Min älskade, underbara skapelse!

I söndags va jag och niclas i romme och åkte lite skidor, jätte skönt å göra de igen då de va 6 år sedan sist. Men de kändes att de va länge sen jag tränade kan jag säga, gud va ont i benen jag hade efter en stund. Så va de verkligen inte på den tiden jag tränade och tävlade. Antar att kroppen har fått vila i alltför många år. De va en skön dag iaf.
Sen kom marwin hem på kvällen och oj så jag hade saknat honom.
Jag stog och rensade laxen som vi skulle äta till middag så thomas (marwins pappa) tog ur marwin ur stolen och då går han direkt fram till mej och ger mej en varm lång kram. De va så underbart. De va som om han hade saknat mej jätte mycke och va glad att vara hemma i mammas trygga vrå igen. Så mysigt.
Marwin somnade efter maten och jag och niclas kollade på tv och myste lite =)

Tänkte faktist att jag skulle lägga ut lite olika maträtter, va ju ett tag sen.

Laxen vi åt igår:

1 lax
4-6dl grädde
potatis

Köp en fryst hel lax (eller en färsk),
Ta ur den om den inte är de och ta bort huvudet.
 (den jag köper är urtagen och utan huvud).
Krydda den innuti med salt, citronpeppar och färsk dill som du lägger i hela fisken.
Lägg den i en ugnsform och häll på grädde över fisken och låt den ligga i grädde medans den är i ugnen.
Graderna ska vara 175 grader och fisken ska vara inne tills den säpper från benen.
Serveras med kokt potatis eller potatisgratäng. Grädden som är kvar i formen används som sås.
Riktigt gott och till och med niclas som inte tycker om fisk åt de. Å för å inte tala om marwin som bara älskar de.


Mitt pannkaksrecept:

3ägg
3dl mjöl
6dl mjölk
smält smör
lite salt och socker

Stek på ganska varm temperatur och lagomt tjocka tills dom fått en lagom färg.
Serveras med sylt, grädde, glass, socker eller vad ni nu föredrar.


Kycklinggryta:

Kycklingfile/grilladkyckling/salladskyckling
en paprika
minimajs
bambuskott
majs
kokosmjölk/cream freich
quinoa

Beroende på vad du har för kyckling så ska den iaf vara i små bitar. Så är de fileer tex så skär den i bitar.
Sätt på quinoan och låt den koka. (de går bra med ris eller couc cous också om man tycker bättre om de)
Stek kycklingen och när den är fördigstekt kryddar du den med sweetchillisås, salt, peppar och paprikapulver.
Tillsätt kokosmjölk eller cream freich allternativt blanda båda. Låt koka en stund. Vill man ha den lite tjockare kan man tillsätta lite mjöl eller maizena.

Färdigt att serveras med lite grön sallad om man vill.



Idag har vi förövrigt ätit spagetti och köttfärsås och resten av veckan blir de:
Tisdag: korvstoganoff och ris
Onsdag: Pasta med baconsås
Torsdag:Torsk med mexikansk panering och potatis
Fredag: Fiskbullar och mos
Lördag: ?
Söndag: ?

Lite enkel mat denna vecka men de går fint de med. Man behöver ju inte avancera jämt heller, hehe..

Ne nu ska jag ta å slumra en stund. natti natti..

Underbara Son!

Helgen har varit helt lugn, bara varit hemma och myst.
Idag gick vi upp tidigt för de skulle komma nå folk och fixa med de nya bredbandet dom ska installera här i huset så att man kan ha vilket bolag man vill. Vist, dom kom då inte så tidigt som de stog på lappen utan dom va här när klockan va halv 10 när dom kom. Sen va dom här en halvtimme och sen gick dom och kom tillbaka efter en halvtimme och va här i en kvart kanske. Trodde de skulle ta mycke längre tid men tack och lov gjorde de inte de. För fy 17 va trött jag är nu på sistonde. Skulle kunna somna ståendes ibland känns de som. Så marwin han sover än men jag vaknade för en stund sen för telefonen ringde. Va så skönt och vila en stund, de behövde jag. Dock är jag trött än och jag sover inte dålig på nätterna heller, de är de som är så konstigt. Hm, detta snöväder kanske är en bidragande orsak, va vet jag.

Marwin han leker för fullt om dagarna och nu har han  börjat småspringa lite, ser verkligen så kul ut. hehe.
Jag har nog förtfarande inte van mej vid att han går helt för om jag är i köket och han leker i vardagsrummet och sen kommer gåendes in i köket blir jag lika, kan man säga förvånad. Ja ungefär. HAN GÅR JU, jag är ju van att han kryper som vanligt men nu är han stor och nu går han för fullt. Underbart är de iaf!

Idag blir de också lugnt, bara vara hemma. Till middag ska jag göra pannkaka hade jag tänkt. De är ju så gott. På Onsdag är de ju voffeldagen men vi har inget voffelgärn tyvärr. Ska iaf försöka åka till borlänge och kika lite på onsdag. Är så sugen på å bara kika runt lite, vill så gärna ha ny vagn åt marwin också men vet inte vad för nån. De är ju en hel djungel med vagnar. Ska in och kika lite på barnenshus också hade jag tänkt.
Även om jag inte hittar nått å köpa så är de kul å kolla tycker jag.
Men de får bli på onsdag eller torsdag kanske. Får se men jag tror de blir onsdag faktist.

Ne nu ska jag ta å kika runt lite här..



Award!

Jag har fått en award av Lill, tack så mycke! =)

 




Jag ger den till Sabina och Marcus

Promenad i de fina vädret..

Idag har vi varit ute och tagit en promenad i de fina vädret men gud så dålig kondis jag har. Kan iof va en bidragande orsak att jag är sjuk nu men den är ju dålig annars också men inte så här dålig. Pust.. haha..
Mamma kommer iaf och ska laga min säng som har gått sönder igen, jävla skitsäng.
Har inte så mycke mer att skriva nu..

Sötnöten min!

Blev ingen promenad idag fast jag så gärna ville, lagomt när vi va klara så började mitt öga rinna för fullt igen så vi fick va inne idag också. Bra tråkigt.
Men även de dåliga har något bra med sej, jag har städat och plockat lite här hemma, ska fortsätta i kväll när marwin har somnat om jag orkar. Plockade ihop ALLA leksaker för typ en timme sen men nu är ALLA utspridda igen. De går ju inte å leka med en sak bara, de är ju tråkigt. haha..

Åh marwin han snorar, och han tycker att de är så kul och kladda med de också så man får vara med när de börjar rinna. haha..
Sen måste min sötis va lite speciell, han hatar att ha strumpor på sej, de är de värsta han vet och han drar av dom så fort han får möjlighet. Till snutte har han en brun raggsocka så den går han med i handen också. Ser så kul ut. Min lilla knoddis =) Full rulle är de här hemma, han både går och småspringer och de ser verkligen skoj ut, speciellt när man busar med han och han får bråttom =) hehe..

Onsdag..

Idag är de lite bättre, de rinner bara lite i ögat nu. I morse rann de ur båda men de gav sej till slut. Så mitt ena öga är helt uppsvällt än och de ser förjäkligt ut rent ut sagt. Men med lite make up så går de å fixa till någorlunda som tur är. Får verkligen hoppas att de ger sej nu helt så jag kan bli frisk.
Är iaf så pass okey idag så vi ska ta en promenad i de fina vädret.
Vi behöver båda två komma ut och få lite frisk luft efter att ha varit inne sen i söndags.

Hm, ja igår hade jag väldiga problem att somna, låg och vände och vred på mej jag vet inte hur länge sen vaknade jag när kl va halv 6. Va jätte trött då men kunde iaf inte somna om förren runt 8 tiden. Undra varför de är så ibland?
Mycke att tänka på kanske? Eller är man helt enkelt inte trött fast man känner sej trött?
Ja jag vet inte men nånting är de iaf.


Sötisen busar =)

Fy 17 säger jag bara, tur att marwin inte är på topp han heller. Skönt att han sover lite imellan åt så jag också får sova lite. De behövs kan jag säga. FÖr tillfället ser jag knappt nånting på höger öga och jag befarar att de kommer vara mycke värre i morgon då de bruka sitta i i två dagar per öga. Så de är bara vänta och låta de gå över.
Jag är ju inte sängliggande iaf som tur är, jag härdar ut ist. hehe..

Haha marwin ha är rolig han, han sitter på golvet med en legohink över huvudet och skrattar så mycke han orkar. Han tycker de är jätte kul när han lyfter på hinken. Så söt så min son! =)

Frustrerande..

Himlen är blå och solen lyser, vårkänslorna infinner sej i kroppen och man  vill bara ut i de fina vädret. Men vad händer.
Jo här sitter jag hemma, innomhus, snorar och "gråter" med en världens huvudverk. Jag ser knapt nå på högra ögat för att de rinner så. Alltid när jag blir förkyld blir de å rinna i ögonen och jag hatar de verkligen. Kan man inte bara få vara sjuk som normalt folk och slippa de rinnande skiten. De värker och de svider i ögat samtidigt som de rinner och huden blir uttorkad för att man är där och torkar hela tiden, gör man inte de blir man blöt i hela ansiktet vilket inte är så skönt.
Så tack för att vi fick fint väder precis när jag inte kan gå ut, så frustrerande! ÅHh suck!

Men men, jag ska väl ta å diska eller nått så tiden går lite fortare sen ska jag ta en dusch.

Bättre dag har jag haft..

Bättre dagar han jag haft kan jag säga. Marwin är sjuk och sover för andra gången idag. Jag som hade tagit bort en middagslur men nu är han ju sjuk så då får han sova. Stackars min lilla älskling.

Min huvudverk har fortfarande inte försvunnit och jag är tät i näsan på ena sidan bara lixom. De känns som bihålorna och de är nog därför jag har huvudverk för de är på samma sida.

Lunch...

Nu har marwin sovit en stund, syrran va förbi en snabbvända på lunchen och tjålade lite också.
Vi ska ta å laga lite lunch nu, tror de får bli en visit ner till affären och handla lite.
Är så sugen på grillad kyckling och potatissallad idag så de får de nog bli.

Kan också säga att jag håller på att rent ut sagt bli tokig, mina läppar är torra som fnöske, dom håller på att rasa samman! De svider och de gör ont och inget funkar att smörja med! Jag är röd också, Suck.

Mammas fina kille!

Morn Morn, Sömn är ämnet...

Min lilla plutt är snorig, nu när han vaknade hade han de utsmetat i typ hela ansiktet. Eftersom han hatar när man ska torka han i ansiktet så fick de bli ett bad. Nu sitter han och leker här på golvet och kikar lite på barnprogram samt tjålar en massa. Mammas kille är så duktig.

Jag känner mej mör i kroppen idag, känns som världens bakfylla eller att man har sovit i en vecka i streck.
De konstiga är att jag har
bara eller "bara" sovit 7 timmar i natt och de är ju inge ovanligt mycke eller så.
Men jag antar att jag är en sån som inte behöver så
många timmars sömn, räcker nog med 5 skulle jag tro.
Känner mej iaf piggast när jag sovit dom timmarna, mindre blir
jag trott och mer blir jag också trött och får ont i kroppe.
Jag såg nå program på tv förut och då pratade dom om sömnen.
 Alla behöver vi olika mycke sömn och vissa behöver bara 4 timmar medans andra 7.
Kan man inte somna direkt så ska man gå upp och göra nått så att man blir trött. Man skulle absolut inte ligga kvar i sängen och försöka tvinga sen att somna. Hjärnan kopplar ihop saker och ligger man och grubblar innan man somnar tex så gör hjärnan de till en vana och kopplar ihop grubbel med sängen. Man blir atomatiskt att grubbla då när man lägger sej. Låter kanske lite konstigt men jag tror faktist att de är så.

Mysigt när Marwin är hemma igen!

Marwin kom hem nu på kvällen och de va så mysigt. Har längtat så efter min sötis.
Han va så gosig så när han kom hem, så underbart.
Vi gosade och myste en stund sen ville han sova, han va så trött.

Hade i tankarna på att åka till östersund idag men de blev inte av som vanligt.
Kände mej för nere för att åka, för att träffa nån alls faktist.
Får bli en annan gång.

Jag kikar iaf på bäck nu och är på betydligt mycke bättre humör nu när marwin är hemma.
De är så ensamt när han inte är hemma.
Nu på kvällskvisten har jag också setat och kikat på lite hus, helt nya. De finns ju mängder med olika design och olika materal man kan bygga med. Så kul å drömma sej bort ett tag. Bara få leva i fantasin en stund.
Jag tror man behöver de ibland, låta tankarna komma bort från verkligheten för en stund.

Nej nu ska jag fortsätta kika på bäck!

....

Usch och tvi, nu ska jag vila en stund, har sån jäkla huvudverk!

Tankar...?

Är de här min vardag? De är inte såhär jag vill att min vardag ska se ut.
Jag tänker inte låta mej tryckas ner av en viss person bara för att den personen är knepig.
Jag är jag och antingen accepterar man de eller så gör man de inte.
Jag kan vara dryg och tjatig ibland, Jag kan vara arg, sur, ledsen, glad, överlycklig ibland men de kan alla.
Alla kan vi gör misstag, alla kan vi göra fel eller säga skriva fel. Alla gör vi fel i vardagen som vi kanske inte reagerar över medans vi andra gånger reagerar över de. Alla är värda att få en chans att bevisa sitt sanna jag. Att man ibland kommer ur spår och inte är sej själv, att man mår dåligt över saker eller att man helt enkelt bara är trött och less på allt de är mänskligt.
Alla är vi människor, inga programerade robotar.

Efter många många månader har jag nu förlorat en bästa vän,
Denna gången va de inte mitt fel men jag får ta konsekvänserna för de.
De är jag som får må som jag gör fast jag inte valt de.
Jag vet att för tillfället sitter åtminstonde några stycken, "kompisar" till min vän och är skadeglada.
En speciell person har fått som den velat hela tiden, du som inte gjort annat än att förstöra våran vänskap.
Får hoppas du är överlycklig nu när vänskapen för oss är över och du kan ro din båt i hamn.
Hade du brytt dej hade de inte blivit så här, de va otroligt bra tills de blev för mycke.
Varken jag, du eller min förra vän är mer än människor, acceptera de!



Minnena kommer jag bära med mej och jag önskar dej all lycka i framtiden.
Hoppas på att du och hon hittar tillbaka till varandra och blir lyckliga.
All lycka till er!


Jag är inte guds bästa barn, jag gör fel, jag gör misstag, jag säger fel, jag stavar fel, jag anväder fel ord vid fel tillfällen.
Jag säger saker jag inte menar ibland, jag får höra saker som "den/dom" inte menar, De jag menar är bara att de finns fel/brister hos oss alla. Alla gör vi fel. Om man tror att man är störst bäst och vackrast och aldrig gör nå fel då är de nog så att man inte vill inse de själv att man faktist är som alla andra, man är inte felfri. Alla har vi skrivit en berättelse eller en uppsats i skolan tex. Oftast så har de varit en eller flera felformuleringar eller helt enkelt stavfel, slarvfel. Som en sån enkel sak kan man gör fel. Eller som att gå emot strömmen och göra de man själv vill göra, de anses fel av många men gör man som alla andra vill så är man inte sej själv. Då gör man inte de man själv vill göra. Man ska följa sin egen instingt, lyssna på andra kan man göra och få råd men man ska aldrig känna sej tvingad att göra något man själv inte känner är rätt. Jag tänker göra mina egna beslut, följa min mage och mitt hjärta. Låta de bära eller brista. Brister de så är de bara resa sej upp och börja om, hur svårt de än känns så kommer man alltid att möta nya problem som är svårare och jobbigare, tänker man så, så klarar man sej ganska bra.

Jag har gått den hårda vägen, många gånger har jag inte valt de själv utan de har blivit så av olika anledningar. Jag tror att de är bra att man får lära sej de på den vägen ist för den lätta vägen och inte få känna på verkligheten någon gång. Man klarar sej bättre om man vet vad som kan vänta och vad som kan hända, hur de känns i vissa situationer även om två situationer aldrig blir precis lika. Jag tänker fortsätta den hårda vägen, inte vika av för minsta lilla då jag tror att jag behöver de. De är upp till var och en att bedömma hur man känner och jag känner så att jag har gått den hårda vägen hit och då vill jag fortsätta den. Jag vill inte ha allt serverat framför näsan på mej, inte få slita för nånting. Men hårt arbete tror jag att man uppskattar allt på ett annat sätt än om man får allt serverat och allt är enkelt för en.

Idag är de otroligt fint väder ute, jag ligger i soffan hemma och längtar efter min lilla älskade son som kommer i kväll.
Har ingen lust att göra nånting idag, känner ingen lust till nånting ärligt talat.
Men alla har vi våra svackor som sagt, just nu har jag en och humöret går upp och ner som en bergochdalbana.

Ne nu ska jag ta och duscha och pyssla om mej själv lite, ska ta en varm dusch för jag är lite frusen och sen laga lite mat och kolla på film. Bara vara.


Så många frågor men...

Får man ha ett eget liv samtidigt som man delar de med någon?
Får man vara ledsen utan att man är töntig?
Får man göra misstag men ändå få en andra chans?
Får man sakna någon man igentligen inte bör sakna?
Får man ha kompisar som man litar på?
Får man sörja när någon försvinner ut ens liv?

Så många frågor men inget vettigt svar.




Design..

Nu har jag krånglat lite med designen och nu får den se ut så här ett tag. Krångel, krångel säger jag bara.
Marwin sover en stund, han verkar inte vara nå pigg. Han va pigg i morse men nu senaste timmarna har han varit hängig. Får se om de blir bättre när han har vaknat. Va nog tur endå att de inte blev nån promenad då de är ganska kallt ute. Nu ska jag fixa lite äta hade jag tänkt. Marwin får äta när han vaknar.

Bilder..

Idag va de riktigt fint väder i morse, vart på riktigt bra humör och tänkte ta en promenad i de fina vädret. Duschade och gjorde mej i ordning, åt frukost och vips så va hela himmelen full med moln. Jahapp där försvann min sköna promenad.
Så nu är vi hemma och jag är så uttråkad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Snart klättrar jag på väggarna alltså.
Jag fattar inte hur man kan ha så tråkigt som jag har de nu. Extremt tråkigt!

Ja, lägger in lite bilder iaf i brist på annat kul..



Marwin på hans 1års dag =) Så fin så min älskling!

  
 

Ja de va några iaf. Har fler men de går inte att ladda upp dom nu tydligen. Får försöka senare..

Länge sen nu..

Nu va de länge sen jag skrev. Vi har faktist inte gjort så mycke, varit till badhuset med mamma och mina tre småsyskon en dag, haft kallas för min stora kille som blivit hela 1 år =) Marwin fick massor med fina kläder och lite leksaker. Han har massor med leksaker så kläder va mer behövligt. Tack för allt fint. Sen fick jag pressentkort av min morbror med familj i sen födelsedagspressent. Tack tack..
Marwin har lärt sej gå så nu går han hela tiden själv. Han håller till och med på å lär sej gå riktigt bra i skor.

Sen har vi varit på en lång skotertur på 8½ timme. De va riktigt skoj så de lär vi göra nån mer gång, får se hur länge snön ligger kvar här den här vintern. Ja annars har de inte hänt nå skoj vad jag kan komma ihåg iaf.

Gårdagen spenderade vi i smebacken iaf, niclas han fixade bilen så då tjålade vi lite med hans mamma och hon busade med marwin. Vi bjöds på lite mat och fika.

De har alltså varit lungt här dom senaste två veckorna.
Lägger in lite bilder sen när jag har fått in dom på datorn, om jag får in dom vill säga. suck..

RSS 2.0
Test