Fryser och nyser..

Ligger här i soffan nerkrupen under två filtar, fryser och är tät i näsan och nyser. Har ont i kroppen och huvudet och är jätte trött så nu är de dags för sängen snart.
Marwin sover som vanligt sen flera timmar tillbaka så nu ska jag också gå och krypa ner i sängen och hoppas på att jag är piggare till i morgon för då ska vi till villgot en sväng så marwin får träffa lite barn och leka lite.

Natti natti..

Sköna dag...

God morgon. Vi har precis klivit upp. Kan säga att de va jätte varmt i sovrummet då morgonsolen lös rakt in i sovrummet och rakt på sängen där jag låg. Så de är fint väder idag, inge vidare varmt än så länge iaf och i natt har de varit minusgrader ute. Löven har ändrat färg från den gröna färgen till höstens alla färger i röd, orange, gul och brun. Endel har redan fallit av och ligger på marken medans vissa inte har de än. De känns att de är höst och att ta en promenad i höstvädret är så skönt. Man får klä på sej ordentligt för den kylaga luften letar sej gärna in på dom små ställena och då kan man lätt bli att frysa.

Nu ska vi leka lite =)

Baby 7 månader..

Glömde ju säga att min älskling blir 7 månader idag =)






Mammas busunge..

Nu på kvällskvisten har jag varit och handlat lite, mamma passade marwin så jag fick handla ifred =)
MEn som vanligt glömmer jag något å oftast är de kattmaten, självklart va de de idag också, suck. Men men, bara ta de i morgon då.
Nu sitter jag iaf och dricker en capuccino med glass i och kollar på idol så de ska jag fortsätta med, ska även se Andra Avenyn sen om de är nå idag, hm.. ja de visar sej om de är nå eller inte.



Mammas älskade busunge =)

'
Trevlig kväll!

Måndag...

Igår vart de inte så mycke gjort, Marwin va vid mamma/mormor några timmar på eftermiddagen och då passade jag oh niclas på att åka till linde och käka. Då kanske ni undrar varför åka så långt[?], ja de är god mat där och sen hade vi inge annat för oss. Efter de så åkte vi hem till niclas och han tvättade lite sen hämtade vi upp marwin vid mormor och när vi kom hem satt jag men med en kopp capuccino, dock inte varm eftersom jag hade massa vaniljglass med krossad choklad i. De blir ungefär som en milkshake eftersom glasen smälter när man häller i den i den varma capuccinon, Jätte gott iaf =)
Jag kollade på Andra Avenyn, reprisen som går klockan 22 på stv24 eftersom jag inte han se de klockan 20. Japp, jag har följt de sen de började och sett varenda avsnitt, haha..
Sen skulle vi kolla på en film men vi såg kanske max 20 minuter av den sen gav vi upp. Den va skitkass verkligen.

Nu har vi iaf precis klivit upp, Marwin ligger som vanlig på täcket och leker med hans leksaker. Nu går de bra att han ligger på golver och leker men förut gick de inte mer än 5 minuter. Han låg igår på täcket i vardagsrummet men han har börjat åla nu så han tog sej ända ut i köket själv, MEN han ålar baklänges, ser lite kul ut faktist =) Sötnosen min!

Idag ska jag göra lunch, vet inte riktigt vad jag ska kalla de men de är :

Skär kassler i lagom tjocka skivor, lägg dom i en ugnsform.
Ta antingen hela annanasringar eller krossad annanas (jag föredrar hela ringar) och lägg dom uppepå kasslern.
Blanda grädde, ketchup, salt och svartpeppar (mycke eller lite beroende på hur starkt man vill ha de) och häll över de över kasslern.
In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. De syns när den är klar då den har fått lite färg om man säger.
Servera de med antingen ris eller potatis och sallad till.

Sen har jag ett till recept som är ungefär lika:

koka ris. Skär kasslern och steker i pannan med lite smör. Ta sen en bunke och häll i riset i, skär annans i små bitar. Blanda matlagningsgrädde och cremefraich, man kan hälla ner spaat från annansen och lite grillkrydda om man vill.  Varvar kassel och ris blandningen sen är det bara på med riven ost och in

i ugnen på 180-200 grader i ca 20 min.
Serveras med sallad till.

Båda recepten är goda och enkla och har man småbarn som också ska äta så är de en bra maträtt då de inte är särskilt starkt. Marwin kan äta de och de är inte för starkt eller salt för honom.

Jag föredrar att göra egen barnmat då han tycker mycke bättre om de än den färdiga barnmaten. De fungerar bra i våran familj och de tar inte särskilt lång tid att göra egen heller. Jag förstår att Marwin tycker bättre om hemalagad mat för barnmaten är inte särskilt god. Visst finns de endel som är goda men många av dom smakar verkligen inte gott.


Fredag, lördag, söndag...

I fredags träffade vi min faster och hennes familj, riktigt trevligt.
I går, lördag kom niclas hit runt 11 tiden och då packade vi in oss i bilen och begav oss till kopparberg.
Gick och kikade lite, handlade lite godis och en söt t-shirt åt marwin.
Marwin fick även ett sött gosedjur av niclas som han vann =)
Men en sak förstår jag inte, varför ska de vara uppförsbackar överallt? De är ju så tungt å gå med barnvagn när de lutar uppför. Men som tur va hade jag ju niclas med sej som självklart erbjöd sej att köra =) hihi..
Så söta så båda två =)




När vi kom hem handlade vi lite och jag lagade mat medans niclas lekte med marwin.
Maten bestod av smördegsinbakad fläskfile med klyftpotatis, beasås och sallad.

Skär fläskfilén i bitar, ca 4-5 cm tjocka, krydda och bryn dom tills dom fårr en fin färg (jag kryddade med salt, svartpeppar, kött&grillkrydda och paprikapulver). Den ska inte var klar utan bara å en yta.
Låt smördegen va tinad för den är lättare att jobba med då.
Bred på "smörgåspålägg" på ena sidan på smördegen.
smördegen ska vara utbakad, finns färdiga plattor att köpa som finns i frysdisken.
"smörgåspålägget" anväde jag mej av en kantarellost men de går lika bra med vitlök, gräslök eller vad de nu finns för ostar. Ta den du tycker bäst om.
Linda in en bit fläskfilé i smördegen med den sidan med ost innåt mot fläskfilén.
Lägg i en form eller på en plåt och pensla med ett vispat ägg.
Ställ i mitten av ugnen som ska stå på 200 grader ca i 20 minuter.

Serveras med beasås, klyftpotatis och sallad.
mm, smaskens=)

Detta är inte mitt egna recept utan de har jag fått av en gammal kompis som lagade de åt mej förut.
Tack thomas jansson =)

Nu ska jag se klart på reprisen av idol, haha =)

Madicken...

Madicken visas på tv nu, precis som dom flesta mornar. Marwin ligger på sitt täcke på golvet och han leker inte med leksakerna utan han är helt inne i madicken på tv.
Idag firar dom jul och de ser bara så mysigt ut =)

Jag är lite smått frusen idag och näsan är lite rinnig, får hoppas att de inte blir nå mer än de nu.
De räcker att marwin är förkyld.
Undra vad man ska hitta på idag då? De är kopparbergsmarken idag så man kanske ska åka dit och kika lite. Dock är de inge vidare väder ute för uteaktiviteter då de duggregnar, Blir säkert mer regn under dagen. Men vet ni vad, de finns paraply =) regnkläder åt dom mindre eller regnskydd till vagnen så de gör ju inget.


Träffat min faster med familj =)

Har just kommit hem, vi har varit och hälsat på min faster och hennes familj i stugan, dom bor i stockholm så vi träffas inte så ofta då de va kul. Kul att se barnen och hur stora dom har blivit =)

Blev inte att träffa niclas nå idag, blev lite sent men de är väl så.

Ska hämta pappa och hans sambo om en timme.

Home again!

Vi har nyss kommit hem från mamma, jag har klippt henne lite så nu ser håret tockare ut och inte alls lika slitet, tunnt och trist =)

Syrran och jens kommer snartoch hälsar på en sväng. Sen kommer niclas i kväll tror jag, haha..
Ska iaf skjutsa pappa och hans sambo till ett par kompisar om ett tag och sen hämta dom i kväll.
Då blir de till å köra saab 95 =S hm, jaja..

nu ska jag ta en dusch =)

Vaken.. =)

Vi gick upp för snart en timme sen, mamma och mina två yngsta syskon kom hit så vi har fikat lite. Nu leker syskonen ute i lekparken, marwin springer i gåstolen, mamma läser en tidning och jag sitter här en snabbis.

Idag vet jag inte riktigt va de blir, inge speciellt tror jag. Va ska ni göra för kul idag/ikväll?

Bilstolen =)

Lägger ut bilder på marwins nya bilstol =)




tillbaka hemma igen..

Precis hemkommen från borlänge. Där köpte jag en ny stol åt Marwin (bild kommer senare) och en t-shirt och lite smink åt mej.
Sen blev de lite nya ljus, shampo och sköljmedel på öb =)

Nu är vi iaf hemma, fikade med mamma och brorsan på förmiddagen också, kanske inte skrev de tidigare. haha..
minnet är inte de bästa om jag säger så..

Lägenheten =)

Nu har vi kikat på lägenheten, den är nästan som den jag kollade på först som jag tackade nej till eftersom den va ledig för tidigt och då skulle de bli dubbla hyror.
De är iaf nya köksluckor, ny spis och kyl och frys så de är jätte fint. Dock så är de, hör och häpna men de är blårandiga och fula tapeter i köket och de vill jag inte ha.
I hallen va de nån ljusare orange och i sovrummet va de en mörkare orange, massor av hål i tapeterna.
I vardagsrummet va de nån ljusgrön blommig tapet. Hm ja. Gillade inte tapeterna alls men på måndag får jag reda på om den blir nytapetserad eller inte. Om inte så kommer jag tapetsera själv för lägenheten i sej är helt underbar, bra läge är de också och nära till in faster och hennes familj, farmor och farfar, syrran och hennes kille, matäffär och dagis där min faster förövrigt jobbar =)
Sen till något jag tycker är toppen, de är balkong både i sovrummet och i vardagsrummet så jag har balkong åt båda hållen och de tycker jag om.
Köket tycker jag också om förutom tapeten och de är absolut inte mycke tapet.
Allt går att göra så att jag blir nöjd, de krävs inte alls mycke arbete och tapetsera de kan jag göra utan problem då jag har tapetserat en hel del.
Så blir den inte nytapetserad så tapetserar jag själv helt enkelt för jag vill ha ljusa nyanser då jag tycker att de är absolut finast.
Nu säger jag inte att de är fult med lite färg men de är inte jag helt enkelt och i mitt hem vill jag ha de ljust och neutralt sen om andra har färger gör mej inget och vist kan de också vara fint men inte i mitt hem som sagt.

Så nu håller jag tummarna på att den blir nytapetserad =)

Nu ska vi hämta lillesyster i skolan och sen åker vi till borlänge och köper ny bilbarnstol åt marwin =)


Wiiiii =)

Klockan 11 ska vi och kolla på lägenheten igen, wiii =)
Sen på eftermiddagen ska vi till borlänge och köpa bilbarnstolen åt marwin, äntligen!
Han kommer bli så glad när han slipper ligga ner när han åker bil för de tycker han inte om..
Så nu ska jag ta en dusch, klä på mej och marwin som fortfarande myser i bara blöja =)


God morgon, god morgon, solen skiner och fåglarna kvittrar!

Ja de stämmer bra idag de..
Vi klev upp en halvtimme tidigare idag, de vill äsga halv 9. Solen lyser för fullt ute och värmer verkligen upp lägenheten, speciellt mitt sovrum som har morgonsolen rakti in i rummet.
Marwin har ätit sin välling och ligger som vanligt på sitt täcke på golvet med en hel hög med leksaker. Men just nu ligger han och tjålar för fullt medand han kollar på tv. Och på tv visas Madicken, dom firar jul. Man blir ju bara å längta då =)
Men den dagen kommer den med snart så vi får ta vara på dom här fina höstdagarna först.
Solen skiner och de skulle tydligen bli sånt här toppenväder ända fram till nästa onsdag. Skönt när solen skiner och de är höst och lite kyligt ute, de gillar jag.





Ni får ursäkta att kvalitén på bilderna inte är världens bästa.
Jag har nämligen ingen bra kamera.
En systemkamera skulle jag vilja ha så jag kan ta fina kort på min son.
Han är ju trotts allt bara liten en gång och då vill jag ta vara på den tiden
och ta många fina bilder. De är ju enda sättet att få en bild på hur ursöt han är/va som liten.
Många minnen sparas i bilder och när man vill bli påmind så kan man kolla på dom även om man inte kommer
ihåg de utan att se bilderna. Alla vet ju att minne de har alla men sen är de inte så bra alla gånger
och de kan inte lagra hur mycke som hellst tyvärr. Då är de bra med kort så man kan kolla på.
Nu ska jag ringa mamma och höra om vi ska åka till stan en sväng och kika =)

Hon är hemma med min lillebror som ska till doktorn idag så de passar ju bra..

Dagen..

Idag har vi varit i stan och fikat med sofie, kul å träffas, de va ju så länge sen.
Efter de åkte vi ut till saxdalen och träffade rikard, han lekte och busade med marwin (gav han lite kakor och hm, snask) haha.. jag satt ute i solen och hade de gott. Kul att träffa min lilla älskade tremänning, blir ju inte så ofta nu som de va förut.

Sen har jag och mamma varit till bergslagsodlingarna och inhandlat lite nya blommor. Tyckte att de behövdes i mitt kök då de är så trist med samma blommor jämt. Lite nya livar upp stämningen och de ser snyggt och frächt ut igen =)
Nu har jag dammsugit lite, blev dock inte hela lägenheten för damsugspåsen är full och jag har tyvärr inga nya hemma.
Tänker inte tömma ur den gammla som vissa gör.

Nu ska jag käka lite, blir samma som igår då jag va smart och gjorde så att jag kunde äta de idag också. Slipper jag göra nå idag =) hihi..

Gamla minnen, många skratt =)

Haha, satt och pratade med emma i telefon, hon hade kollat på en massa gamla kort så självklart va jag också tvungen att göra de. Usch hur man såg ut, haha.
På bilden här nedan är de jag, emma, marlené och emmas bror emil. Vi har klätt ut oss till[?] någonting. haha..



Jag som liten. Kan säga att  Marwin är väldigt lik mej när jag var liten men han är också väldigt lik hans pappa när han va liten. Vi måste alltså ha varit lika som små =) hihi..

  

Sen ville emma att jag skulle lägga ut en bild på syrran när hon hade kortare hår
(jag som hade klippt henne där) haha..
Men hon kunde ju ha fixat till de lite mer så hade de sett riktigt bra ut. Luggen syns ju inte nu..


Bilden emma hade påminde mej om hur kul vi hade när vi va små, vi va jämt.
Hittade på allt tillsammans. Och något jag mins speciellt mycke var när vi hade byggt bilen och "husvagnen"  på eran gård, den om vi byggt av snö. Eller när ola va vid er och hälsade på och jag va jätte rädd för han när han pratade som kalle anka. Do gånger vi sarr vid erat bord men dom där pallarna som hade olika färger, under parasollet och käkade glass. Ja de va tider de. Så kul vi hade. Synd att de är 45 mil emellan nu, annars hade vi nog haft lika kul än =)
Midsommarhelgen i orsa, du, jag, johan, zäta, netzell och andreas, haha säger jag bara. Boys, boys, boys ooohh yee=)
Eller drakbåten i smebacken med j och z (z som va så kåt på dej emma, haha )
och när vi va och grillade i nån stuga ute i skogen med jocke och zäta!
Haha, ja kul har vi haft iaf.
Nu äre natta. I morgon ska jag kika på lägenheen igen. wiii =)

Viktigt att du läser!!!!

Hej alla föräldrar och alla andra som bryr sig om alla barn och ungdomar.
Enligt polis och sjukhus blev en kvinna kidnappad från en nattklubb och
våldtagen flera gånger sedan övergiven. Hon kom inte ihåg vad som
hände men försöker fortfarande avslöja våldtäktsmännen.
Tillsammans med våldtäktsdrogen Rohypnol fanns spår av Progesterex,
som är ett litet steriliserings-piller. Preparatet används nu av
våldtäktsmän i samband med fester, för att våldta och sterilisera
sina offer. Progesterex fås hos veterinär för att sterilisera större djur.
Ryktet säger att progesterex som används med Rohypnol kallas för
'date rape drug'. Det som gäller för progesterex är samma som för
Rohypnol, den ska ner i tjejens drink. Hon kommer därefter att vara
i ett sådant tillstånd att hon inte kommer att minnas någonting av
det som hänt kvällen innan.
Progesterex löses snabbt upp i drinken och försäkrar att offret inte
kommer att bli gravid efter våldtäkten. Därför behöver inte
förbrytaren bekymra sig om eventuellt faderskap flera månader
senare. Preparatets verkan är inte tillfällig utan permanent!
Progesterex är utvecklat för sterilisering av hästar. Den kvinna
eller hona som tar preparatet kommer aldrig att kunna få barn/föl!
Förövaren kan få preparatet från alla veterinärer. Det är ofattbart
lätt att få tag i och progesterex kan vara nästa preparat som slår
igenom i 'nattlivet'. Hur otroligt det än låter så finns det
internetsidor som beskriver hur du använder preparatet.

Sänd det här till alla du känner - speciellt tjejer. Akta dig när du
är ute - låt inte din drink stå utan att du håller ett öga på den.
Gör en ansträngning och vidarebefordra detta meddelande till alla du
känner. Och killar, berätta historien för de tjejer som du känner.


Fy
fan att de ens finns sånna människor som gör något sådant, att de finns dom som ens tänker tanken på att göra en kvinna ofrivilligt barnlös för att själv slippa undan de hemska dom ställer till med.
Att ge en kvinna detta preparat är inte förståligt i mitt huvud, hur kan en människa vara så grym att den kan göra en kvinna steril? sprid detta vidare så bidrar du med den vetskapen om att de finns och kan hända.
usch säger jag bara.


Middagen idag..

Tänkte att jag skulle berätta vad vi har ätit idag, eller jag rättare sagt.


Kycklingfilé, stek och krydda efter smak (jag blandade, paprikapulver, salt, svartpeppar, kycklingkrydda och vitlökspulver).
Skär röd, gul och grön paprika, färska champinioner, rödlök, zuccini, brokoli
i ganska stora bitar och lägg i en ugnsform, krydda med salt och peppar.

Ställ grönsakerna i ugnen på 220-225 grader
Till de serverar jag potatisgratäng: skala och skiva potatisen, lägg den i en ugnsform. (skär lök i små bitar och lägg i om så önskas) häll på grädde salt, peppar och vitlökspulver
Vissa vill även ha ströbröd och/eller ost på.
Låt stå i ugnen tills potatisen är klar.
Går bra att ha inne samtidigt som grönsakerna så när gratängen är klar är oftast grönsakerna klara beroende på hur bra ugn man har. Grönsakerna kan bli klara lite före beroende på ugnen som sagt.

Eller så köper ni färdig potatisgratäng =)
Servera med holandiesås (eller vilken ni gillar) och tzatsiki

Riktigt gott och enkelt, men dock ingen för dej som är jätte hungrig och ska laga mat då de tar sin lilla tid.
'

Satt och fipplade lite och gjorde om den här bilden, så fin min son är[!], helt perfekt är han!


Mammas gullunge!

Nu har marwin ätit mat och ligger och leker lite på täcket igen. Han blir inte arg lika fort nu när han får ligga där lite oftare och längre stunder vilket jag tycker är skönt och han med. Jag har kikat igenom en massa bilder och kollat vad som ska framkallas så nu ligger dom i en mapp och ska väl innom en snar framtid skickas in för framkallning.

Hittade på en helt underbar bild från när marwin va 3 månader och 10 dagar gammal.


Halva dagen avklarad snart =)

Nu är disken diskad, promenaden avklarad, lunchen ligger i magen på  oss båda och nu ligger marwin på ett täcke på golvet och leker med alla hans leksaker och kikar på barnprogram lite då och då.

Jag ska kika lite i ikeakatalogen, syrran och jens ska dit på lördag så om vi inte ska till hette de gråbo[?] så ska vi följa med dit. Annars skickar jag med syrran pengar så får hon köpa de jag ska ha om jag ska ha nå vilket jag antagligen ska ha. Ska iaf kika om jag hittar nå snygga tavelramar att sätta in korten jag ska ha i sovrummet i nya lägenheten. Hur jag ska ha dom de får ni se sen för de tänker jag inte avslöja utan de blir en överaskning. De ska iaf vara vita ramar med kort på speciella tillfällen och självklart min son som kommer pryda många av ramarna.

Jag vet precis hur jag vill ha de så de återstår att de om de blir som jag vill eller om de är något som sätter sej på tvären.
Förhoppningsvis inte. Jag kan iaf säga att de kommer gå i ljusa nyanser de mästa. Möjligtvis soffan och bokhyllan som "skär" sej emot mitt ljusa men de får vara så tillsvidare helt enkelt för de har jag inte råd att köpa nytt nu och jag prioriterar inte de som nödvändigt heller då de absolut inte är några fel på sakerna.

Ja de kommer nog bli bra de där bara vi flyttar. De är ju lite över en månad kvar än men de går ju så fort så de står inte på. Tänkte att jag ska börja rensa ur allt jag inte behöver och slänga de så slipper jag flytta med mej allt skit som endå bara blir liggande. Jag har en förmåga, precis som många andra, att spara på allt skit, "de kan ju komma till användning nån gång". Men jag kan säga de att, de gör inte de!

Playtime with my son!


"Nyss" klivit upp =)

Nu har vi klivit upp och klockan är strax efter 9. Igår kväll kom Marwin hem och de verkade inte vara nå större fel. Han åt och somnade som vanligt.
När klockan va runt 23 så vaknade han och va jätte ledsen, skrek lite över en timme innan han somnade och han va jätte snorig och jag tror att han hade magknip för magen blev stenhård och han drog ihop sej. Precis som han brukar göra när han har magknip. Han knölade iaf och soc nästan ingenting natten mellan söndag och måndag.
Sen igår på dagen va han jätte kinkig, snorig och hostar. Toka näsan får man ju absolut inte göra, de är förbjudet område och han blir jätte arg!
Han somnade igår kväll strax efter 20 tiden som vanligt och sov hela natten trotts att han är jätte snorig.
Jag lägger han i hans säng och ger han flaskan sen går jag ut därifrån och han somnar helt själv, så duktig min lilla gubbe. Han sover heller inte mer än 10 minuter på eftermiddagarna heller vilket är jätte bra. Han sover mycke bättre på nätterna nu så de kommer jag fortsätta köra med.

Sen funderar jag om han är känslig mot katter. Vi har en katt men han reagerar inte på den, kanske för att den jämt är ute och bara är in när den äter. Men vi va hem till niclas i söndags en sväng och han har en innekatt. Kan de ha varit därför han vart snorig eller va de bara förkylningen som kom igen?
De kan ju vara så att han reagerar när de är innekatter då de alltid blir mycke mer hår och de blir mer konsentrerat än om de är en utekatt.
Jag ska prata med bvc och höra vad dom säger, kanske är de lika bra att göra ett test och kolla så man vet säkert.
Jag själv va känslig när jag va liten och jag fick också utslag som kliade så de är ju inte omöjligt att han är känslig han också.



Jag själv har fått nå utslag på armen som kliar, de går från armen och ut på ryggen. De ser ut som knottbett ungefär men de är de såklart inte. Har haft de där ett bra tag nu och dom verkar inte försvinna. Sen håller min soriasis (stavas de så?)
på att komma tillbaka. Jag har haft de i armvecken, armarna och ryggen men för ca 2 år sedan började de försvinna och har varit borta sen dess. Läkarna tror att de har gått in i lederna ist som de i vissa fall kan göra. De kliar fortfarande och nu visar de lite rodnad i armvecken oh kliar så jag använder alla dom där salvorna som jag ska använda till de. Jag har för övrigt väldigt torr hud så de är bara att smörja in sej ordentligt efter man har duchat om dagarna.
Dock smittar inget av de här som tur är så marwin får de inte utan de är inviduellt och bara jag som har just de här.
De kan alltså inte smitta via närkontakt eller hud mot hud kontakt!
Ska nog kanske gå och kolla upp de igen så dom får skriva ut nya salvor för dom börjar sina nu.

Solen skiner iaf idag och de är kul, man blir lite piggare. Även om jag gillar hösten och vintern så får solen gärna skina på dagarna =) Så idag ska vi ta en promenad. Har föresten fixat åkpåsen åt marwin nu, han fick ta den som jag och syrran hade när vi va små. En röd med fårskin eller vad de nu heter. Den passar iaf till vagnen, den är varm och de är lite kul när vi har haft den när vi va små också så den får han ha i vinter. Den dög gott å väl då jag tycker att de är fruktansvärt onödigt att köpa en ny när han kan ha den som de inte är några som helst fel på.
Sen finns de ju sånna som tycker att "min unge ska minsan ha allt helt nytt" men sån är inte jag. De finns mycke som man inte alls behöver köpa helt nytt och jag prioriterar ju inte min son sämre för att han inte får allting helt nytt.
Självklart finns många saker som jag köper helt nytt en de finns även endel som inte är nytt och de fungerar precis lika bra! De blev bra i vagnen iaf och jag är nöjd, de är huvudsaken. Vad andra sen säger och tycker, ja de är upp till dom =)

Nehepp, nu ska jag ta en dusch och klä på mej och marwin sen ta en promenad ner på byn tror jag.

Min underbara son och min bästa vän!

Hörde att Marwins farfar jonny och hans bonusfarmor salme läser våran blogg så jag hälsar så mycke till dom!
 

Sen tänkte jag läga ut lite bilder, dels på min älskade underbara son och sen lite bilder på min absolut bästa vän niclas!
Dock så är han väldigt s vår att få med på bild så de är inga bra men iaf =) hihi..

   

  
Trevlig kväll!

The weekend!

I fredags åkte marwin till hans pappa och farmor, jag va med niclas på jobbet och åkte lite lastbil vilket jag tycker är kul.
Man blir så avslappnad och de är bara skönt helt enkelt.
Kom hem på lördag morgon och då sov vi en sväng. Vaknade halv 1 i lördags och då gjorde vi oss i ordning och begav oss till självaste "lilla" linde. Lindesberg för er som inte vet. Där kollade vi på hockey då niclas systers son spelade.
Sen gick vi och kollade lite på tivolit, niclas van väl nå gosedjur å så, hihi =)
Sen tog vi en promenad i stan och käkade slutligen på kebab house innan vi åkte hem och de blev en otroligt god sallad, älskar kebabdressingen som är till! mumms...

Tillbaka i berget, där hämtade vi en kattbur vid mamma som "bubben" ska få åka i till och från veterinären i morgon. Han ska kastreras så därför. De är niclas katt kanske jag också ska säga så nu inte funderar på om jag är helt efter =)
Vi åkte iaf hem till niclas efter att vi hämtat den, gav kissemissen lite mat och ren låda sen åkte vi och handlade lite snacks =D
Vidare till berger och hyrde en film, "Wrong turn 2" de ska vara en rysare iaf men den va inte alls särskilt läskig utan med vidrig. Massa äckliga helgalna människor som dödar och äter dom som filmen handlar om. Mycke blod och köttslamsor visas iaf. Den va okey men bättre jar jag sett, helt klart.
Idag har vi bara tagit de lungt, kikat på reprisen av IDOL, haha..
Niclas har iaf åkt hem nu och jag ska åka till mamma en sväng hade jag tänkt.

Om 3 timmar ca kommer min älskade son hem också. åh va jag längtar efter honom!
Sen ikväll ska vi in till stan, niclas ska tvätta sen blir de nog en tidig kväll skulle jag tro eftersom vi ska till veterinären i morgon till klockan 10

Ja de va vad jag har hållit på med i helgen, en helt okey helg. Skönt att ta de lungt ibland tycker jag.

Trevlig kväll!

Ja nu är de inte många timmar kvar tills marwin åker, usch. De är så ensamt när han inte är hemma =(
Så i kväll/natt ska jag fördriva tiden i en lastbil med niclas, tycker verkligen att de är jätte skönt å åka lastbil. Man blir helt avkopplad och speciellt när de är mörkt. De är fint de=) hihi..

Ska åka till stan med mamma och handla lite nu innan både jag och marwin ska iväg.
så trevlig kväll säger jag åt er nu för de lär inte bli nå bloggande i kväll såvidare jag inte tar med datorn. Men de tror jag inte att jag gör för de är så dåligt batteri utan strömsladden..

God morgon, God morgon..

Solen skiner och fåglarna kvittrar, eller inte.
Marwin ligger nu på ett täcke på golvet och leker, hur glad som hellst och har nyss ätit sin morgonvälling.

I kväll åker han till hans pappa och farmor så då blir de tomt här hemma igen, usch.
Jag tycker att han är för liten för att va borta fredag till söndag när han inte ens är 7 månader.
Han blir så himla orolig när han kommer hem på söndagarna så veckan efter har jag ett helvete.
Han sover inte och han vill bara sitta i knä hela tiden annars blir han kinkig.
Alla vet ju att får man inte sova ordentligt på flera dygn så fungerar man inte fullt ut och man orkar ingenting.
Jag tycker så synd om han att han ska behöva vara borta så länge i streck och han mår ju uppenbarligen inte bra av de för så skulle de inte vara några problem veckan efter.
Men nu är de ju de[!] och blir de lika den här veckan då får vi nog försöka lösa de här på nått annat vis, hur vet jag inte än men de lär bli en ändring och de blir lika efter den här helgen.

Nu ska jag käka lite frukost för magen skriker efter mat nu =)


Borlänge idag..

Idag har vi varit i Borlänge och kikat. Marwin fick två par nya byxor som han kommer bli så söt i.
Sen kollade vi på bilbarnstol och provade nog alla dom hade men jag tyckte inte att han satt nå bra i dom.
De fanns en som han satt bra i så den ska vi köpa till veckan. Kommer bli superbra.
Han har en acta graco logico nu, en sån där jätte tung klump som man kan ha från födseln. Nu har jag spännt ut bältet så mycke de går och har han då vinterjackan på sej så blir bältet jätte kort och han får knappt plats så de va dags för en ny. Sen vill han inte ligga ner utan han vil sitta upp så att han ser, nu ligger han ju ner och då drar han sej upp och försöker sätta sej och när han märker att de inte går för att han sitter fast så blir han arg.

Sen har vi ju nya rutiner här i huset, marwin får inte sova på eftermiddagen men eftersom vi gick upp kl 7 i morse så fick han sova en stund iaf och de gjorde inget. Jag lägger han i sängen och ger han en flaska välling sen går jag ner och vips så sover han själv. Så stolt över han =)
Nu ska jag slappna av lite och vila min onda rygg och nacke.

Planlösningen =)


Ni får ha lite överseénde med att de inte är precis så de ser ut. Jag är ju inte världens bästa på att måla/rita så de stämmer inte med måtten och sånt exakt men typ så ser de ut=)


Glader =)

Har nyss pratat med en om hur de blir med lägenheten och jag kan säga att jag är på riktigt bra humör nu. De säger väl allt i stort sett =)
De är en 2a, nyrenoverad, ljus och fin som jag vill ha. De finns badkar[!], ballkong och persienner (har inte de nu).
Den är inte så stor men den räcker åt oss så länge. Kommer trivas jätte bra där, de vet jag.
De enda som är lite negativt är att den är på 3e våningen och de inte finns någon hiss men de har jag redan löst med hjälpa av att vagnen får stå i källaren i förådet. De går bra och de funkar. De finns många som har de och sen finns de många som tycker att man är totalt galen som har de men vet ni vad. Vi har alla ett val och vi gör alla som vi själva tycker.
För min del går de iaf bra.
Jag älskar verkligen den där lägenheten, helt perfekt trotts att den inte är så stor.

Så när vi flyttar så ska jag ha ett annat köksbord, har ett runt/ovalt nu och jag ska ha ett fyrkantigt, hatar runda och ovala bord. De får bli min morbrors gamla bord så länge men med en enfärgad grå eller svart lite längre duk på och sen två vita löpare och svarta tabletter[?] eller vad de heter/stavas.

Sen måste jag införskaffa mej en annan säng, vill ha en med vit sänggavel, vanlig dubbelsäng.
Sen ska jag ha en annan soffa förhoppningsvis för min vita tygsoffa är inte den bästa att ha när man har småbarn, får tvätta stup i kvarten tycker jag. En annan bokhylla blir de nog också, får se om jag tar pappa och deras bokhylla då dom också flyttar i oktober och inte får plats med den. De tråkiga är då att den är inte vit och kommer då inte passa in särskilt bra i min stil som jag har tänkt mej. Den här lägenheten har bra grunder så jag kan få den som jag har tänkt att jag vill ha den. De kommer nog säkert ta lite tid men de har jag ju tid med då jag är mammaledig ett bra tag till.
Den kommer iaf bli precis som jag vill ha den när jag är klar med den.
Behövr nya köksgardiner också, vita eller lite cremfärgade vill jag ha, vardagsrummet vill jag också ha i nå liknande färg, kanske tar dom jag har i sovrummet nu[?] får se hur jag gör med de. Sovrummet behöver isf nya gardiner.
Massa ramar i olika storlekar ska inhandlas, vita ramar vill jag ha. Dom ska stå på en tavelhylla ovanför sängen och fotografierna som ska vara i dom ska vara på min son och i svartvit eller sepia då jag tycker att de är så fint.

ja de va lite om hur jag vill ha de=)

Morgonbilder!

Lite bilder på min glada son nu på morgonen, så underbar och helt perfekt!



Marwin och hans läragåvagn. Han kan inte gå mer än ett steg själv än men stå med den går alldeles utmärkt.
Han tycker om att ut och gå om man håller i honom men oftast räcker de att hålla i lite i läragåvagnen så den inte går så fort så kan han gå efter själv. Den åker lite för fort om man går själv =)
Men vi tränar varje dag så jag hoppas att innom en snart framtid så ska han förhoppningsvis gå.
Krypa ser de inte ut som han vill lära sej iaf för han blir så arg när han får ligga ner. Men idag ålade han en bit iaf och i natt när jag va in till han så stog han i krypställning och kröp i sängen men på golvet kan han inte krypa.
Däremot springa i gåstolen älskar han, de går av bara farten. Han är hur snabb som hellst och köra på mamma de gillar han. Speciellt när hon står och diskar eller lagar mat tycker han är skoj. Han springer på mej och sen skrattar han för fullt. Mitt lilla charmtroll.






Just nu sitter marwin i gåstolen i köket, han har rivit ner ALLA leksaker som låg på soffan så nu ligger dom utspridda i hela köket och han skrattar för fullt. Han är inte så lång för sin ålder, han är snart 7 månader och han va 65,5 cm lång sist vi mätte. Jag har fått för mej att dom flästa barn både yngre och lika gamla är längre än han men de verkar inte
göra så mycke för han når ner i gåstolen så han kan springa iaf. Blir han som mej så drar han iväg på längden snart och kommer istort sett ha vuxit klart när han går i 7an men blir han som hans pappa så lär han va kortast tills typ 9an innan han drar iväg på längden. Hans pappa är väl inte överdrivet lång, 1.85 cm, kanske lät som han va en jätte men de är han inte. Så de ska bli kul och se vem han bråss på. Om han blir som mej, tidig eller som hans far, sen =)
De spelar ju absolut ingen roll men de är sånt där som är kul å se tycker jag, vem han bråss mäst på.

God Morgon!

Nu sitter jag här så här tidigt, marwin ligger på govlet och leker lite och jag äter en god och stadig frukost som består av: ett glas äppel yuice, ett glas lättmjölk, en smörgås med skinkost, en skål med fil och start samt en appelsin.
En stadig frukost bidrar till att man inte blir hungrig lika fort, man blir piggare, magen och kroppen får energi och mår i sin tur bättre. Så försök att äta en stadig frukost varje dag, de tjänar du på i längden (ja, jag vet. jag är själv dålig på de men jag försöker iaf).

Anledningen till att jag igentligen är vaken nu är för att jag va tvungen att påminna en viss herre att han skulle sätta en lapp på dörren så att han kommer ihåg att ta med sej vatten till jobbet vilket han alltid glömmer fast jag påminner han 5 minuter innan han ska åka. Detta leder till att han bli törstig under jobbtiden som är mellan 12-13 timmar och de medför också trötthet. Alla vet att man blir väldigt trött om man inte dricker tillräkligt och även huvudverk kan förekomma.
Så nu hoppas vi på att han kommer ihåg de =)

De känns ganska skönt att vara vaken så tidigt idag, de händer väldigt sällan att vi kliver upp före 9 och även om klockan är efter 9 så brukar jag vara jätte trött och inte alls utvilad. I natt somnade jag inte förre runt halv 4 pga att jag såklart inte kunde slita mej från telefonen som vanligt varannan vecka men jag är utvilad för de. Inte ett dugg trött och de är så skönt för en gångs skull. Sömnen är väldigt viktig men jag och många andra har samma problem, vi kan inte somna. De är många nätter jag ligger vaken, vrider och vänder på mej ca tusen gånger. Man är jätte trött och orkar inte hålla ögonen öppna men man somnar iaf inte. Man tänker på en massa saker som man kanske oroar sej över, eller så kanske man ligger och tänker på vad man ska göra nästa dag, om de är något speciellt man vill göra eller förändra kanske de upptar ens tankar så att man inte kan somna. Jag är sån jag att jag har alldeles för mycke att tänka på när jag ska sova. Ibland är de saker som oroar mej, inbland ligger jag och funderar och drömmer hur jag vill ha saker och ting. Detta medför att man blir jätte trött och orkeslös. Många menar på att man ska dricka kaffe så piggnar man till men jag dricker inte kaffe, däremot capuccino men de upplever inte jag att jag blir så mycke piggare av. Så när jag är som tröttast så brukar jag gå ut en sväng och få lite frisk luft, de brukar hjälpa lite.

Sen kan jag säja som så här att jag har varit själv i exakt 1 år och 16 dagar nu, de har medfört mycke i itt liv.
Både sorg och glädje. Jag har gått igenom mycke och de har jag gjort helt själv.
Jag tänker inte gå in på allt just nu men jag kan säga att allt jag har gått igenom har gjort mej till den starka person jag är idag. Hade inte detta hänt hade jag inte heller lärt mej saker som jag har lärt mej, jag hade heller aldrig fått uppleva allt underbart med min son. Vist had ejag fått uppleva en massa underbart men som ensamstående tror jag att man får en annan relation till barnet/barnen. Man är med dom jämt och de finns ingen som byter av en när de är jobbiga stunder.
Vist har de kommit stunder när de har varit jätte jobbigt men dom kompenseras med alla underbara och roliga stunder.
De är många fler stunder som är bra än dåliga och jobbiga så när dom jobbiga stunderna kommer får man tänka på att:
De är en jobbig stund nu men efter alla jobbiga stunder kommer de bättre stunder, med glädje och roligheter. De får mej att klara av dom jobbiga stunderna. De finns dagar när min som är på dåligt humör och ingenting duger, dom dagarna när han är sjuk och man inte har sovit på flera dygn men då vet man att snart en dag, kanske i morgon är han sitt glada go jag igen och då kan man fortsätta njuta av livet, gosa och busa, se hans underbara leénde och höra hans skratt.
Så jag har lärt mej att se de ljusa i de mörka dagarna. Man växer som person när man får barn och de tror jag man gör oavsett ålder och mognad. De är något bra i ens liv och man ska vara glad över de. Jag tänker ofta på hur lyckligt lottad jag är som verkligen har fått en son för de finns så många underbara människor där ute i världen som inte kan få barn eller som gör försök efter försök och de bara går åt skogen varenda gång. Jag vet inte hur de är riktigt men jag vet hur jag kände när vi försökte bli med barn och de tog ett halvår. De va ingen rolig känsla så jag skänker er alla som försöker en tanke. Ge inte upp! En vacker dag blir de eran tur också. Jag tror på att de finns en mening med allt som händer, kanske är de inte rätt tillfälle ibland och då går de helt enkelt inte. När de rätta tillfället kommer går allt som på räls och de mästa löser sej. De tror jag på.

Ne nu har jag skrivit en långt inlägg, säkert en massa svammel men men =)
God morgon iaf...

Nu mår jag bra!

Nu mår jag bra, de är mörkt och kyligt ute, Marwin sover och jag sitter nerkrupen i soffan omsvepen av en mjuk och go filt. Alla lampor är släkta och rummet är lite dunkelt, de är endast dom tända ljusen som lyser upp och ljuset från laptopen och tvn vilket inte ger alls så mycke ljus, de ger en mysig stämning. En varm kopp capuccino står på bordet och väntar på att bli uppdrucken.
De fattas bara nån att mysa med under filten och jag vet en som jag vill ha här nu =)

Tänkte jag skulle kika runt lite på nätet om jag hittat nån bra åkpåse eftersom ingen har något tips åt mej.
Jag har jätte många besökare men inte en enda som har något tips?

I morgon ska vi iaf åka till borlänge på eftermiddagen och kika lite.
På förmiddagen vet jag inte vad vi ska göra, funderar på att gå till öppnaförskolan en sväng men vi får se.
Så tråkigt att gå dit själv även om de säkert är folk där men endå.. haha..


Så skönt ute nu!

Gud va skönt de är ute nu, funderar på om vi ska ta en promenad. Dock är de så fruktansvärt tråkigt att gå här i berget för dels lutar de bara uppåt och dels så är de ingen som vill ut och gå.
Så himla tråkigt tycker jag då jag själv gärna vill ut och gå men inte själv.
Vist kan jag väl gå ut och gå själv men hur kul är de lixom? Ne jag ska nog åka in till stan till syrran å försöka få med henne ut, annars får jag väl gå ut själv där då. De lutar iaf inte bara uppför där..

De va lite kyligt ute så de blir te att klä på Marwin lite idag.
Jag måste köpa en åkpåse, någon som har nått bra förslag på någon bra?

Oj oj oj...

Tro de eller ej men min son är inte särskilt pigg idag. Vi klev upp för 30 minuter sen ungefär och då har han SOVIT tills då. Han va vaken mellan 9-10 på förmiddagen sen somnade han igen och sov till 14.50. Höll på att få en chock när vi vaknade.. haha..
Så nu blire inte till å sova nå mer idag förren läggdags. Glad är han iaf så de är ju skönt.
Känner mej oerhört utsövd idag, nästan så jag har lite ont i kroppen pga av att jag sovit för länge men va 17. Man ska väl inte klaga för de händer ju inte ofta att man får sova så länge =)

Ne nu ska jag fixa lite mat åt oss=)


Älskar inredning =)

Marwin sover, jag gav han välling och sen la jag honom i hans säng, gick ner och vet ni vad, han somnade själv =)
Så nu kollar jag på lite heminredning, älskar inredning =)

-~*~-...Marwin...-~*~-

Nu har marwin ätit, en hel burk med barnmat åt han, sen åt han en skål med päronyogurt som efterrätt. Han älskar den yogurten och tycker mycke bättre om den än barnmatsdesärerna, stavs kanske inte så, haha.
Han tycker mycke bättre om päron yoggis iaf.
Han har heller inte sovit nånting nu på eftermiddagen och är inte så trött heller än som tur är.
De går faktist frammåt med hans sovrutiner nu vilket jag är så glad för =)
Mammas skruttunge är så duktig. Glad har han varit hela dagen idag också och springer med full fart i gåstolen.
Kryper gör han inte än men han kan snurra runt hur lätt som hellst från rygg till mage och tvärt om, sen ålar han sen så att han kan komma åt leksakerna så lägger man leksaker i fotändan så vänder han sej så att han kan ta dom.
Så sött men ack så arg han blir ibland. Han gillar inte att ligga ner men jag försöker sysselsätta han när han ligger p golvet och då går de lite bättre =)

Han börjar bli så stor nu, snart 7 månader eller va de 7 veckor? nedå han blir 7 månader men de känns som 7 veckor ungefär. Tiden går ju så fort så de gäller att ta vara på den lilla tiden man har med dom när dom är små för de dröjer inte förren dom är stora. Stöddiga tonnåringar som gör precis tvärt emot vad man säger och som ska prova allt.
Ja jag vet själv hur jag va i tonnåren och jag kan ju säga att ibland funderar man på varför man va som man va egentligen. Men man provade väl på de mästa, dock va jag ingen sån som provade droger, cigaretter och sådant som tur va[!] tycker jag..
Jag säger ju inte att jag va guds bästa barn och inte gjorde nånting för vist hade man saker för sej.
Va ute sent på nätterna, en å annan klunk med alkohol slank väl ner men jag kan inte komma på nå värre saker jag har gjort. Vist, jag lyssnade inte så bra på mina föräldrar jämt men de vet jag att jag inte va ensam om.

Ja de va inte så länge sen man va tonnåring själv och snart är våra egna barn i den åldern.
Så ta vara på småbarnstiden för den går inte att ta igen, missar man den har man missat något för livet!


Nu ska jag leka lite med min underbara son..


Bad, lek och bus idag..

På förmiddagen tog jag och Marwin en dusch, har ju tyvärr inget badkar nu men får förhoppningsvis ett när vi flyttar.
Iaf så lägger jag en handduk över avloppet så då fylls duschen med lite vatten och de går bra för de är en kant på några cm så de rinner inte ut på golvet. Marwin tycker att de är jätte kul att plaska där i vattnet, efter de så lekte och busade vi en stund innan vi la oss oh vilade en stund..

Lägger in lite bilder på sötnosen!
 




Mammas snuttis!


Sovmorgon =)

Här i huset blev de sovmorgon idag ända till klockan 10 =)
Så skönt men de är mindre skönt att vakna med huvudverk vilket jag gjorde idag med. Nu har jag haft huvudverk sen i lördags, är de normalt [?] om man är förkyld?
Idag ska jag iaf ta itu med disken sen igår, orkade inte diska då så de ska jag göra idag. Jag brukar annars diska direkt efter att jag har använd nå för jag hatar verkligen när de är den minsta lilla disken, jag vill ha de rent och snyggt runt om mej och att bo i ett rörigt hem är något jag aldrig skulle klara av. Vist Marwins leksaker ligger väl lite utspritt ibland när han har lekt med dom och de är väl okey även om jag tycker att de ser rörigt ut. De är jussom ingen idé att springa å plocka ihop dom hela tiden för de går inte långa stunden så har han rivit ur dom igen. Jag vill ju att han ska leka så äh, så länge de är leksaker och inte en massa annat skit är jag nöjd =)
Sen ska jag duscha, laga lite mat, plantera om blommorna som jag har öppe för dom har maja (min katt) rivit ur jorden ur så dom har lite klent med jord.
Hm, är de nå mer jag ska göra idag tro, nje inte vad jag kommer på iaf. Bara slappa och ta de lungt och hoppas på att vi blir friska snart och att marwins näsa slutar krångla!

Nu ska jag busa och leka lite med mín son..

De blev inge god natt än iaf =)

Satt och kikade lite på nätet, hamnade på en blogg och ett inlägg där rörde mej oerhört mycke.

Jag förstår inte att de finns så många som tar en graviditet förgivet och att många tänker som så att: vi skyddar oss inte, blir jag gravid är de bara gör abort!
Jag har själv varit med om både ett missfall och en abort som jag ångrar nå så fruktansvärt mycke och vet precis vad de handlar om.
Jag har en son nu men jag skulle aldrig ta för givet att jag blir med barn om jag inte skyddar mej. De finns så många par som försöker månad efter månad, år efter år och de iaf inte går.
Sen finns de många som bara resonerar att blir jag gravid så gör jag en abort. Dom vet nog inte vad de innebär både fysiskt och psykiskt.

Jag säger ingenting om att de många gånger blir så att man väljer en abort för barnets bästa eller om man absolut inte kan ta hand om ett barn men om man vet att man inte har någon möjlighet varför inte skydda sej då?
Vist de kan hända att man blir gravid endå trotts skydd men skyddar man sej har man iaf gjort något för att försöka förhindra en ofrivillig graviditet.

De är faktist ett barn man väljer att ta bort så jag tycker att man ska tänka igenom de väldigt noga innan man gör något.
Se till att skydda sej om man inte vill bli gravid så slipper de bli en massa ofrivilliga graviditeter och aborter.

De kanske är svårt för dom som inte har barn att förstå men vi som har barn och dom som har mist barn vet precis vad de är jag pratar om (finns väl även andra som vet vad jag pratar om). Men dom förstår nog mer mina tankar.

Marwin är mitt allt och jag älskar honom över allt annat, jag vet vad jag gick miste om när jag tog de hemska beslutet förut och usch säger jag bara. Ett barn ger så mycke, bara ett leénde gör mej helt varm innombords.
Vist, de kan va jobbigt ibland men de är värt varenda sekund endå, de är fler bra och underbara stunder än jobbiga stunder (iaf för min del) så de är helt klart värt de.

Men som sagt, alla är vi olika och de här är mina åsikter och tankar!

Snart slut på den tråkiga måndagen..

Yes!
Marwin va vaken nästan hela eftermiddagen idag, sov bara 10 minuter i bilen på väg hem från stan.
Vi va med mamma in till Dollar store och kikade. Blev inte så där speciellt mycke fynd då de va jätte rörigt där inne nu när dom bygger om men sopsäckar och lite sånt bra att ha blev de iaf =)

Marwin somnade iaf halv 9 och då va han jätte trött. Får hoppas han är lika duktig och sover hela natten i natt igen.
Då blir jag glad och han med förhoppningsvis.

Halva september har gått nu och vi närmar oss oktober med stora steg.
Jag va ut med soporna nyss och gud vilket skönt väder de är ute, mörkt och kyligt.
De dröjer nog inte förren de är så hela dagarna, de längtar jag efter. Dom tiderna de är mörkt vid 4 tiden på eftermiddagen och de inte börjar ljusna förren efter 8 på morgonen. Den tiden passar mej utmärkt.
De är ju så himla skönt att ta en långpromenad när de är lite mörkare och kallare.
Så längtar till de nu som bara 17 =) hihi..


Nu pratar jag men Niclas så nu säger jag god natt här...


Utkast: Ja idag ...

Ja idag är de måndag, känns mer som söndag. Är trött och har huvudverk precis som jag har haft hela helgen. Inge vidare. De måste vara förkylningen som gör att jag har huvudverk och är trött, är snorig och har ont i kroppen, de rinner i ögonen som vanligt när jag blir förkyld. De har inte börjar rinna ordentligt än så vi får väl se vilken dag som blir en helvetesdag. Känner iaf att de är på g och de rinner lite till och från =(
Marwin är också snorig, ena stunden helt tät i näsan och nästa då bara rinner de, ingen feber än så länge som tur är.

Igår fick Marwin bara sova sin vanlig stund mellan 11-13 men han sov endast en kort stund då sen sov han 10 minuter bara på eftermiddagen. Som jag skrev tidigare försöker jag hålla han vaken och sysselsatt så att han inte ska sova nå på eftermiddagen. Ska prova om han sover hela natten då och inte krånglar. Nu har jag provat i 2 nätter och han har sovit hela natten båda dagarna, från 20 tiden till halv 6 på morgonen sen äter han välling och somnar om, sover till 9, halv 10.
Så han ska inte sova nå på eftermiddagarna hedan efter, är han jätte trött så får han sova max 10 minuter och inte 1-2 timmar som han annars brukar göra.

Vi kollade iaf på andra delen av "The hills have eyes" igår och den va också bra. Men nu är de ju så att de finns en 3a men vart finns den då? Den finns inte att hyra här iaf så jag lär leta på vart man kan hyra/köpa den.
Man kan ju inte bara se två av tre heller så den 3e lär jag fixa.
Vi käkade iaf mat som jag lagade igår och den blev as god.
Sen blev de cheescake med varma hallon till efterrätt.
Senare på kvällen ringde pappa och frågade om vi ville ha lite kräftor för de vart massor över så jag gick över och hämtade de. Då hade han även gjort avokado med hemagjord skagenröra så de åt vi senare på kvällen. haha, blev mycke äta där igår =)


I morse vaknade marwin vid 9 tiden och då fick han ligga i min säng och gosa lite så vi gick inte upp förren efter 10 tiden, så skönt=)
Den här veckan är de nattjobb för en viss herre, så jag antar att de blir så där sena nätter i telefon nu som vanligt. haha..

Hm undra vad man ska göra nu då? har så tråkigt..

Söndag idag..

Han sov kanske 30 minuter ve halv 1 sen åkte vi in till stan, mina småsyskon skulle åka lite karusell och sen skulle jag handla.


Idag har Marwin åkt parisehjulet för första gången, han vart inte de minsta brydd av de.











Sen va vi och handlade så idag har jag gjort en cheescake som nu står i frysen, mumma..

Till middag blir de:

kyckling som jag först steker och kryddar.
Skär snäckpaprika i ganska stora bitar och steker med wookgrönsaker.
Lägger i kycklingen i en ugnsform och sen på ed grönsakerna.
Blanda grädde med paprikapulver och häll över.
Sen på med ost uppepå.
Låt stå i ugnen tills osten fått lite färg.

De serverar här till middag men de blir en överaskning åt niclas som inte vet vad de blir än.. Mummmms...
Men han tycker nog att de är gott =)

Ne nu ska jag plocka ihop lite sen ska vi ner på byn och käka glass, lär in på affären och köpa hallon som ska serveras till cheesaken också för de glömde jag såklart köpa i stan.
De där med minne är inte alltför bra, haha..
Sen ska vi hyra film också =)

The hills have eyes!

Igår vart de en lugn kväll. Marwin somnade och sov hela natten, ända till klockan 10. så jag ska försöka att hålla han vaken om dagarna isf att han sover på eftermiddagarna. han brukar sova mellan 11-13 sen mellan 16-18 och sen igen när han ska sova vid 20 tiden och de brukar iof gå jätte bra om han är hemma och har sina rutiner men dom blir totalt rubbade när han är vid sin farmor och de tar flera dagar för oss att få in rutinerna igen. Så nu ska vi försöka med nya rutiner få se hur de går.

Vi kollade på "The hills have eyes" igår, en riktig rysare. Och lättskrämd som man är så carm jag skrämd för minsta lilla som vanligt. Vilket Niclas tycker är jätte kul. så jag kan ju bara säga att jag låg på helspänn under hela filmen. Men den va bra iaf så i kväll lär vi ju se andra delen av den =)

Det börjar som en helt vanlig dysfunktionell familjesemester.

Förortsfamiljen Carter gör en efterlängtad resa genom öknen på väg till Kalifornien för att fira föräldrarnas bröllopsdag när deras resa plötsligt ger upp. Miltals från civilisationen och i en tryckande hetta inser de snart att de inte är ensamma ute i ödemarken...
Den inplanerade ledigheten utvecklar sej till den värsta mardröm du någonsin kan tänka sig..
THE HILLS HAVE EYES är en nytolkning av skräckfilmsklassikern från 1977



I kväll ska vi se den 2a delen, få se om den är lika bra.
Ska även bli skoj å se om den är äckligare eller inte.
Sen finns de tydligen en 3e också så de ska vi väl se nångång också.



Kan rekomendera första filmen iaf för den va bra, får se om jag kan rekomendera dessa två också.
De återstår att de när jag har sett dom =)
Ne nu skulle en dusch sitta fint, ska ta en bara marwin har somnat vilket nog inte blir än pga att han sov så länge idag. han somnar kanske runt 12 eller nå =)

Dagen..

Idag va vi ju på marken här som va helt världelös. Sen åkte vi ner till mamma och va där till klockan va halv 6. Marwin hade bara sovit 20 minuter på hela dagen så han va ganska trött. Niclas kom strax efter halv 6 och då käkade vi lite, jag ost och skinksallad som är min favorit[!] och han pizza. Gott va de iaf. Marwin somnade strax efter 20 tiden och sover än, har inte hört ett ljud och de är ovanligt. Han brukar knöla annars men inte idag så han va trött.
Nu är Niclas ner och hyr en film och fixar lite chips åt mej =P va så sugen idag. Få hoppas att dom hade öppet bara för vi kom på de lite sent, haha.. jaja annars får vi väl kolla på nån av dom världelösa filmerna vi har, inge mer med de.

Ne nu säger vi trevlig kväll =)

Så jäkla värdelöst!!

Nu har jag varit på marken och de va de sämsta jävla skit jag varit på. De va jätte dåligt med stånd och dom som stog där va de absolut inge intressant att ha. Tivoli va också bra trist tycker jag, inte för att jag åker karusell men va 17.
Ne de va ingen höjdare iaf och folk har absolut ngen förståelse för oss med barnvagn. Dom visaringen som hellst respekt utan dom bara går och knuffar på en hela tiden.
Jaja, jag köpte iaf lite strumpor som vanligt och sen köpte jag munk till Niclas =D haha..

Ïkväll är de rockabilly i parken här och sen är stopet öppet. Funderar på att gå dit nu när de för en gångs skull är öppet. De är ju inte ofta de är de...
Ja vi får se, ska jag ut så ville niclas iaf va hemma med marwin så ja vi får se som sagt.

Nu ska jag gå ner och fika med mamma, är nämligen vid dom nu =)

Mysiga höst och jul!

Nu är vi vakna sen ett tag tillbaka. Marwin har legat i sin säng och lekt över en timme så jag kunde ligga kvar å mysa lite vilket va otroligt skönt å slippa kliva upp så tidigt.

 

I natt har de varit 0 gradigt ute så nu står de nog inte på förren dom första frostnätterna kommer. Gud så mysigt.
Jag älskar verkligen hösten och dess kalla mörka väder. De är en riktig mys tid hösten och fram till jul.
Längtar till man ser första snöflingorna falla och tills alla husen är nersläkta till mysstämning.
Längtar tills de börjar närma sej jul, tills alla skyltfönster är julpyntade och massor med ljus i olika former lyser överallt.
När man får kliva upp på morgonen och de fortfarande är mörkt, man ligger där under de varma täcket och känner hur de är lite ruggit utanför täcket och man vill bara ligga kvar och mysa. Helst ha nån man kan hålla om.
Närmare jul blir alla så glada och snälla, alla barnen går och väntar förväntansfullt på julafton medans vi lite äldre "barn" och föräldrar planerar en hel del med saker som tex vad som ska inhandlas, vad som ska ätas, vilka tiden släkten mm ska komma osv. Sen ska de ut och shoppas, trängas i affärer med massor med andra som är ute efter samma sak. Dom där perfekta julklapparna som är så himla svåra att komma på vad man ska köpa.
Sen har man fullt upp med att slå in paket dagarna innan julafton och de är inte de lättaste om man har nyfikna småbarn som inte kan sova utan gärna vill smyga dit och tjufkika lite.
Jag vet själv hur jag va som liten och jag va jätte nyfiken av mej och ville gärna tjuvkika lite men oftast så blev man ju påkommen =)
Sen kommer julafton, barnen vaknar tidigt och är ivriga på att få öppna paket. I våran familj så kommer alltid tomten på natten och lägger ett litet paket i julstrumpan som får öppnas på morgonen. Sen äter vi frukost tillsammans hemma vid mamma ( eftersom jag inte bor hemma och inte har gjort de dom senaste 4 åren så åker jag dit tidigt). I år vet jag inte hur de blir men antar att syrran också kommer fira jul med oss som vanligt fast hon också har flyttat nu.
Runt lunchtid så åker jag och syrran och även Marwin i år till pappa och firar jul där. Äter lite och umgås. Sen åker vi till mamma återigen och där ser vi på kalle anka precis som många andra. De finns säkert dom som skippar de men de tillhör våran tradition att alla sitter och kollar på de. Sen äter vi i lugn och ro och njuter av maten (blir mycke äta när man är på fler än ett ställe). Sen frammåt kvällen så öppnar vi paketen, då kommer tomten. Man ser barnens min, hur glada och lyckliga dom är, de är verkligen en underbar känsla och jag kan ju bara tänka mej hur de är som förälder att se dom så glada. I år får jag uppleva känslan att fira jul med min underbara son som då är 10 månader, jag ser verkligen fram emot de.
Ser fram emot allt, stressen innan jul med all trängsel i butikerna ser jag också fram emot vilket många inte gör. Men tänk som så, hade de inte varit all den där trängseln hade de inte känts nå speciellt att gå och välja ut dom där speciella sakerna till dom speciella personerna i ens liv. På kvällen åker vi till björbo, de har vi gjort sen jag själv va liten. Dom släker ner hela byn och de är endast machaller som lyser genom hela byn. De är så fint och mysigt så dit ska vi även i år. Marwins pappa är därifrån så han har farmor och farfar mfl där så för mej är de en självklarhet att vi åker dit och tittar. Jag har ju varit dit sen jag va liten, mycke pga av att min gammelmormor och gammelmorfar och mormor är därifrån, mormor va dit med mamma och mina morbröder, dom i sin tur med oss barn och jag kommer åka dit med Marwin. De är en tradition lixom. Sen att de är många ungdommar som är ute och dricker öl och tror att dom är skitroliga de är ju en annan sak. Dom får man låssas om att dom inte är där. Så jag ser fram emot hösten och när de närmar sej jul. De är ju bara så himla mysigt!
Många tycker säkert att jag är knäpp som pratar om jul nu i september men de står inte på förren vi är framme vid jul och eftersom jag tycker om hösten och julen tycker jag inte att de är för tidigt. Sommaren är över och vi går emot mörkare och kallare årstiden. Härligt tycker jag!

  

Hur firar ni eran jul? Är de något du/ni ser fram emot?

Dammsugit klart nu..

Nu har jag dammsugit alla rum men inte hunnit eller orkat torka golven =)
Duschat har jag också hinnit med nu medans Marwin sover, bra skönt å slippa stressa och lyssna ifall han är ledsen eller inte. Han har iaf sovit en bra stund nu så de är skönt för han när han inte är nå bra. Han är inte nå pigg alls och humöret är ju inte på topp de heller.
Toka näsan får mana bsolut inte göra då blir han jätte arg och skriker rakt ut!
Men va gör man, man måste ju.

Solen tittar fram lite nu också, kors i taket. De är inte ofta de händer här inte så de är ju trevligt.


 

Mitt sovrum =)

Lägger in lite bilder på mitt sovrum. Stort och lite dåligt med saker men jag gillar de endå =)




Hoppas, hoppas..

Jippi, marwin sover sen en halvtimme tillbaka =)
Hoppas han sover HELA natten nu, drömma kan man ju alltid.

Har lite huvudverk nu och börjar få lite ont i halsen. usch..
Ne nu ska jag äta lite godis och dricka lite trocadeo och bara ha min egen stund, läsa en tidning ska jag också göra =)
Så om jag inte skriver nå mer idag, natti natti..

Inge stan idag.

De blev ingen vända till stan idag, de blev Borlänge ist. Jag, Marwin och min lillasyster Evelina åkte dit.
Köpte vantar, mössa och raggsockor åt Marwin, lär ju behövas nu. Sen blev de nya sängkläder till mej.

Nu ska jag iaf ta en behövlig dusch sen blir de att kika på när alla gör bort sej på idol =)

Marwin sover nu..

Marwin sover igen efter att ha lekt lite och myst med hans favorit snutte (en grön handduk).
Glömde skriva i förra inlägget för er som tycker att jag är knäpp eller dum som ska ut
när Marwin är sjuk. Han är inte sjuk nu direkt utan han är snorig.
Och att han är snorig, ja de kan han va hur länge som hellst så man kan ju inte bara
vara hemma för att han är lite snorig. Då får vi ju hålla oss hemma och inne tills jag vet inte när.
Så tyck vad ni vill, han är bara snorig. Magknip har han också ibland men de är ju knappast
Någonting som smittar utan de är invidiuellt.



De är marknad här i helgen också. Så då ska vi nog ta en promenad ner och kika lite. Vi bor ju bara några hundra meter ifrån området så de går ju fort å gå ner dit. Man får se till att klä både sej själv och barn varmt för de är jämt jättekallt där nere. De är på en öppen plats så de blåser ofta och de är inte varma vindar.
Så på med kläder ni som ska dit. Vi ska iaf på med varma kläder.
Både jag och Marwin (jag är ju en fryslort).

God morgon!

Natten har varit lugn. Marwin somnade i mitt knä igår strax efter 21. Jag gick och la mej rint 22 tiden (tidigt för en gångs skull). Somnade ganska på en gång, va helt slut igår. Men vaknade i natt, va klockan va har jag inte en susning om men jag vaknade och vart så förvånad att Marwin inte hade vaknat. Va tvungen å gå och titta så han fortfarande levde och de gjorde han självklart. Så jag gick och la mej igen och vaknade klockan 5 för att han va vaken då. Gick ner och gjorde välling och när jag kom upp igen så sov han. Jahapp, bara gå och lägga sej igen men då kunde jag inte somna om.
Låg och myste och vilade lite bara. 
Kvart i 6 vaknade han igen och åt sin välling, tät i näsan så jag fick göra rent lite och ge han nässpray för barn så han kunde andas igen (ja, de går bra om man använder lite nässpray fast han är så liten).
Nu ligger han i sin säng och har legat och tjålat i snart en halvtimme så jag fick äta min frukost ifred.
Så jag vart riktigt glad när han sova nästan hela natten, är lite utvilad nu iaf.

Men jag kan säga att jag är glad att niclas va här igår, usch va de va jobbigt. Marwin skrek hur länge som hellst, precis som om han hade så ont så han skulle dö. Så niclas sa att : jag tar han jag så kan du vila lite.
Så himla gulligt av honom =)
De är nog inte många killkompisar som skulle göra så. Dom flesta tänker nog: de är din unge så då får ndu ta hand om han också. inte mitt ansvar.
Tur de finns några underbara iaf =)

De vart så tyst uppe, måste gå och kolla om han somnade.
Japp, han sov men vaknade när jag kom upp. Han kände nog att jag kollade på honom.
Så nu ligger han och halvsover här nere på soffan ist. De tycker han är skönare..

Ne undra vad man ska hitta på idag då tro. Nu är jag ju vaken TIDIGT och riktigt pigg så då kan man ju lika gärna hitta på nå skoj idag.
Då va ju bara frågan vad? hm..
Kanske ska ta med mamma och åka in till stan och kika lite. Behöver ha lite nya plastredskap till köket. Mina är så utslitna och man vill ju inte förstöra tyflonet i stekpannor och kastruller så de behövs inhandlas. Sen skulle jag behöva nån korg att ha Alla Marwins leksaker i. Han har ju endel och ALLA ligger jämt överallt. Har dom på soffan ute i köket så han kan nå dom när han springer i gåstolen men när han är klar så ligger dom inte på soffan, då ligger dom precis överallt.

Haha nu tog de tid att skriva de här inlägget. ser nu att klockan redan är 07.10 =)
Började skriva ve halv 7, haha..


Läggdags..

Marwin sover nu efter att ha skrikit hur länge som hällst.
Han är snorig och hade magknip så han skrek rakt ut.
Tur Niclas är så gullig och tar han en stund när de blir jobbigt, Så undrbart snäll.
Marwin sover iaf nu och vi ska också gå och sova nu. Får hoppas jag får sova ett tag i natt iaf.
Natti natti..

Sovit en stund nu..

Mamma kom runt halv 2 och hämtade Marwin så jag kunde sova en stund. Så nu har jag sovit och gud va skönt de va.
De va verkligen behövligt. Skönt att de va hon som sa att hon skulle hämta han också så jag behövde inte fråga.
Så nu ska jag ta en dusch och slippa stressa sen ska jag ska och handla.
Vällingen är helt slut nu och tamponger måste jag också köpa.

Hittade en gammal bild på mej och Marwin. Älskar den bilden.
Han är ju så himla fin min pojk!


Nu ska jag ta en dusch, ska bli så skönt!

Full fart igen..

Nu är de full fart igen. Gick upp för en halvtimme sen efter att ha legat i sängen och krånglat ett bra tag. Marwin har sovit lite bättre i natt så jag kanske har fått sova iaf 3 timmar sammanslagt.Trött? Ja de kan jag säga att de är jag. Orkar knappt hålla ögon och huve öppe men man måste ju.
Marwin springer i sin gåstol nu iaf så nu är allt bra och han är nöjd.
Vilket resulterar i att jag kan vila lite lätt på soffan. De finns ingenting i köket som är farligt eller olämpligt som han kan komma åt och sen har jag koll på han från vardagsrummet så de går alldeles utmärkt att vila fast han är vaken.
Så de ska jag göra nu.

Go morgon föresten =)

Min lilla knodd, sjuk och trött men glad endå =)






Trodde han skulle klara sej undan..



Jag vill ha en riktig kamera nu, tycker att de är så kul å ta kort men dom blir ju inte dom bästa när man inte har nån bra kamera. Så en ny systemkamera skulle sitta fint.
Ingen som vill skänka mej en sån =D haha..

Marwin somnade strax efter 9 tiden. Och han har redan vaknat 4 ggr. Nu är han helt vaken, tät i näsan och gnällig.
Han va inte tät i näsan när han somnade, nu sitter han upp och då rinner de.
Sen kan jag säga att jag har en envis son, näsan får man inte röra. Då blir de livat vill jag lova.
Han blir jätte arg och skriker rakt ut.
Så, ska de bli till å sitta i soffan å försöka få han att sova nu igen?
Trodde verkligen att han skulle klara sej nu.
Detta inlägg har tagit mej sissådär en timme att skriva men nu fick jag Marwin att sova.
Tacka vet jag vagnen. Han får sova i den i natt få se om de går bättre.

Blev ingen promenad pga regn =(

De blev ingen promenad idag, de började regna när vi kom in till stan så vi tog en fika med sussi och matte och deras 2 månader gamla son alexander, jätte söt =) Trevligt med fika och att träffa dom igen, va ju länge sen nu.

Måste ta en fika med sofie snart också, va också längesen nu =(
Zara och Amelia lär vi också träffa för de va flera månader sen nu, måste ju se hur dom har fått de i huset =)
Å sen är de fler vi måste träffa..

Pratar med Niclas i luren nu, Marwin springer i gåstolen och ska snart ova får jag hoppas och hoppas han sover ordentligt i natt nu!

Lång promenad idag?!

Satt och funderade lite nu, de är riktigt höstväder ute idag och eftersom jag älskar hösten och dess lite kalla väder så ska jag nog åka till syrran idag så kan vi ta en långpromenad från henne och ner på stan och sen via högberget hem. De blir en riktig promenad, Skönt att få frisk luft, både för mej och Marwin. Så då passar de bra med en långpromenad, kanske tar en fika vid min faster och mina kusiner på vägen hem då vi ändå går förbi där. Ja vi får se, ska ta en promenad iaf i de sköna höstvädret. Gäller att klä på sej ordentligt bara så man inte blir förkyld eller får öroninflamation så på med varma kläder.

Satt och funderade på vad man ska ha för vinteroverall åt Marwin, nån som har nå förslag kanske?
Funderar på en från Po.p men vi får se.

Ne ska ta fram kläder och fixa lite nu.
Längtar efter min pluttis! =) hihi

Mina nytvättade favvojeans..

Nu har vi vilat lite, eller försökt iaf. Så fort jag hade somnat så vist ringer telefonen och de va inte en gång de ringde. Tror alla ringde just den stunden jag skulle vila. Kunde inte slå av ljudet heller för bvc skulle ringa om vilken tid vi ska dit den här veckan.
De blev iaf på fredag klockan 10 som vi ska dit så då ska Marwin få sin 6 månadersspruta. De har ju blivit uppskjutet nu i 2 veckor pga av förkylning och feber å massa sånt. Så nu får vi hoppas att han är feberfri till på fredag.

Han har fått världens fart nu i gåstolen, springer efter en när man går förbi och ska helst köra på fötterna på en. River med alla leksaker och tappar han något eller inte når de blir han jätte arg. Haha, så himla söt min gullunge.

Föresten, på förmiddagen satt Marwin i soffan och hade nyss ätit. Jag hade PRECIS tagit på mej ett par nytvättade jeans (favvojeansen) och va gör han inte då då? Jo han spyr ner hela mina byxor men ingenting annat. Kom ingenting på hans kläder heller utan bara mina byxor. Så de va bara slänga dom i tvätten igen.
Niclas hade lagomt kul åt de men inte jag. Sånt som händer.


Oops, lite suddig =)

Morrn morrn..

Ja då va klockan strax efter 9, de har inte blivit särskilt mycke sömn i natt pga av att Marwin bara krånglar och vaknar efter 10 minuter, han sov som längst 14 minuter i streck denna natt. Så nu är jag i stortsett helt jäkla dö och orkeslös. Orkar inte göra nånting, slut i kroppen och har huvudverk. Usch säger jag bara!
Tycker att de har varit nog med sån här skit nu. Är de inte förkylninge eller feber så nog fan är de nå annat som gör att han inte sover. Hoppas på att de dyker upp en tand snart så han kanske kan börja sova normalt igen för de här tar energin ur mej helt.

Nu ska jag iaf diska efter gårdagens middag, va för trött igår för att göra de men idag är jag ännu tröttare, suck..

Va gör man?

När ungen sover 10 minuter sen vaknar och grinar, sover 10 minuter och sen vaknar och grinar, han gjorde så hela natten igår och lika idag. Nu orkar jag inte längre!!!
Är de nån som har nå tipps på vad man kan göra åt sånt här?


Dagens middag!

Ja den står på bordet och är redo att ätas nu. Vi inväntar bara en viss herre som är på väg hit.
De blev som jag skrev tidigare, kycklinggryta med curry och brockoli, till de serveras ris.
Marwin har också ätit ris och kyckling nyss men barnmatsburk pga av att de är enklare och sen kan jag krydda min mat lite mer. Han åt rejält med mat och sen va de dags att byta blöja =)
Nu ligger han i babygymmet och blir förbannad så jag lär väl ta upp han. Han gillar INTE att ligga ner.
Antingen ska han stå eller sitta. Hellst i gåstolen så han kan röra sej fritt.



Så söt min lilla älskling =)

Underbara son!

Vi har varit vid mamma en sväng idag, va in till stan och handlade sen.
Nu har jag duschat och diskat, Marwin har ätit och sover nu.
Han har varit på jätte bra humör idag och skrattat för fullt.
De är så härligt när han är på bra humör, man
blir så glad och de värmer innombords.
Är så glad att jag har dej min son!



Mammas lilla plutt.. Gud va tiden går fort. Känns så overkligt!
Känns som om du alltid har funnits med mej fast de bara är snart 7 månader.
7 underbara månader.

Ne nu ska jag snart laga lite mat, får bli kycklinggryta med curry och ris. mmmm så gott!

Hemsk natt!

De började igår kväll. Marwin va glad och så, åt sin välling och sen skulle han sova. Han började grina och ingenting hjälpte. Så Niclas tog han en stund medans vi kollade på film men inte de hjälpte heller (brukar hjälpa annars).
Så jag gick upp och la mej i min säng med han och till slut gick jag ner med han igen och då somnade han på min mage. Bar upp han och då sov han till klockan 1 i natt. Sen har han säkert vaknat 20 ggr fram till klockan va 5. Han va vaken mellan 5-06.15 sen somnade han och vi sov till nästan 10. Men usch va jobbigt de är när han har magknip och bara skriker, ingenting som hjälper. Har försökt massera han men de hjälper inte de heller.
Får hoppas att de inte blir lika i natt.

Kikade på en lägenhet i lördags föresten, föll direkt och den vill jag verkligen ha!
Vist den va på 3e våningen och ingen hiss men va 17. Jag ska ju knappast springa upp och ner hela tiden. Vagnen kan jag ju ha i källaren i förådet. Så de går ju att lösa.
Och de som va så bra, den är nyrenoverad och den har badkar. Älskar badkar och speciellt på vintern när de är kallt och jäkligt ute. Sen kan vi bada tillsammans eftersom han vägrar bada i hans badbalja. Diskhon är de enda som duger =)

Ska och kolla på två lägenheter till idag så vi får se. Gillar den jag redan har kollat på iaf. Dock är den ledig nu i september och jag behöver inte ha ngon förren i slutet på oktober antagligen så vi får se.

Skulle verkligen behöva lite massage nu, har så ont i nacken och axlarna.

Lördagen...

I går va jag vid syrran och Jens. Anton kom dit och vi drack lite öl. Sen begav vi oss ner på stan och till Trägårn. Jag och Anton dansade för fullt medans syrran och Jens va lite tråkigt och inte dansade. Försökte få med henne men de gik inte. Dansa som är så jäkla kul =) ja de va en hel kul kväll iaf.
Mamma kom och hämtade mej, tack tack.
Dom skulle med bussen till gävle kl 8 i morse så jag hoppas dom kom med den och inte försov sej för att hon hämtade mej.
Dom skulle till djurparken där, tydligen många barnfamiljer som skulle åka med idag. De va/är facketsdag idag så dom hade anordnat de.
Jag har en snäll mamma ja, glad är jag för de.

Idag har jag bara lega å slöat på soffan. Vaknade ve 11, tog en lång varm dusch sen la jag mej och kikade på tv, slumrade lite till och från. Och vill ni veta va de roliga är?
Jag ligger på soffan och degar än, haha.. snacka om slö!=)

Snart kommer min lilla älskling hem också, har längtat så efter han!

HOome Again!

Hemma igen, har varit till mamma en sväng. Va tvungen å följa med henne och hämta dagdricka eftersom hon onte får båra något efter operationen.
Så va vi med dit och fikade en sväng och hämtade tvätten jag skulle ha tvättad. Så nu är den nytvättad och torr =)

Marwin käkade pannkaka med sylt och grädde och de tyckte han va smaskens. Han åt bra mycke såd e va bra. Nu sover han och jag tror febern håller på att komma tillbaka igen. den försvann efter att han fått lite alvedon i morse men den är nog på väg tillbaka nu =(

Nehepp nu ska jag ta en dusch medans han sover.

Barnprogram!

Min lillasyster sitter och kollar på Madicken nu och då slog de mej, Varför är alla barnprogram i dagens läge så världelösa? en massa våld och ingen handling. Inte konstigt att barnen inte vill se på barnprogram när dom visar sånt skit som dom gör idag.

Alla vi barn i Bullerbyn
Bröderna lejonhjärta
Madicken
Pippi Långstrump
Emil i Lönnerberga
Kalle Blomkvist
Karlsson på taket
Lotta på Bråkmakaregatan
Mio min Mio
Nills Karlsson Pyssling
Peter och Petra
Roja Rövardotter
Saltkråkan

Alla vi barn i Bullerbyn

Alla vi barn i Bullerbyn Box (2-disc)

Astrid Lindgrens Jul 

Bröderna Lejonhjärta 

Du kära lilla snickarbod / Pelle flyttar till Komfusenbo 

Du är inte klok Madicken 

Emil i Lönneberga 

Emil i Lönneberga Box (3-disc)

Emil i soppskålen / Hoppa högst 

Emil och griseknoen 

Kalaset i Katthult / Kajsa kavat

Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt

Kalle Blomkvist och Rasmus 

Karlsson på taket

Koa är galen / Vi har en elak skomakare i Bullerbyn 

Lotta 2 - Lotta flyttar hemifrån

Lotta på Bråkmakargatan 

Lotta på Bråkmakargatan (2-disc) Box 

Lotta åker på utflykt / Karlsson på taket spökar 

Madicken Box 2-disc

Madicken på Junibacken 

Mer om oss barn i Bullerbyn 

Mio min Mio 

Mästerdetektiven Kalle Blomkvist Box (2-disc) 

Nils Karlsson Pyssling 

Nya hyss av Emil i Lönneberga 

När Emil for till marknaden / Kuckelimuckmedicinen 

När Lina hade tandvärk / Midsommar i Bullerbyn 

När sommaren kommer till Bullerbyn / Tjorven Båtsman och Moses

Peter och Petra

Pippi Långstrump Box

Pippi Långstrump på de sju haven 

På rymmen med Pippi Långstrump 

Rasmus på luffen 

Ronja Rövardotter 

Saltkråkan Box 4-disc

Skrållan, Ruskprick och Knorrhane 

Skrållans födelsedag / Den stora avlusningen 

Sommardag på Junibacken / Lotta åker till landet

Tjorven och Mysak

Tjorven och Mysak / Emil och det stora tabberaset i Katthult

Tjorven och Skrållan 

Tjorven, Båtsman och Moses 

Visst kan Lotta cykla / Emil och auktionen i Backhorva


Nån som vet om de finns fler Astrid Lindgren filmer än dessa?
Helt klart favoriterna bland alla barnprogram och barnfilmer.
Dessa kan man kolla på hur många gånger som hellst och man tröttnar aldrig.
Dessa filmer kommer iaf finnas hemma hos oss när Marwin är så stor att han förstår dom =)

Vilka/vilken är eran favorit?


Min onda hals! usch..

Nu sitter jag och dricker en HET kopp capuccino som lindrar min onda hals skönt. Vaknade i morse och hade jätte ont igen, kunde knappt svälja. Men nu när jag har druckit lite hett så är de inte alls lika jävligt att svälja.

Mamma och mina två småsyskon va förbi för en stund sen, hon hämtade lite kläder jag va tvungen att ha tvättade idag. Går fortare att tvätta där och sen slipper jag springa fram och tillbaka i tvättstugan som för övrigt ligger en bra bit bort.
Syrran stannade kvar så hon har lekt med Marwin nu ett tag så nu sover han. Evelina kollar på tv =)

Marwin åker iaf till syrran/moster idag och ska sova där till i morgon,
De kommer gå så bra så. Tror att han behöver träffa andra än mej lite oftare för han är ju jämt med mej och de skadar absolut inte att han träffar andra. De är bara bra om han gör de. Så jag har börjat släppa på linan lite vilket är skönt för oss båda.

Sen träffar jag han i morgon på dagen sen åker han till sin farmor och blir där till på söndag.
Vi har ju börjat med att dom ska ha han varannan helg så han får träffa sin pappa lite.
Kommer sakna min lilla plutt när de blir hela helgen men jag vet ju att han kommer hem på söndag och då har jag laddat batterier så de är fullt. Då har jag massor av energi till att hitta på saker och busa för fullt.

Marwin har föresten feber än, dessa jäkla tänder..

Hittade en bild på mej och marwin från bb, lite suddig synd nog.
Mammas lilla gosse, så fin!


Så stor han har blivit! Mamma Älskar dej gubben!

Idol nu..

Nu har jag parkerat mej i soffan framför tvn med en varm kopp capuccino och ett gäng vanlijdrömmar. Nu ska jag se på Idol som börjar för sesongen idag. Alltid lika kul att se när folk gör bort sej. Å för å inte tala om när dom är i Borlänge och letar nya idoler, gud vilken ful dialekt vi dalmasar har. Vi härifrån har nog värre än dom från Borlänge men illa låter de iaf.
Haha..

Ne nu ska jag avnjuta min kopp capuccino och få mej några goda skratt.. KAn säga att jag har redan fått mej endel skratt så =)

God mat..

Nu har jag och niclas käkat, va riktigt gott =) Han åkte nyss till jobbet, trökigt trökigt..
Marwin är vaken men inte på så särskilt bra humör, så nu ska jag hålla han vaken tills han ska sova i kväll, om de går vill säga. Pappa/morfar va förbi en sväng när vi satt och käkade och hälsade på Marwin en sväng.
Ne nu har jag hicka också, usch. Men har inte lika ont i halsen nu som tidigare så de är skönt. De kommer väl säkert tillbaka till i kväll och om inte annat till imorgon bitti.


Haha såg att jag glömde publicera inlägget =)

Skrev de iaf 17.30.. 


Kort inlägg..

Marwin har fått lite alvedon mot febern och en flaska välling har han just har fått i sej trotts att de gick tungt. Nu sover han, han va helt utmattad så de va skönt för han att somna.

Maten är iaf så gott som klar nu, ska bara ställa in de i ugnen och koka riset =)

Ont, ont ont!

Marwin har feber IGEN, jag har jätte ont i halsen så jag kan knappt svälja och är tät i näsan.
Marwin har nog också ont i halsen för när han äter välling så vill han inte nå gärna svälja den utan den rinner bara bredvid. Ont gör de iaf!

Nu ska jag åka ner och inhandla de jag behöver till maten idag! Kul å äta gott när man har så jäkla ont i halsen, nej!


Tack för tippsen!

Marwin vaknade ve 22 tiden och hade världens magknip igen, kollade febern på han och vist hade ha fått feber igen. Tyckte att han kändes varm. Så då är vi tillbaka igen då med febern.

Har nyss pratat med Emma, va tvungen å ha lite tips på olika maträtter så i morgon blir de köttfärsfyllda paprikor med ris.
Tack för tippsen!


 

bryn köttfärsen, lök, bacon, champinioner som är skurna i små bitar.

(vill man kan man ha majs, avokado, morötter i också)
krydda med salt, peppar, grillkrydda

tillsätt ca 1,5 dl sweet chilisås, fräs upp de.

skär paprikorna i halvor, välj ledd själv. (förkoka ca 1 minut för att få den mjukare, om man vill ha de)

packa köttfärsröran i paprikan så att den är fylld till kanten.

häll på riven ost.

Blanda 1 burk krossade tomater, 5 dl cremefraich och chiikrydda.

lägg de i botten av ugnsplåten och ställ sedan ner paprikorna i de så att dom står i såsen.

låt stå i ugnen på 225 grader tills osten är smällt, ca 15-20 minuter.

serveras med ris och grönsaker/sallad om man vill.




Så de serveras här hemma i morgon=)

Måndag/tisdag

Marwin är bättre, han har inte haft nån feber i natt men är snorig än, han har sovit vid mamma/mormor i natt och de gick iaf jätte bra. han sov hela natten och har inte varit nå ledsen. Jag har varit ute och åkte lite lastbil med niclas. Skönt å bara vara sej själv och inte mamma för en stund.

Alla föräldrar och speciellt ensamstående tror jag behöver en stund för sej själv ibland. Jag menar när man är två kan man iaf bytas av och på så sätt få lite egen tid men som ensamstående så har man inte riktigt den möjligheten.
Så ibland behöver man den där egna stunden och inte vara mamma även om livet som mamma är underbart så är de inte alltid en dans på rosor.

De finns MÅNGA underbara och bra stunder men sen kommer även dom få jobbiga. De finns inge förälder som kan säga att dom aldrig har haft en jobbig stund för de har alla vad dom än säger.
Syrran ville ha Marwin på torsdag till fredag och de får hon väl om hon vill de. Får jag lite egen tid då också =)
Efter förra veckan med sjukdommar, stress, knappt någon sömn, och passning av mina småsyskon så behövs de.

Nu sover Marwin så jag ska ta de lungt, kika på lite recept på nätet tänkte jag.

RSS 2.0
Test