade så de va inte konstigt att vi va trötta igår kväll. Malissa sov i min famn igår kväll iaf men sov inte så jätte bra endå så när vi la oss fick hon sova bredvid mej, vek ihop ett tunnt täcke och la under hennes överkropp så hon skulle ligga lite högre med huvudet och de verkade funka. Hon åt bara en gång i natt och sov ända tills Marwin spydde ner hela sängen så jag va tvungen å flytta på henne. Så idag har Marwin spytt ner hans säng, våran säng och golvet neranför sängen samt golvet i köket. Så tack och lov att de finns tvättmaskin.
Malissa spyr också en massa men de gör hon ju vanligtvis också så de är svårt å veta om de är pga sjukdom eller inte. Hoppas verkligen de går över snart för de är inge kul alls när barn är sjuka, tycker så synd om dom.

Så idag blir de inge dagis och i morgon blir de inge bvc heller. Malissa skulle ha tagit 2 månaders sprutan förra veckan men då va jag sjuk och nu är hon sjuk så då får hon inte ta den. Dom måste ju va friska.




   

Inte de lättaste å ta kort på dom tillsammans längre, Marwin är livrädd att Malissa ska spy på han så han vägrar för de mesta. Underbara barn!


Söndag idag..

Igår va de lugnt och skönt, åt lite mat på china (igen, haha). Lika bra å passa på.
La mej ganska tidigt igår men är inte särskilt utvilad idag endå.

Ska åka till mamma om en stund hade jag tänkt, hämta syster först för hon ville med dit en sväng.
på väg hem ska jag gå in och köpa en vaniljsemla, haha.. är så fruktansvärt sugen på de och har varit i flera dagar nu. Friterad banan med glass är jag också sjukt sugen på så jag kanske ska handla hem de också, haha.
Nej gud så onyttig jag är, behöver verkligen tänka på vad jag äter igentligen men nån enstaka gång lär man väl få gotta sej lite tycker jag. Jag menar, jag äter nästan aldrig godis, chips eller sånt onyttigt. Sällan jag dricker dricka, dricker mest vatten faktist och mjölk till maten, saft ibland. Så de är ju inte ofta jag unnar mej nå gott så de får jag faktist göra ibland trotts att jag inte behöver de rent ut sagt. Ibland blir frestelsen för stor helt enkelt. hehe.

Ne nu ska jag klä på mej, klockan är halv 12 och jag har fortfarande inte gjort de. Riktigt skönt å bara va, bara ta de lugnt och inte stressa nånting. Lär klä på tösen min också för hon har pyjamas än också.

Världens mensverk har jag också, inte alls skönt!


God morgon, god morgon.

Har nyss vaknat av att Malissa va hungrig. Lite småtrött som vanligt när man är morgontrött men så fick jag se vilket strålande väder de är ute så piggnade jag till en aning. Har dock inte masat mej ur sängen än för de är så jäkla kallt utanför täcket. De är iof varmare i vardagsrummet så vi ska nog bege oss dit snart.
Lilltjejen är på bra humör idag också, ligger och tjålar och skrattar för fullt så de blir nog en bra dag idag.

Till lunch idag blir de soppa, har inte bestämt vilken än men de visar sej när de är dags. Har börjat äta olika soppor ofta nu, känns bra eftersom jag oftast inte är så jätte hungrig vid lunch så då passar de bra med soppa tycker jag, alldeles lagomt. Men innan de kanske man skulle försöka få i sej lite frukost, macka och oboy, möjligtvis lite kalaspuffar eller yoggis till. Måste försöka bli bättre på de här med frukost, hoppas över den alltför ofta tycker jag vilket inte är bra eftersom frukosten är viktigaste målet.
Marwin äter iaf frukost, inte så mycke alla dagarna och han vill oftast bara ha yoggis med monster (kalaspuffar) i så han har väl fått de efter mej kanske.

Nej nu ska vi ta och gå upp, få se vad den här dagen har att erbjuda. Vill göra nånting och inte bara sitta hemma, blir så himla uttråkad av att vara hemma, vill göra nånting hela tiden. Överskottsenergi? nje de har jag inte särskilt mycke av, är trött nästintill hela tiden men vill inte sitta hemma för de, hehe..
Ne nu skulle jag ju äta frukost!


Heminredning, Sååå kul!

De blev ingen promenad i de fina vårvädret idag. Vi åkte in till stan och mötte upp syster, gick en sväng på stan och sen lunchade vi på china. Va ganska mycke folk och Marwin fick en klubba när vi betalade så han åt ju inte så mycke mat direkt. Han skulle ju självklart ha klubban. Han petade i sej lite mat iaf och lite frukt så han fick nått i magen iaf. Efter de åkte vi och slängde en massa saker som skulle slängas och sen åkte vi till lidl för att möta upp Marwins farmor Åsa. Lämnade honom och sa hej då sen åkte jag och släpte av syster. Vidare till Grängesberg och mötte mamma och Danne vid loppisen så vi kikade där lite. Inte mycke fynd idag dock men tycker att de är kul å gå och kika. jag älskar att blanda gammalt och nytt, lantligt, shabby chic, new england. Åkte sen vidare hem, plockade ihop alla leksaker som Marwin har lekt med och de va nog säkert hälften av alla han har som låg överallt. Passade även på att städa hans rum medans jag ändå höll på att plocka.

Har även myst lite med lilltjejen som nu sover så sött. Huvudverk har jag också trotts två alvedon.
Kanske ska lägga sej tidigt idag?

Nja jag har fullt upp med att kolla på heminredning, har hittat endel jag vill ha men letar fortfarande efter endel möbler. Vill så gärna ha lite nytt här hemma, eller om de är "nytt" spelar ingen roll men nytt för mej.
Heminredning är verkligen så himla roligt och jag skulle kunna hålla på i timmar med de. De tråkiga är bara att hittar man en massa så vill man ha allt NU på en gång och de går ju oftast inte då de blir dyrt. Så man får ta lite i taget för att bygga upp sin egen stil, de kan ta lång tid men när de blir klart kommer man vara otroligt nöjd.

Jag är inte så noga med hur jag har de hemma, huvudsaken vi har tak över huvudet och slipper frysa samt har mat och de nödvändigaste. Men kul är de med inredning och en vacker dag ska jag också få mitt drömhem =) hehe.

Ne nu ska jag fortsätta kika. Trevlig kväll.


God morgon fredag!

Ja en god morgon är de vad de är idag denna fredag den 5e mars. Solen lyser, himlen är klarblå, Marwin är på strålande humör och jag är faktist inte så himla trött nu när jag väl har kommit ur sängen. Malissa sover sött än så hon får sova tills hon vaknar.

Idag jag nog ta barnen och gå ut en sväng, Malissa i vagnen och Marwin på bobben om de är nå snö så de går å åka på den på vägen. Dom har nämligen kört av vägen med hyvel samt att de har varit 3 maskiner här vid olika tillfällen och kört undan snöplogskanterna så vägen blev bredare. Innan gick de inte att mötas på småvägarna så nu är de bra igen. Trodde dock inte att dom använde väghyveln inne i små byar utan mer efter stora vägarna men de fick jag bevisat att dom iaf använder här också.

Runt halv 2-2 kommer Marwins farmor och hämtar honom, han ska spendera helgen i björbo med pappa och farmor med familj. Säkerligen hälsa på farfar också och kolla på lastbilarna och "traktorn" vilket Marwin tycker är jätte kul. Är så glad att han har en bra relation med dom. Han kommer hem på söndag eftermiddag/kväll iaf så jag hoppas han får en kul helg.

Jag och Malissa är själva till lördag kväll och vi ska bara mysa och ta de lugnt, bara va. Sortera lite bland sakerna jag har sparat som Marwin har gjort och sånt kanske. Men de blir en relativt lugn helg för oss iaf.

Nu ska jag lägga in lite bilder som ska framkalls iväntan på att lillfröken ska vakna. Brukar framkalla lite varje månad så blir de inte så himla mycke att framkalla på en gång, billigare och mindre jobb med att sortera och sätta in i albumen. 


Fullspäckad torsdag.

Våran dag började med frukost strax före 8 tiden i morse. Sen gjorde vi ordning oss och åkte till dagis.
Väl där va jag tvungen å fråga om han fick va där idag för de va inte många barn alls där, självklart fick han de och sen slog de mej att de är ju sportlov. Hämtade syster och sen åkte vi till Borlänge, hon skulle kika efter lite nya kläder och när vi gått igenom dom flesta butiker så va hon nöjd med sina inköp. Vi begav oss hemöver, hämtade Marwin på dagis och sen mötte vi upp mamma/mormor och mina andra småsyskon Evelina och Jimmy samt mina två kusiner Rebecka och Jennifer. Hästridning stod på tur för barnen och trotts de otroligt kalla vindarna som blåste och väntan på nästan en timme så va barnen glada när de va deras tur. Marwin va nog minst av alla barnen som vi såg där som red men han va inge rädd alls. jag satte han på islandshästen och direkt sa han - Marwin själv! så han ville rida själv men jag höll han i overallen bak i ryggen så han märkte inte de. Han va så otroligt nöjd och stolt när han hade ridit och tyckte de va så kul.


När vi kom hem plockade vi fram lite pyssel och pysslade lite.
 

   

De tyckte han också va kul sa han men efter en stund lockade dom där lastbilarna och han ville leka med dom och lägga pussel en stund. 

   

Älskade underbara barn!
 

Kollade på bompa och sen gick vi in och gjode han ordning för kvällen och vet ni vad han säger då?
-Kul dag idag mamma, god natt.
jag sa god natt och gav han en puss sen gick jag därifrån med ett stort leénde på läpparna.

De känns verkligen underbart när man får höra något sådant.
Jag och Malissa har myst lite nu och hon somnade i famnen för en liten stund sen så jag passar på att kika lite på "halv 8 hos mej" som jag flitigt följer varje dag, hehe.

Resten av kvällen ska jag gosa med lilltjejen och ha lite ensamtid med henne, äta lite ischokladglass och dricka hemagjord hallonsaft.

Ha en fortsatt trevlig kväll..









Onsdag..

Natten till idag har inte varit bra. Malissa höll mej vaken mellan 04-07 i morse och vägrade somna om.
Hon tappade nappen en sissodär två hundra gånger och jag va verkligen jätte trött. Hon somnade iaf till slut bredvid mej och en timme senare va de dags att gå upp. Lagomt pigg och glad.
Förkylningen har börjat släppa nu iaf och nu på eftermiddagen har de slutat rinna i ögat också så i morgon får Marwin åka till dagis. De är ju trotts allt jag som har varit sjuk och han har bara haft hosta.
Så idag har vi bara varit hemma och myst, fikat lite och kollat på barnprogram.
Marwin börjar bli riktigt duktig på att komma ihåg vad programmen heter och frågar ibland när dom ska visas, sötisen min börjar bli så stor.

Medans Marwin är på dagis i morgon åker vi till Borlänge, syrran ville dit och kika om hon hittar nå byxor så vi följer med henne. När vi har hämtat Marwin på dagis ska vi förhoppningsvis följa med mamma och mina småsyskon för dom skulle rida en sväng och Marwin ville gärna med så de hoppas vi att vi kan följa med på.

Ska försöka ta lite kort också för jag är så dålig på att ta kort när vi är nånstans och gör saker. Blir mest kort tagna hemma tyvärr.

Nu ska jag ta och försöka få Malissa och somna om så jag kan gå och lägga mej, hoppas på en bättre natt i natt.


Sjuk än..

Natten har varit allt annat än bra i natt. Malissa har vaknat flera gånger och de har tagit lång tid innan hon har somnat om igen. Marwin har hostat så han har vaknar 2 ggr innan 4 och då va jag upp och gav Malissa mat och då vaknade Marwin igen. Så han kom in och la sej i sängen med mej och kl va en bra bit efter 5 innan Malissa somnade om så Marwin och jag också kunde somna. Sen va de dags att kliva upp vid 9 tiden igen och då va jag så trött så jag trotte ögona skulle trilla igen vilken sekund som hellst. Förkylningen är inge bättre alls, rinner fortfarande i ögat och näsan samt huvudverk och öm i kroppen så Marwin fick va hemma från dagis idag.
Så dagen har varit lugn, på eftermiddagen passade vi på att måla lite med både vattenfärg, kritor, färgpennor och de vart inte lite kladdigt. Trodde dock att vattenfärgen skulle gå bort från huden då han kletade ganska ordentligt men allt försvann inte så de slits väl bort så småning om =) Han tyckte iaf at de va kul och de är huvudsaken.

Nu sover Marwin och Malissa ligger här bredvid mej och är nöjd och glad. Har fått byta kläder säkert 10 ggr idag för att hon spyr ner sej hela tiden, maten kommer upp vare sej hon ligger på rygg, mage eller är i famnen.
Får hoppas de ger sej snart.

Väntar på mamma nu också, är ju sjuk så jag har inte kommit iväg till affären och tillägget är snart slut så hon skulle köpa de och komma förbi med. Tur jag har henne säger jag bara, va gjorde jag annars.


Tillbaka =)

Nu tänker jag börja om här, har raderat lite gammla medelanden och nu börjar vi på ny kula i den här bloggen.
Ska försöka uppdatera i den mån jag har tid och ork till.

Här hemma har de varit en hel del nu sista helgen, i fredags kom Marwins farmor och hämtade honom så han sov där till lördagen så dom fick ha kalas. Lördagen städade jag och bakade tårta. Blev hemmagjord tårta, en med choklad och hallon och en med mango och passionsfrukt. Oblat med bild på Marwin, dock hade jag valt svartvita bilder så dom blev gröna när dom hade legat på tårtan en stund men helt okey endå.
Blåste en massa ballonger sen gick jag och la mej, va så himla trött.
Fick inte sova så värst mycke på natten, Malissa vaknade flera gånger och hade tappat nappen samt va hungrig sen vaknade Marwin halv 2 och kom in och la sej bredvid mej. Han låg och krånglade till kvart över 2 och då bar jag in han i hans säng igen och han somnade om. Kl 4 vaknade Malissa igen och skull eha mat så de va bara gå upp igen.
Söndag morgon åt vi frukost, plockade ihop lite igen för Marwin hade tagit ut en massa leksaker sen runt halv 1 kom mamma med familj och syster Anna-Karin och Jens. Vi fikade och åt tårta och Marwin fick en massa paket.
Sen kom farmor och farfar förbi och efter de kom pappa och Inger.
Senare mot kvällen kom Inger & torsten, Veronica, Mathias, Jesper och Oliver och fikade.
Av oss fick han 2 t-shirtar och en kepa från scania, en bok med pussel, ett pussel, en målarbok och pennor från scania, en målarlåda, strumpor, jeans, traktor med släp och timmer och kalsonger. Tror inte de va nå mer från oss.
Sen fick han två mjuka bilar som låter, brandbil, racebil, tält med findus, boll, lego traktor, lekhjälm, pengar.
Sen hade han med sej en bob, tröja, speldosa från hans pappa med familj när han kom hem därifrån.
Va säkert mer men jag har så himla dåligt minne så jag kommer inte ihåg nånting längre.

De va en lyckad födelsedag och Marwin va så stolt över kläderna med lastbilar och traktorer.
Han är en riktig charmör min älskade kille.

Natten till idag va förhållandevis okey, Marwin vaknade igår kväll och va dålig så han fick lite alvedon men somnade sen, Malissa sov fram till 4 i morse och då ville hon ha mat men somnade om igen.
Strax efter 8 va de dags att gå upp. Snorig näsa, ögat rinner så jag ser ingenting, huvudverk och öm i hela kroppen. Känns som om jag har blivit överkörd i natt. 
Så dagen började inge vidare men tack och lov har barnen varit snälla idag så de har gått bra.


Malissa har börjat sova lite bättre på nätterna nu, Dom första två månaderna va hon vaken hela nätterna istortsett.
De är sånna stunder man känner att man värkligen lever.
Marwin och Malissa är väldigt olika, Marwin sov hela nätterna från de att han va 3 dagar gammal, Malissa sov aldrig nästan, Marwin va oftast nöjd och glad, Malissa är inte nöjd mer än när hon sitter i famnen istortsett. Hon kan sitta i babysittern eller ligga i babygymmet en kort stund men sen tappar hon intresset och blir onöjd.
Så dom är väldigt olika men ändå lika älskade. Livet är inte lätt alla gånger och de finns dagar när ingenting känns bra men sen kommer de dom där underbara dagarna när allt är toppen. De räcker att båda barnen är på bra humör så blir man glad även om man är trött och sliten.

Jag bör sova nu så jag ska gå och krypa ner i sängen få se om jag kan sova en stund innan nån av barnen vaknar, slänger in lite bilder också.

Några bilder från Marwins 2års kalas.

   
  


Och lite övriga bilder på älsklingarna (ni får ursäkta den trötta och slitna mamman på bilderna)
   
   
     


RSS 2.0
Test